03.06.07, 23:33
hej co myslicie o tym imieniu????
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Malina!!! 03.06.07, 23:43
      Mnie się nie podoba, wolę Malwinę.
      • lemonnka Re: Malina!!! 04.06.07, 10:04
        Ja chyba też preferuje Malwinę. Choć zdrobnienie Malinka jest całkiem ładne;]
        ale samo imię- Malina - za bardzo owocowewink
    • olianka Re: Malina!!! 04.06.07, 10:15
      Wolę Kalinę, Mileną lub Malwinę.
    • mamaalka78 Re: Malina!!! 04.06.07, 10:52
      Sama zastanawiam się nad tym imieniem, ale nie wiem, czy wystarczy mi odwagi,
      aby je nadać. Mówiąc, że nadam takie imie mojej córeczce, spotykam się ze
      skrajnymi opiniami:dla jednych imie jest piękne, drudzy pytają dlaczego chcę
      skrzywdzić dziecko i czy sama chciałabym się tak nazywać.Rozważam dać niuni
      Malina na drugie, lub dać drugie imię, żeby w razie czego mogła go używać,
      jeśli źle będzie sie czuła jako Malinka. Nie wiem już co zrobić. A poród za 4
      tygodnie...
    • blaszany_dzwoneczek Re: Malina!!! 04.06.07, 11:01
      Zdrobnienie Malinka dla małej dziewczynki jest słodkie, ale imię Malina na całe
      życie nadawane jest takie zbyt... malinowe, zbyt dosłownie owocowe. W pewnych
      okolicznościach imię to ma szanse dość komicznie kontrastować z osobą, która je
      nosi lub z zawodem czy też stanowiskiem. Może też stanowić nienajciekawszy
      zestaw z wieloma nazwiskami, a jak wiadomo kobieta niekoniecznie przez całe
      życie nosi jedno nazwisko.
      A może jakieś inne imi, które da się zdrobnić do Maliny, Malinki? Znałam na
      przykład kiedyś Marcelinę, na którą zdrobniale mówiło się Malina, Malinka
      właśnie. A z kolei moja mama rozważała dla mnie imiona Marta Alina i zamysł
      miała nazywać mnie Malinką. W końcu tak się nie stało, a szkoda. Może tego typu
      wyjście okaże się najlepsze?
      • mamaalka78 Re: Malina!!! 04.06.07, 11:14
        Zdrobnić do Maliny można także Michalinę, ale to już nie to...
        • gaudencja Re: Malina!!! 04.06.07, 19:04
          Moze nazwij córkę Magdalena i zdrabniaj do Maliny - jak po szwedzku, to po szwedzku. Sama też nie chciałabym mieć na imię Malina,
          szczególnie gdybym była np. przysadzistą i energiczną brunetką farbującą sie na
          rudo. Toż to nie gra jedno z drugim.
          • shilla01 Re: Malina!!! 04.06.07, 21:54
            a ja uwielbiam to imię!! Jest słodkie , niech maleństwo , dziewczyna , żona ,
            matka a na końcu i babcia ma słodkie chociaż imię , bo życie wiadomo jakie
            jest. A z takim imieniem ... smile
    • Gość: Malwina Re: Malina!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:50
      Nie podoba mi się.
    • Gość: Fasolka Re: Malina!!! IP: 217.153.180.* 05.06.07, 13:46
      To moje drugie imię smile Są chwile w których chętnie zamieniłabym je na
      pierwsze!!! Np wtedy gdy czytam o statystykach np obecne na forum a pochodzące
      z krakowskich przedszkoli jest tam drugie w rankingu sad((( i pocieszam się, że
      na szczęście nie chodzę teraz do przedszkola wink
      Pewnie gdybym teraz była małą dziewczynką dostałabym imię, na które rodzicom
      zabrakło odwagi - Sobótka... Ale to już oczywiście temat na inny watek...
      Polecam Malinę, brzmi cudnie i tak... Prosto, bez udziwnień a jednocześnie jest
      oryginalne. No i Malinka - urocze.
      F.
    • Gość: rerekumkum Re: Malina!!! IP: *.chello.pl 12.06.07, 21:21
      Ładne i oryginalne podobnie jak Jagoda. Oprócz tego to bardzo lubię "Graczyków",
      a tam Brodzik gra Malinę!!! Dużo lepsze niż większość polecanych na tym forum.
      NIE SKRZYWDZISZ DZIECKA !!!!!!
    • mama_4 Re: Malina!!! 13.06.07, 08:19
      Nie podoba mi się. Nie lubię imion, które bardziej kojarzą się z rzeczą,
      rośliną, niż z imieniem.
      • verdana Re: Malina!!! 13.06.07, 10:33
        Jestem wrogiem rzedkich imion, które coś oznaczają - i najpierw kojarzą się z
        rzeczą, potem dopiero z imieniem.
        Zreszta, jak słusznie ktoś napisał, niezbadane są losy. Malina może wyjść za
        mąż za kogoś noszacego nazwisko, przy ktorym efekt bedzie humorystyczny - a
        taki bedzie przy kazdym nazwisku także cos oznaczającym. Malina Wróbel, Malina
        Ogonek, Malina Kwasek.
        • Gość: rerekumkum Re: Malina!!! IP: *.chello.pl 13.06.07, 12:28
          Trochę jestem zdziwiona!!!! Jeszcze nikt nie napisał że Oliwia (Oliwka) kojarzy
          sie z czymś, a wy przyuważyłyście taki problem w Malinie. Fakt kojarzy się ale z
          malinką, smacznym owocem!!!! Znałam dziewczynę która miała na imię Wiesna
          (ojciec pochodził z Jugosławii-ówczesnej). Nic piękniejszego dla dziewczynki. Co
          do nazwiska to dużo gorzej komponują się Oliwie, Klaudie, Nikole itp., że nie
          wspomnę o propagowanych na tym forum Beatycze, Dionizja, Aida itp.
          • abiela Re: Malina!!! 13.06.07, 16:47
            Gość portalu: rerekumkum napisał(a):

> Trochę jestem zdziwiona!!!! Jeszcze nikt nie napisał że Oliwia (Oliwka) kojarzy
            > sie z czymś, a wy przyuważyłyście taki problem w Malinie.

Gdybyś uważniej przejrzała forum, nie byłabyś zdziwiona!
            • Gość: rerekumkum Re: Malina!!! IP: *.chello.pl 14.06.07, 08:32
              Jakby osoby "mające dylemat" też przeczytały "dziwne zestawienia" (ok.800
              postów!!!!) to nie miałyby DYLEMATÓW!!!!!
    • trrruskawa Re: Malina!!! 13.06.07, 14:47
      Spotykając osobę o tym imieniu na pewno nie myślałabym, ze musi być od rozu
      bardzo słodka lub nie wyobrażałabym sobie koszyczka malinwink
      Imię jak imię, mi całkiem sie podoba.
      Nie widzę w nim nic śmiesznego.
      I zedecydowanie wolę od Mileny.
      • bazylia_am Re: Malina!!! 13.06.07, 16:08
        Malina podoba mi się, nie widzę też problemu z przybraniem nazwiska po mężu -
        mam kilka koleżanek, które z różnych względów pozostały przy swoich panieńskich.
        Moja córka przez prawie całą ciążę miała być Jagodą, pod koniec stchórzyłam.
        Obawiałam się, że podobnie jak starsza będzie dziewczynką trochę przy kości,
        uwielbiającą jedzenie. No i do tego takie apetyczne imię...
        Jagodą została na drugie, ale nie żałuję naszej decyzji (i jest szczuplutka i
        drobniutka smile)
        • Gość: Eliza T. Re: Malina!!! IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:48
          A nie lepsza Malwina?
          • malina.majka Re: Malina!!! 07.09.07, 22:34
            Ja mam na imie Malinka i do dzis dziekuje mojemu tacie,ze takie imie
            wybral dla mnie. Dzieki niemu zawsze i w kazdym towarzystwie jestem
            zapamietana,nie musze nikomu przypominac swojego imienia i uwielbiam
            jak maz zwraca sie do mnie czasami zamiast "Kochanie" to Malinko smile
    • echo1111 Re: Malina!!! 07.09.07, 23:03
      Bardzo ładne imię. Osobiście znałam jedną Malinę, wysoka, energiczna
      blondynka z długimi włosami smile I Malina to sympatyczna bohaterka
      książki Izabeli Sowy.
      • kontrapianista Re: Malina!!! 08.09.07, 18:20
        Moja córka ma na imię Jagoda i uważam,że bardzo ładne -też owocowe.
    • Gość: Dee Re: Malina!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 14:21
      Mnie sie nawet podoba. Kojarzy sie z Malwinką. Ladniejsza Malina niz
      Kalina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.