anastazjaaa 23.04.07, 14:09 Zastanawiam się nad imieniem dla chłopca i bardzo podoba mi się Tiger ale moja rodzina powiedziała żebym przemyślała tą decyzję, bo będą się później z niego śmiać. Co o tym myślicie? Czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sic Re: Tiger - imię dla chłopca IP: *.171.60.146.crowley.pl 23.04.07, 14:11 Tiger - przeciez to nie imie ... Zastanow sie dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaaa Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 14:16 Jest to imię znalazłam je w immienniku angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sic Re: Tiger - imię dla chłopca IP: *.171.60.146.crowley.pl 23.04.07, 14:17 Ale nie nadaje sie na imie w Polsce. Tak uwazam. Nie wiem,czy w urzedzie by Ci zarejestrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaaa Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 14:23 no właśnie też się zastanawiam czy nie byłoby p'roblemu Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 14:35 oj, byłby.a jeszcze wiekszy problem mialoby potem twoje dziecko (imie to podchodzi IMHO, pod ośmieszające) a jeśli juz lubisz "zwierzęce", może Leon (Lwa jako takiego bym nie ryzykowala) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 15:37 Myślę to samo, co Twoja rodzina, a ponadto nie wiem, czy by w ogóle takei coś zostało zarejestrowane. Może chociaż Tygriusz? pl.wikipedia.org/wiki/Tygriusz Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 16:12 W sastystykach Bartka Górnego są bliźnięta Lew i Żyraf. Nie wiadomo jednak, czy owego Żyrafa zarejestrowano, czy raczej poradzono rodzicom, aby się oddalili... i jeszcze raz przemyśleli sprawę. A jak chciałabyś owego Tigera wymawiać - Tiger? Tajger? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 16:21 minerwamcg napisała: > W sastystykach Bartka Górnego są bliźnięta Lew i Żyraf. Nie wiadomo jednak, czy > > owego Żyrafa zarejestrowano, czy raczej poradzono rodzicom, aby się oddalili... > > i jeszcze raz przemyśleli sprawę. > A jak chciałabyś owego Tigera wymawiać - Tiger? Tajger? Minerwo, Żyrafa nie zarejestrowano - Gaudencja przecież przytaczała dane z warszawskiego USC, a ja skrupulatnie wypytałam o wszystkie pojedyncze nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 07:40 Żyraf ... boski chyba zapisze coby nie zapomniec ) Tiger (tajger ) hiehie to - imho - jakies nieporozumienie Za to Leo moze byc ciekawy (Lew tez tylko ze z Rywinem mi sie kojarzy ) Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Tiger - imię dla chłopca 25.04.07, 09:10 > W sastystykach Bartka Górnego są bliźnięta Lew i Żyraf. Nie wiadomo jednak, czy > > owego Żyrafa zarejestrowano Dzieki,you made my day)))) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 16:34 anastazjaaa napisała: > Zastanawiam się nad imieniem dla chłopca i bardzo podoba mi się Tiger ale moja > rodzina powiedziała żebym przemyślała tą decyzję, bo będą się później z niego > śmiać. Co o tym myślicie? Że to będzie super czad i kól, jeżeli potem będziecie mieli córeczkę i nadacie jej imię Pantera. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 17:04 Choc lubie nietypowe imiona, nie nadalabym dziecku imienia Tiger. Jest co prawda jeden znany Tiger Woods, amerykanski golfista, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 17:58 Znam jednego-na imie ma Teodor Tiger i ma 3 lata i zadne z rodzicow nie jest Polakiem.W Polsce bym sie nie wyglupiala z takim imieniem (z reszta gdzie indziej tez nie...)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 22:13 lizzy9 napisała: > Choc lubie nietypowe imiona, nie nadalabym dziecku imienia Tiger. Jest co > prawda jeden znany Tiger Woods, amerykanski golfista, ale.... ...ale są też Amerykanie o imionach Wesley, Dylan i American, więc to naprawdę o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 07:41 I... Puma lepsza I jeszcze mozna skombinowac coby pewna firma sportowa wyplacala $ za reklame Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tiger - imię dla chłopca 23.04.07, 23:21 Jestem podobnego zdania, jak Twoja rodzina. IMię to nie jest zakorzenione w Polsce, co więcej ma odrębne znaczenie. IMO będzie brzmiało śmiesznie. No i jak je chcesz wymawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Tiger - imię dla chłopca 24.04.07, 00:47 A nie lepiej dać dziecku na imię Feliks i mówić do niego "mój ty Tygrysie"? Felix to jedno z najbardziej "kocio" kojarzących się imion w obszarach anglojęzycznych, może zadziała... Jeśli już jesteśmy przy imionach anerykańskich (bo Tiger występuje zdecydowanie w Ameryce, Brytyjczycy są znacznie bardziej konserwatywni. A tygrysy występują w Azji.), to aktor Jason Lee nazwał syna Pilot Inspektor Riesgraf. Czy to znaczy, że powinniśmy zacząć się zastanawiać, czy dałoby się w Polsce zarejestrować imię Pilot? Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Tiger - imię dla chłopca 24.04.07, 09:40 Nie tylko anglojęzycznych, Felix to łacińska nazwa kota po prostu (felix domestica chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEG Re: Tiger - imię dla chłopca IP: 195.245.84.* 24.04.07, 19:03 jako przykład mozna by tu przytoczyć jeszcze Beckhamów z synkiem Brooklynem (od nazwy dzielnicy, nie inaczej) i zastanowić się nad imionami typu: Mokotów, Żoliborz... Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tiger - imię dla chłopca 26.04.07, 23:37 To Powiśle będzie poszkodowane, bo jest rodzaju nijakiego! Buu! Dyskrrryminacja! Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 10:26 ale Zeran bedzie pieknie a Goclawek to nawet jakby juz imieniem bylo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 10:32 Czy Gocławek nie pochodzi od Gościsława? Czemu się zawężać do dzielnic; proponuję Żyrardów (dodatkowo to imię by pochodziło od nazwiska - Girard), Końską Wolę i Ciechocinek. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Tiger - imię dla chłopca 24.04.07, 21:33 Łacińska nazwa kota to felis. Felis domestica. Felix to po łacinie "szczęśliwy". Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 07:44 manari - sorry nie zauwazylam Twojego wpisu Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Tiger - imię dla chłopca 27.04.07, 07:43 KOT to nie "Feliks" a FELIS Felis domestica Za to imie Feliks - znaczy chyba "szcześliwy" Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Szczęśliwy kot 28.04.07, 21:52 ginny22 napisała: > Felix to łacińska nazwa kota po prostu (felix domestica chyba). Felis to jest kot. Felix to znaczy szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś