Gość: mama IP: *.75.52.167.debica52.tnp.pl 10.03.07, 12:00 Urszula dla pierwszego dziecka, córeczki. Co myślicie? wydaje mi sie ze bedzie oryginalne. Mam kłopot z drugim imieniem. Co pasuje do Urszulki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tymianek21 Re: Urszulka IP: *.chello.pl 10.03.07, 12:53 Watek na temat Uli -imie śliczne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=57547154&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
said_no_more Re: Urszulka 10.03.07, 13:04 sama mam na imie ula (formy urszula nie znosze)--drugie moje imie to marta--- niby pasuje urszula marta, ale czy to ladne imiona to nie jestem taka pewna-- wiem, ze na pewno bardziej mi pasuje niz ania czy klaudia itp Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Urszulka 12.03.07, 14:54 moja młodsza córa ma na imię Urzszulka na drugie Alicja natomiast starsza Ewelina na drugie ma Agnieszka - może to jest jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Urszulka 12.03.07, 19:41 Piękne imię, zgadzam się - ja mam córkę Urszulę Martę, siostrę Juliusza. Cudna łagodna i delikatna panna, Urszunia. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Urszulka 12.03.07, 19:51 Siostra mojej mamy to Urszula Alina - mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Urszulka 12.03.07, 21:13 Mnie się podoba, na durgie proponuje Urszula Klementyna Urszula Leokadia Urszula Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Urszulka 13.03.07, 08:49 Bardzo ładne imię. Jeden z moich typów "w razie czego" Zmartwiłyście mnie za to, bo myślałam, ze jest mniej popularne Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: Urszulka 13.03.07, 15:55 MOje to: Urszula Helena Przyznam sie ze dlugo tego imienia nie lubilam, dopiero jak zostalam Ulenka to jakos tak mi przeszlo... Drugie imie mam po babci. Dla pierwszej corci wybralam : Kamila, po jej babci - Krystyna. Wiec wyszlo : Kamila Krystyna - tez ladnie nie? Dla Milenki nie mam typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama czwórki Re: Urszulka IP: *.torun.mm.pl 14.03.07, 16:52 Witam serdecznie! Ja mam córeczkę Urszulkę - już pięcioletnią. To imię to doskonały wybór, no i moc zdrobnień. W naszej rodzinie nadajemy dzieciom jako drugie imiona nasze - rodziców. Nawet jeśli Twoje imię wydaje Ci się nieodpowiednie (ja np. jestem banalną Anną...) ukłon w stronę tradycji rodzinnych może być jakąś podpowiedzią. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Urszulka 15.03.07, 12:04 Miłe dla ucha Moje propozyje: Urszula Maria Urszula Anna Urszula Ignacja Urszula Łucja Urszula Amelia Urszula Olimpia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urszulka 17.03.07, 15:48 idaaa napisała: > Urszula Ignacja > Urszula Łucja > Urszula Olimpia Przyłączam sie do tych propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Urszulka 15.03.07, 13:41 urszula ładnie.. nie podoba mi sie Ula;/// a drugie imie? Olianka bardzo ładny zestaw podała.. a np. Urszula Helena?? chociaz ja nie wiem...nie znam sie) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Urszulka 15.03.07, 13:43 ooo wlasnie znalazlam ze juz ktos tak ma moze sie troche znam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: Urszulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:09 Moim zdaniem najlepiej komponuje się z drugim 2-sylabowym: Urszula Maria Urszula Daria Urszula Ewa Urszula Kinga Urszula Olga Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Urszulka 17.03.07, 13:28 z zaproponowanych wyzej zestawów tylko i wylacznie Urszula Maria. Co do imienia podoba mi się ale tylko jako "Urszulka" , Urszula podoba sie mniej , a Ula nie podoba mi się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś