Gość: Karola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:16 Co sądzicie o tym imieniu dla dziewczynki? Mi się ono bardzo podoba,ale czy nie lepiej dać dziecku jakieś bardziej pospolite imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Larissa?! 27.04.07, 22:32 Nie podoba mi się, ale pospolite imię również odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Larissa?! 27.04.07, 23:49 W Polsce to racyej Larysa. Nie należy do moich ulubionych, ale skoro Ci się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Larissa?! 28.04.07, 01:26 Nie nazywaj dziecka po rosyjsku (może jeszcze Łarissa?!), ale Larysa oczywiście moze być. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Larissa?! 28.04.07, 06:00 Larysa nawet mi się spodobała! Lepsze od Klarysy. A Łarissa - kojarzy się jednoznacznie z Puszkinem i kościołem prawosławnym. Gaudencjo, jakie ma pochodzenie i znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Larissa?! 28.04.07, 08:53 Larissa średnio , ale Larysa - czemu nie. Oryginalne imię - w związku z czym jako zwolenniczka imion niepopularnych - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Larissa?! 01.05.07, 21:51 Larysa pochodzi od nazwy miasta Larissa (było ich kilka), a z kolei ta nazwa została utworzona od 'laros' - po grecku "mewa". Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Larissa?! 02.05.07, 10:37 Miałam uczennicę Clarissę, mówiliśmy na nią Isia, przecudna dziewczynka. Pochodziła z mieszanej rodziny niemiecko-polskiej i chodziła do szkoły francuskiej, więc tam to imię brzmiało normalnie. Larysa ciut zbyt udziwnione, dzieciom może być trudno wymówić/zapamiętac, ale łane. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Larissa?! 02.05.07, 11:26 Dzieciom jest równie trudno zapamiętać Larysę, jak Małgosię - na początku nie znają żadnego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Larissa?! 02.05.07, 11:58 Larissa- dosc popularne imie w Holandii...... Odpowiedz Link Zgłoś
laryska Re: Larissa?! 02.05.07, 22:15 Bardzo fajnie. Wszyscy na mnie wolaja Larka Nie rozumiem skad ten brak tolerancji dla tego fajnego i slonecznego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Larissa?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 01:22 Jaki brak tolerancji, w wątku wręcz przeważają wypowiedzi pozytywne! Mnie się Larysa podoba, ładnie, dźwięcznie i oryginalnie. Sama bym się nie zdecydowała, ale ktoś inny - czemu nie. Natomiast jestem przeciwna Larissie - bo mamy spolszczoną i niesprawiającą kłopotów z zapisem i wymową, ładną wersję Larysa. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Larissa?! 03.05.07, 01:34 Znam Larysę. Nikogo to imię nie dziwi, nikomu nie sprawia trudności. Larysa jest córką polskich rodziców, urodziła się jednak na Ukrainie i tam spędziła pierwsze 7 lat życia. Fajne imię. Odpowiedz Link Zgłoś