Gość: pluk IP: *.bulldogdsl.com 11.05.07, 14:24 Dalia, Dalya, Dahlia, Delia, Dela... co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pluk Re: Dalia etc IP: *.bulldogdsl.com 11.05.07, 17:49 a jakie drugie imie? jakas propozycja? a gdyby blizniaczki byly? to jak dla drugiej dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dalia etc 11.05.07, 18:44 Dalia Konstancja Dalia Klementyna Dalia Rozalia bliźniaczki: Dalia i Jagoda Dalia i Malwina Dalia i Klara Dalia i Emma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dalia etc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:13 Z propozycji dla bliźniaczek podoba mi się: Dalia i Klara - imiona tego samego pokroju, jeśli zdrabniane to w podobny sposób Dalia i Malwina - ja Malwinką jestem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Dalia etc 11.05.07, 18:55 Mi sie bardzo podoba, ale moj maz kreci nosem, ze to imie ma dla niego w sobie jakis balkanski posmak... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dalia etc 11.05.07, 19:00 Dla mnie do przełknięcia tylko Dalia, ale bardziej podoba mi się Idalia. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Dalia etc 11.05.07, 19:34 Tylko Dalia (chyba że w otoczeniu anglojęzycznym, wtedy najchętniej Dahlia). Ale i tak kojarzy mi się z Panem Kleksem i kwiatowymi córkami pana Anemona Lewkonika. Drugie imię do Dalii - długie, najlepiej cztery sylaby. Bez L w sylabie akcentowanej. Dalia Faustyna Dalia Katarzyna Dalia Bogumiła Dalia Berenika Imię dla siostry - dwusylabowe, nie kończące się na -lia. Dalia i Zoja Dalia i Emma Dalia i Hanna Dalia i Mira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Dalia etc IP: *.bulldogdsl.com 11.05.07, 19:56 czy Dalia i Lilia to nie zaduzo? a moze Dalia i Maya? Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw Re: Dalia etc 11.05.07, 20:38 A ja z własnego "podwórka". Moje bliźniaczki to: Dalia Karolina i Liwia Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dalia etc 11.05.07, 20:39 Dla mnie Dalia i Lilia to już trochę przedobrzone, Maya mi się nie podoba. Wolałabym już Dalia i Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Dalia etc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:27 Gość portalu: pluk napisał(a): > czy Dalia i Lilia to nie zaduzo? Moim zdaniem za dużo, choć podobno od przybytku głowa nie boli Dalia i Liwia za to świetnie dobrane, bardziej wyraziste, nie 'zlewają się' tak ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Dalia etc 12.05.07, 15:29 Dalia Klara lub Dalia Klarysa? Dalia i Diana Dalia i Noelia (2 x lia, ale moim zdaniem ujdzie, o ile nie bedzie dwa razy "alia") Dalia i Laura Dalia i Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dalia etc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:15 Dalia i Liwia Dalia i Klara Dalia i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dalia etc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:16 A może jeszcze Dalia i Noemi ? Odpowiedz Link Zgłoś