Dodaj do ulubionych

Wyniki rankingu imion żeńskich 2007!

09.03.07, 21:58
Oto ostateczne wyniki rankingu imion żeńskich 2007!

Zwycięzcą rankingu jest - 1. Helena (16,5)

Po piętach depce jej - 2. Klara (16)

Trzecia jest Marianna (14,5)

Następne imiona z pierwszej 10-tki, a właściwie 11-tki, to:

4. Łucja 14
5. Idalia 13,5
6. Antonina 13
7. Ida 12,5
8. Róża 11,5
9. Laura 10,5
10. i 11. ex aequo Konstancja 9,5 i Zuzanna 9,5

Poniżej znalazły się:
12. Aniela 9
13. i 14. ex aequo Felicja 8,5 i Melania 8,5
15. Hanna 8
16. Rozalia 7,5
17. Antonia 7
18.-20. ex aequo Kornelia 6,5, Matylda 6,5 i Zofia 6,5
21. Emilia 5,5
22. Urszula 4,5
23. i 24. Flora 4 i Gabriela 4
25.-27. Eleonora 3,5, Jagoda 3,5 i Kalina 3,5
28. Blanka 2,5
29. Józefina 2
30. Zoja 1

Poza listą zwycięzców znalazły się:
31. Ewa 0
32. Lea -2

Mile widziane komentarze smile
Obserwuj wątek
    • agi40 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 09.03.07, 22:05
      Czyli Helena drugi raz na zwycięskiej pozycjismile
      • agi40 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 09.03.07, 22:09
        Osobiście cieszy mnie wysoka pozycja Idalii, bardzo mi się podoba to imię.
        • dlania Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 09:13
          Z pierwszej trójki cieszy mnie Helenka i Marianna (choc mamę mojej znajomej
          helenki pewnie mniej ucieszy, jak za kilka lat imię to stanie sie tak popularne
          jak Emilka).
          Nie rozumiem natomiast jak sie Wam może podobać Laura.... To prawie Isaura....
          • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 09:14
            "Laury i Filona" w szkole nie przerabiała, a?

wink
            • dlania Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 09:53
              Ta joj, przerabiała, ale to akurat tez nie jest dobre skojarzenie: taka
              sentymentalna głupotkawink
              • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 10:59
                Czemuż to? Taka miła i sielska smile
                • dlania Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 18:48
                  A chłopakowi byś dała na imię Filon?wink
                  A propos:kiedy ruszają chłopakowe imiona?
                  • agi40 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.03.07, 20:54
                    Miałam kiedyś setera irlandzkiego o imieniu Filon i fajny z niego był chłopak!A
                    wszyscy się o Laurę dopytywali.-)
                  • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 19:05
                    dlania napisała:

> A chłopakowi byś dała na imię Filon?wink

Dopiero teraz zauważyłam ten post! A dałabym, dała. Jeśliby tylko do nazwiska
                    pasowało. Filon wpisuje się w ostatnio modne imiona na -on, jak Szymon i Tymon.
                    Jeszcze tylko Mirona, Nikona i Zenona brakuje w rankingach.
                    • gaudencja Filon 19.03.07, 19:07
                      Zobacz sobie hasło smile
                      pl.wikipedia.org/wiki/Filon
                    • dlania Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 19:26
                      Zenona jeszcze chyba dłuuuugo nie zobaczymy w rankingach, o ile w ogóle kiedyśwink
                      Mirona mam w rodzinie (ale "starego"), a Nikon to chyba marka aparatów
                      fotograficznych (albo jakaś podobna)?smile
                      Problem byłby z ewentualnymi zdrobnieniem takiego Filona: Filuś, Filutek – a tu
                      juz psie skojarzenia nieuniknione... A możesz sprawdzić czy są jacyś w Rymucie?
                      • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 19:49
                        dlania napisała:

> Mirona mam w rodzinie (ale "starego"), a Nikon to chyba marka aparatów
                        > fotograficznych (albo jakaś podobna)?smile

Nie narażaj się Dorocie Gawryluk wink Św. Nikon to bardzo szacowny święty.

> Problem byłby z ewentualnymi zdrobnieniem takiego Filona: Filuś, Filutek –
                        > ; a tu
                        > juz psie skojarzenia nieuniknione...

Czy ja wiem? Nie mogę uniknąć skojarzeń Filutka z profesorem z "Przekroju", ale
                        z psem zupełnie mi się nie kojarzy.

> A możesz sprawdzić czy są jacyś w Rymucie?

Pewnie. Filonów jest trzech, są też trzy kobiety o imieniu Filona oraz 5
                        Filonii.
                        • herbarium Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 08.05.08, 18:52
                          Z kotem: Filonek Bezogoneksmile
                • Gość: amelia Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.tvkdiana.pl 13.05.07, 16:18
                  witaj nazywam sie amelia
          • kama7825 Kornelia 23.07.07, 12:11
            A moja dzidzia, która ma urodzić sie 28.07.07 r. nazywa się Kornelia (myslę, że
            to juz sie nie zmieni). Już trzy lata temu mówiłam do mojego męża, że sprawimy
            sobie Kornelię (nie pamiętam dlaczego to imię mi się spodobało). W 33 tyg.
            dowiedziałam się, że ma być dziewczynka i od tego czasu zaczełam do mojego
            maleństwa (brzuszka) mówić Kornelia (Kornela, Kornelka, Kornelcia). Tak się
            momentami zastanawiam, czy to dobry wybór, czy imię nie jest za słodkie, albo
            za dziwaczne (mój mąż sie ze mnie śmieje i mówi, że jak nie chcę za słodko to
            może Gertruda albo jakoś tak). Teraz bardzo cięzko by mi było zmienić imię
            mojego dzidziusia. Myslę, ża ma znaczenie to, że juz dziecko ma nadane imię jak
            jest w brzuszku, że w jakiś sposób kształtuje się jego osobowość. No chyba, że
            okaże sie , że to chłopczyk jednak będzie (to wtedy Michałek - tatuś wymyślił).
            Na mój wybór nie wpłynął żaden ranking.
          • Gość: Tasia Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.chello.pl 07.10.07, 10:48
            moze nie chodzi o filona i laure, tylko po prostu o jezycjade mm. Stad pewnie
            wysoko jest roza, laura, gabriela, ida, aniela, melania smile
    • herbarium Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 10:01
      A ciotka Idalia jeść kurkom sypie... Nie przepadam za tym imieniem.

Myślę, że wygrały w większości imiona klasyczne, ale dość popularne, i na pewno
      mające szanse na spory wzrost popularności. Sporo moich ulubionych - ot, taki
      mam pospolity forumowy gustsmile
    • Gość: Laurka Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.chello.pl 10.03.07, 10:30
      Proszę bardzo,Helena staje się coraz barzdziej popularna.Kiedyś to imię mi się
      nie podobało i kojarzyło za przeproszeniem ze "starą babą".Niedawno jednak na
      fali przypłyu Helen imię to faktycznie całkiem mi się spodobało.Może wynika to
      również ze znacznego osłuchania z nim i w wyniku tego przekonania do niego.Tak
      na marginesie to Helena ma wiele fajnych zdrobnień jak:Lena,Hela,Helenka.
      Druga pozycja Klary również mnie nie zaskakuje.Kolejne imię na fali od jakiegoś
      czasu.Żadnej Klary osobiście nie znam (w pzeciwieństwie do Marianny,która
      zajęła trzecią pozycję i jest imieniem którego nie lubię od bardzo dawna),a
      jedynie ze słyszenia.Taj na marginesiebig_grinorota Chotecka i Radek Pazura mieli
      dobry gust nazywając tak córkę.
      Cieszy mnie czwarta pozycja Łucji.Wprost uwielbiam to imię!Dla mnie jest
      przepiękne.Myślę,że Lusia ma duże szanse zająć o wiele wyższą pozycję.
      Miło również,że na 9wiątym miejscu uplasowała się Laura.Sama mam tak na
      imię.Imię,które dobrze się nosi.Dla niektórych ma mało zdrobnień,ale jest
      krótkie i samo w sobie dobrze brzmi.Ja np. byłam Laurką,Larą,a dla dziadka
      zawsze Lalką.Myślę jednak,że równie niezbyt prosto zdrabniać Klarę,bo
      jak:Klarusia,Lara?A jednak jest na "podium".
      Co do wątku Laury i Isaury to może dla niektórych są to imiona podobne (dla
      mnie akurat jakoś nie),ale imion podobnych do siebie jest wiele.Każde jest
      jednak unikalne i co innego oznaczające.
      Co do imion znajdujących się poniżej,to podoba mi się Aniela i Matylda.Bardzo
      wdzięczne imiona.

