Gość: syltab1 IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 10:18 A my mamy synka Wawrzyńca.Urodzil sie 14.10.2006 roku.Co sadzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
on-na Re: wawrzyniec 10.05.07, 11:59 W Polsce chyba mało popularne... we Francji (Laurent) często spotykane. Wawrzek Wawrzuś... mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wawrzyniec 10.05.07, 13:10 Bardzo mi się zawsze podobało; tym bardziej, że miałam w szkole bardzo przystojnego kolegę ze starszej klasy o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Wawrzuś :) 10.05.07, 16:06 Mnie się kojarzy oczywiście natychmiast z "Historią żółtej ciżemki" - z małym czeladnikiem Wita Stwosza, co to mu ciżemka za ołtarz wpadła Bardzo sympatyczne skojarzenie. I był jeszcze bohater opowiadania Małgorzaty Musierowicz "Kluseczki" - Wawrzyniec, na którego bracia mówili Wawrzont O, proszę, przypomniał mi się jeszcze Wawrzyniec Karewis z powieści Rodziewiczówny "Szary proch". I Wawrzyniec Puttkamer, szczęśliwy rywal Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wawrzuś :) 10.05.07, 17:47 Bardzo mi się pdoba. Mój typ nr jeden, gdyby był synek. Niestety, mąż nie podziela mojego entuzjazmu, więc będzie trzeba szukać dalej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wawrzuś :) 10.05.07, 22:49 Andabo, czy to znaczy, ze spodziewacie się piątej pociechy? Pozwól, że od razu na wszelki wypadek Ci pogratuluję!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Wawrzuś :) 10.05.07, 23:48 gaudencja napisała: > Andabo, czy to znaczy, ze spodziewacie się piątej pociechy? Pozwól, że od razu > na wszelki wypadek Ci pogratuluję!! Podziwiam i gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wawrzuś :) 11.05.07, 22:57 Dzięki, ale wstrzymajcie się z gratulacjami kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: wawrzyniec 10.05.07, 21:32 Drugie imię mojego taty. NIestety znienawidzone I przez to mój stosunek do tego imienia też nie był zbyt pozytywny. Jednak jakiś czas temu poznałam bardzo sympatycznego chłopaka o imieniu Wawrzyn i mój stosunek się zmienił Odpowiedz Link Zgłoś
syltab1 Re: wawrzyniec 10.05.07, 21:37 Fajnie, ze wam sie podoba.Z mezem juz mielismy moment, ze zastanawialismy sie czy dobre imie mu dalismy, bo kto pytal i uslyszal Wawrzyniec to reakcje raczej byly dziwne.A...Wawrzyniec.I tyle.Nam tez sie podoba.Mozecie go zobaczyc w galeri nasze dzieci"Wawrzus spiacy"Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: wawrzyniec 10.05.07, 22:47 ja też mam Wawrzyńca, kończy pierwszą klasę w tym roku a reakcje obcych na imię zawsze były pozytywne (może przeciwnicy przemilczali)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: wawrzyniec IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 09:11 Witam, także mam synka Wawrzynka! Cieszę się, że tylu osobom to imię się podoba. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy Wawrzynków! Odpowiedz Link Zgłoś