Gość: ana IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:05 Co myślićie o Miłce. Milusi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Miłochna 17.03.07, 21:12 Tak naprawdę Miłochna jest zdrobnieniem od Miłosławy. Nie wiem, na ile to odczuwasz, ja jednak trochę tak, ponieważ moją mamę zdrabniano zawsze przez -chna (choć nie ma imienia słowiańskiego). Miłka jako zdrobnienie bardzo mi się podoba, a można w ten sposób zdrabniać zarówno Miłosławę, jak i Dobromiłę, Radomiłę, Ludomiłę czy Tomiłę na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Miłochna 17.03.07, 21:21 Myślę podobnie jak Gaudencja - wybrałabym Radomiłę lub Witomiłę i zdrabniałabym na Miłochnę lub Miłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymianek21 Re: Miłochna IP: *.chello.pl 17.03.07, 21:52 cześć! Miłka to najpiekniejsze imie jakie znam-tak miała miec na imie nasza coreczka ,mamy synka!!! Ale nawet nie wiedzialam ze jest imie Miłochna-my mieliśmy Miłkę od Miłosławy - osobiscie bardziej podoba sie Miłosława niz Miłochna! Na Radomiłę bedą chyba mówić Radka -tak mówili na moją koleżankę, tak jak na Dobromiłę- Dobrunia, a na moja mame Bogusia-Bogumiła.Czyli raczej początek imienia wskazuje jak sie mowi. A zresztą to wy wybierzecie jak mówic do waszej córeczki!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Miłochna 17.03.07, 23:26 Mi się bardzo podoba (ale ja jestem niepoprawną miłośniczką takich imion) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Miłochna 18.03.07, 14:34 Ja miałam koleżankę, Bogumiłę, na którą wołano Miłka Odpowiedz Link Zgłoś