Pozdrawiam
      • Gość: Paula Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: 81.15.194.* 10.03.07, 13:10
        No cóż, a ja się dziwię, że komuś pdobają się takie imiona. Helena to imię dla
        starej baby, conajmniej jak dla Trojańskiej. Klara może być, lubię krótkie
        imiona dla kobiet. Mariannna kojarzy mi się ze starą panną. Dobrze, że Łucja i
        Laura zaszły tak wysoko. Szkoda, że Aniela, Antonia, Kornelia i Blanka są tak
        nisko. A już w ogóle dla mnie dziwne jest, że nie przeszła ani Judyta, ani
        Julita, a już w ogóle Paula. Dla mnie to najlepsze imiona. I tyle.
        ---
        Paula Teresa Judyta
      • Gość: mam heli ja mam Helenke!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:56
        hej ciesze sie ze Helenka jest na 1 miejsu moja corka ma teraz 2 miesiace mam
        tak na imie chodz nie obylo sie wlaka o to imie z mezem on chcial Anie ale
        jakos go przekonalam i mamy Helenkesmile ps mamy jeszcze syna mam na imie Kuba:smile
    • ibby2 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 13:54
      Hmmm. śledząc głosowania nie zauważyłam specjalnie popularności Heleny ale imię
      nawet mi się podoba i wygrało już 2 raz z rzędu. W czołówce jest parę imion,
      które mi się podobają np. nr 2 Klara. Ale z drugiej strony może należy sie
      cieszyć, że te które są moimi ulubionymi nie są w czołówce może w przyszłości
      nie bede miec problemu i takiego dylematu z wyborem imienia dla pociechy!hihiwink
    • magdmaz Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 10.03.07, 20:09
      Imienia Helena nie lubię, ale... bardo mi się ono podoba.... Paradoks? W każdym
      razie to dobrze, że wygrały "tego typu" imiona. Ale to tylko nasz, forumowy gust.
      Klara i Marianna to moje dwie miłości od wielu, wielu lat (jestem Klarą z
      bierzmowania). Ale zaskoczyła mnie popularność Marianny - sądziłam, ze jednak
      częściej kojarzy się negatywnie.
      Idalie polubiłam niedawno, wcześniej wolałam Idę, tymczasem właśnie Idalia była
      dość ważną przodkinią w mojej rodzinie. Łucja, Antonina, Róża - same ładne
      imiona! Laura też. Ale wolę Konstancję, Matyldę, Kornelię, nawet Melanię i
      Urszulę. W ogóle - same superowe imiona na tej liście.
      Zoję trawię, do Lei mam stosunek nieco niufny - osłucham się, jak sądzę.
    • fiamma75 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 16.03.07, 09:39
      Z całej 11 podobają mi się jedynie Klara i Zuzanna. Zwycięską Helenę lubię
      przez sentyment (anwet takie imię wybrałam do bierzmowania), ale nie aż tak, by
      była najlepsza smile
    • koza_w_rajtuzach Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 16.03.07, 09:59
      Helena, Klara, Marianna - cudne imiona smile. Rozalia tylko coś za daleko wink.
    • Gość: mama_4 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.torun.mm.pl 16.03.07, 20:00
      Źle, oj źle! Jak dam na imię córce, skoro nie lubię imion, które nosi pół
      osiedla i jedna trezcia w szkole??? Jakiś czas temu zrezygnowałam z Heleny -
      właśnie ze względu na obecną popularność. Więc myślałam o Klarze (bo o
      Mariannie mąż nie chciał słyszeć), wydawało mi się, że to piękne, niewydumane,
      a zarazem nieczęsto spotykane imię. A tu taki klops! Dobrze, że mam jeszcze
      trochę czasu...
      • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 16.03.07, 20:24
        Mamo_4, przecież Klara jeszcze nie jest popularna! Wysoka pozycja w rankingu
        oznacza tylko, że forumki rekomendują to imię smile
        • Gość: mama_4 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.torun.mm.pl 17.03.07, 09:49
          Ale to pewnie tylko kwestia czasu - niedługiego sad(
          • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 17.03.07, 11:46
            Oj bez przesady, jesteśmy opiniotwórcze, ale nie aż tak bardzo wink Na razie, mam
            wrażenie, udało nam się wylanoswać Antoninę smile Albo przynajmniej przyczynić się
            do tego. Klarze wróżę duże powodzenie dopiero za kilkanaście-dwadzieściakilka
            lat. Na razie nadają to imię tzw. trendsetterzy wink
            • zgielk Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.03.07, 19:01
              Myślę, że Antoninę (Tosię) wylansowała Grochola ;p

Jako mam Łucji mam nadzieję, że nie szybko nastąpi boom na Łucje, niech
              dziewczyna chwilę będzie obrobinę oryginalna.

Natomiast Rozalia to dla mnie - od zawsze - imię dla krowy. Nie potrafię się
              uwolnić od tego skojarzenia.
              • saraanna Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.03.07, 21:12
                zgielk napisała:
                Natomiast Rozalia to dla mnie - od zawsze - imię dla krowy. Nie potrafię się
                > uwolnić od tego skojarzenia.

Mam to samo z Klarą.Może dlatego ,że w Holandii gdzie mieszkam ,co druga krowa
                to własnie Klara.
                • mama_4 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 16:22
                  A jak ma na imię w Holandii co druga dziewczynka?
                  • saraanna Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 18:21
                    mama_4 napisała:

> A jak ma na imię w Holandii co druga dziewczynka?

Może nie co druga,ale najpopularniejsze imię dziewczęce w Holandii w 2006 roku
                    to - Sophie.

• Gość: g.a.d. Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.leuk.ses-americom.net 08.06.07, 16:38
                    > A jak ma na imię w Holandii co druga dziewczynka?

Eutanazja smile
              • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.03.07, 21:30
                zgielk napisała:

> Myślę, że Antoninę (Tosię) wylansowała Grochola ;p

E tam, kto czyta/ogląda Grocholę? smile
                Poza tym Judyty nie udało jej się wylansować jakoś.
                • bodomlake Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.03.07, 22:02
                  Zestaw jak z Jeżycjady wink
                  • pipi64 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 21.03.07, 12:16
                    A moja córcia urodzona 4 stycznia 2007r. ma na imię Aniela (12 miejsce w rankingu). Bardzo podobało mi się to imię - na równi z Rozalią. Miałam ogromny dylemat jakie imię wybrać. Zdecydowała data urodzenia - 4 stycznia - imieniny Anieli. Córeczka wybrała sobie imię sama.
                    Marianna ma na drugie - po prababciach smile)
                    • zgielk Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 22.03.07, 14:36
                      gaudencja napisała:

> E tam, kto czyta/ogląda Grocholę? smile

mniejsza z, ważne że trudno się opędzić od ataków medialnych.

> Poza tym Judyty nie udało jej się wylansować jakoś.

poczekajmy jeszcze chwilę big_grin
                      • magdapelc Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.04.07, 19:17
                        Moja córeczka też ma na imię Aniela, miała byc Zosia, ale w ostatnie chwili
                        poczułam, że to musi być Aniela, a imienia Zosia mam juz serdecznie dosyć,
                        pewnie dlatego, że wszyscy je chceli tylko ja jedna byłam kontrasmile
                        Zmiękczamy:Anielka, Anielcia, Anielecyka, Nielcia i ocyzwiđcie Aniolek .
                      • bea-sjf Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 19.04.07, 20:08
                        Ja w tym rankingu widzę wpływ Jeżycjady :Ida jest ,Róża ,Laura,
                        Gabrysia ,Melania,Hanna .Pani Musierowicz to dopiero jest trendsetter wink.
                      • beata2802 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 25.07.07, 10:44
                        Judyta... z głową Holofernesa!
                        Nie wiem, czy kiedykolwiek będzie popularna. smile

Witam na forum,
                        Beata
                        • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 25.07.07, 22:36
                          Witaj smile i rozgość się u nas.
                    • bilb0 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 31.08.07, 01:03
                      pipi64 napisała:

> A moja córcia urodzona 4 stycznia 2007r. ma na imię Aniela
                      > [...]
                      > Zdecydowała data urodzenia - 4 stycznia - imieniny Anieli.
                      > Córeczka wybrała sobie imię sama.

Pięknie.
                      I będzie miała urodziny razem z imieninami.
                      Można na prezentach zaoszczędzić smile
                      Mi też tak rodzice zrobili - dzień po dniu - nie polecam.
    • leni_leni Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 12.05.07, 13:56
      Witam
      Chciałam dać córce na imię Antonia (Toni)jednak stanęło ( ach ten maż winkna Karolinie Walerii smile
    • kleo881 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 14.05.07, 21:40
      hmm..
      Helenka nie za bardzo do mnie przemawia ale Klara .. bardzo wink
      Ida to jeden z moich typów na siostrzyczkę dla Ignasia wink
    • Gość: kasia Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.idc.net.pl 01.06.07, 13:21
      Witam wszystkichsmile TAK czytam te wszystkie wypowiedzi i bardzo sie ciesze,ze te
      PIEKNE IMONA znalazly sie w RANKINGU! Obecnie mam corke WIKTORIE I LAUREsmile))
      troszke mnie dziwi, ze nie ma Wiktorii w rankingu,ale mysle, ze jest i tak,tak
      popularne,ze za kilka lat bedzie bardzo wysokosmile) Tak po za tym,to piekne imie
      to MARIANNA,ROZALIA.IMIONA te,beda zawsze modne i najbardziej ORYGINALNE.
      • annmat1 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 09.06.07, 11:54
        a co myslicie o Malwinie?
    • bodzia161 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 25.06.07, 21:37
      matko bosska jak mozna dziecko helena nazwac:////
      • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 25.06.07, 21:58
        Można, można, i to z powodzeniem wink
    • Gość: Malwina Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:57
      Większość imion naprawdę ślicznych smile
    • merida33 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 29.06.07, 13:10
      mam corke matylde i jestem z niej bardzo dumny choc jesn narazie bardzo mala
      hahahaha
      • ssmaggie Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 20.07.07, 10:53
        Zanim zaszłam w ciążę mówiłam że będę miała Zosię, potem pojawiło się imię
        Kalina ale Zosia wygrała, piękne imiona wygrały Helena i Aniela to imiona moich
        babc są piękne.Ja do tej listy dodałabym Małgosię. Natomiast wszyscy wokół mnie
        mają Julki, Oliwie czy Klaudie znam też Jesice (ale nie mówię do tego dziecka
        po imieniu bo mi przez gardło nie może przejsc) kiedy słyszą że mam Zosię to
        widzę coś w rodzaju zakłopotania ale to ich problem, za to starszym ludziom się
        bardzo podaba.
        • mex1 Zosia 20.07.07, 13:19
          Ssamaggie, Zosia to naprawdę ładne imię. Tylko troszeczkę pachnie " NA dobr i na
          złe". Podobnie jak Julka czy Kuba.
          • abetyna do Gaudencji 16.08.07, 14:14
            a'propos Twojego nicka - okcham to imie bo kiedys miałąm fajna
            siostre katechtjke o tym imieniu zakonnym, uwielbiaąłm ja ,a teraz
            do rzeczy - czy ten ranking jest wynikiem ilosci nadawanych imion
            czy tez jakiegos głosowania nad "podobaniem się" wsród ludzi? nie
            widze nigdzie Wiktorii, które to imoie dałam córeczce wbrew obecnie
            panujacej modzie na Wiktorie , bo zawsze chciałąm córeczke Wiktorie
            na poamiatke po mojej babci ukochanej. CZy faktycznie nie jest ich
            az tak duzo czy ten ranking jest na popularnosc w sensie podobania?
            odpisz pleasesmile
            • gaudencja Re: do Gaudencji 16.08.07, 19:09
              Miło mi smile co do nicka.
              Ranking jest oczywiscie rankingiem na najbardziej podobające się na
              forum imiona, a oficjalna statystyka warszawska (ogólnokrajowej nie
              mamy) najczęściej nadawanych imion w 2006 roku jest tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=56161787&s=0
    • Gość: Nataloosia :) Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 18:58
      Hmmm...wszyscy mówią, ze Natalia taka teraz popularna, a jakoś jej nie ma (co
      mnie baaardzo cieszy wink )
      • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 16.08.07, 19:11
        Natalia w 2000 roku była najczęściej nadawanym żeńskim imieniem w
        Polsce, a w latach 1996-2000 drugim co do popularności imieniem
        zeńskim. Jej brak w tym rankingu może być co najwyżej zwiastunem
        przyszłego wyjścia z mody, a nie świadczy o obecnej popularności.
        Pozdrawiam smile
        • abetyna Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.08.07, 08:23
          no to próżne moje nadizeje ze jednak Wiktoria jest gdzie s "daleko" -
          w W-wkism rankinguna miejscu 5 ... ciekawe jak jest na ślaśku -
          Gaudencjo - czy masz moze dostep do danych USC z innych miast?
          • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 18.08.07, 09:24
            Abetynko - nie mam, ale zawsze możesz poprosić o statystyki w Twoim
            mieście w trybie dostępu do informacji publicznej - a po otrzymaniu
            statystyk wrzuc je na forum smile Warszawskie statystyki zostały
            uzyskane dokładnie w ten sam sposób.
    • Gość: Oliwia Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.satfilm.net.pl 27.08.07, 14:00
      Witam!! Moja siostrzyczka jest w drodze,i imię już wybraliśmy wcześniej .
      Zuzanna smile
      bardzo nam sie podoba ,pasusuje do nazwiska,ma wiele zdrobnieńsmile
      pozdrawiam smile
    • kuleczka28 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 29.08.07, 00:50
      Miało być oryginalnie a tu proszę, nasza Ida na 7 pozycji smile Może i coś było
      związanego z Jeżycjadą w mej podświadomości. Co do pozostałych imion, - każde
      piękne na swój sposób.
      • kombajnert Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 29.08.07, 12:56
        Wieś z rekordową liczba mieszkańców o niespotykanych imionach, niezłe imiona

Baraquisio, Clodoaldo, Floripes, Fredesvinda, Orencia, Onesiforo, Sincletica,
        Heriberto.

Więcej:
        rolnicy.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3546&Itemid=104
        • gaudencja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 03.09.07, 23:41
          Świetne!!
    • ja-hoja Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 08.09.07, 18:35
      A myslalam,ze moja Nela (wyczekiwana jeszcze)bedzie dziwacznym
      wyborem.Widze,ze jednak wyobraznia poszla w ruch w tym roku
      • bestmycha Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 24.09.07, 00:20
        Ciesze sie ze Laura, imie ktore wybralam dla mojej przyszlej corki znalazlo sie
        w rankingu!Nie jest ono jeszcze tak popularne i dlatego mi sie podoba.
    • Gość: ;-)) Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 12:03
      Cieszę się, że imię Emilia znalazło się na tej liście, bo jest to
      jedno z najpiękniejszych imion żeńskich, oprócz Melanii, Aurlelii,
      Igi, Kai i jeszcze innych kilku.Bardzo się cięszę, że mam na imię
      właśnie Emilia, bo pasuje do mnie, i do wyglądu i charakteru.Moja
      siostra ma na imię Zuzanna, też ładnie, ale to już nie to...wink)
      A na drugie imię mam Anna, babcia mówiła zawsze na mnie-
      Emilianna wink) Pozdrawiam!!
      • cytrusowa Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 14.12.07, 18:49
        no a ja sie ciesze, ze moje corki nosza kwiatowe imona i pryz nadawaniu imion na
        toüpie byla rownie Roza.
        ale w ostatecznosi zwyciezyly inne i jednaz coreczek jest Kalinka.

i za 6 dni skoncza roczek.-)

ktoras z was napisala o skojarzeniu dla imienia Rozalia - mam podobne.
        i do tego jeszcze kojarzy mi sie z ksiazka czy filmem Rozalka Olaboga, hehe

Helena - piekne ale przereklamowane.

Lucja...ladne ale nie dla dziecka, za zimne.
        • Gość: Kamila Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.08, 20:24
          Mnie bardzo podoba się moje imię czyli KAMILA.Nie wiem dlaczego nie
          znalazło się na liście.Chcę jeszcze dodać,że na tej liście znalazły
          się same starodawne imiona i dziwaczne takie jak: Klara,Rozalia czy
          Eleonora.Ludzie opanujcie się,dziecko przez was będzie obciążone
          takim imieniem do końca życia.Chciałabym jeszcze dodać,że bardzo
          podoba mi się również imię MELANIA, i tak właśnie dam sobie na
          trzecie imię.
    • aniadudz Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 15.12.07, 19:19
      Mnie podoboa sie imię Milenka, szkoda,że nie znalazło się na tej
      liśie
    • Gość: jamo Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 11:27
      Was chyba pogieło!Pierwsza dziesiątka to same imiona babć rodem z
      XIX wieku.W życiu nie dałbym swojej córce imienia np.Eleonora.Biedne
      dziecko będzie obciążone takim imieniem do końca życia,tylko dlatego
      że mamuśka umęczyła studia i chce być oryginalna!Nazwijcie córkę
      wprost DZIWACZKA - po mamie i będzie z głowy.
      • ziutap1 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 06.05.08, 11:47
        Witam po raz pierwszy w TZG (Tak Zacnym Gronie). Słówko komentarza
        do przedmówcy. Może masz niemiłe doświadczenia z autopsji, ale nie
        każdy męczy się na studiach. Dotyczy to szczególnie kobiet, które
        mają mniejszą psychiczną potrzebę "zadawania szyku" ilością zer na
        liście płac i "znaczeniem i powagą" własnej osoby. Nadawanie imion
        rodem z seriali to polska specyfika, a reguła - im kto mniej obyty z
        kulturą tym dziwaczniejsze ma pomysły na dziecięce imiona sprawdza
        się w 70-80%. Jako próbnik polecam wczasy nad morzem i w
        gospodarstwach agroturystycznych w popegeerowskich okolicach.
        Szlachetna tradycja Tradycji "zasadniczo, pobieżnie nazywanej
        Marysią" jest kontynuowana, a czar tępawego w intonacji
        sznapsbarytonu wołającego na plaży do malutkiej córeczki: "Pamela" z
        mocnym akcentem na ostatnią sylabę, ma jeszcze lepszy smak niż
        wieprzowo piwne specjały plażowej "kuchni polskiej".
        Zgadzam sie natomiast z tezą, że w środowiskach jako tako
        wykształconych silny jest kurs na tradycję. Ale z drugiej strony, co
        w tym złego, skoro imiona w większości są ładne i dobrze się noszą.
        A że babci koleżanki nazywały się tak samo? Mnie to nie rozstraja. I
        na pewno nie nazwę swojej córki Julką czy Oliwią tylko dlatego, żeby
        nikt nie pomyślał, że skończyłam studia. Postaram się stawić czoło
        tym podejrzeniom. Pozdrawiam i życzę więcej luzu w podejściu do
        innych.
    • lilian101 Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 05.04.08, 12:17
      Dzieki Bogu urodzilam sie 30 lat temu i nikt nie obdarzyl mnie
      imieniem z pierwszej trojki
      • koza_w_rajtuzach Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 05.04.08, 12:24
        współczuję
        • aneladgam Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 05.04.08, 13:12
          ja też
          • pluskotka Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! 05.04.08, 13:29
            Już się ucieszyłam, że to wyniki tegorocznego. wink
            • Gość: Tawananna* Re: Wyniki rankingu imion żeńskich 2007! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:09
              A ja się z kolei teraz dałam nabrać wink.
    • cicuta Rejs parafrazujac 07.05.08, 22:32
      mozna to skomentowac glownie tak, ze jednak podobaja nam sie imiona,
      z ktorymi jestesmy osluchani wink
      Cala czolowka to imiona znane, nieoklepane, nie zbrzydzone nadmierna
      popularnoscia, ale dobrze ugruntowane w tradycji.

Prywatnie cieszy mnie dosc wysokie miejsce Felicji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.