lolimama 08.06.07, 17:04 Hej! Przypadkowo znalazlam sie na tym forum i jak narazie mam mieszane uczucia. Zauwazylam ze niektore odp. tutaj sa bardzo zlosliwe. No ale sprobuje sie przekonac ze moze byc innaczej. Co myslicie o imieniu Artan dla chlopczyka? Podoba mi sie , a moj maz bardzo chce Artana, ma przyjaciela Artana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie Artan 08.06.07, 18:59 A co to w ogóle za imię? pytam zupełnie niezłośliwie, z ciekawości, bo nigdy się z nim nie zetknęłam, a i behindthename nie zna takiego imienia. Podobają mi się imiona Artemi/Artemiusz i Artald/Artold. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imie Artan 08.06.07, 21:15 Nawet ciekawe , można zdrabniać do Artka - a to plus , bo uwielbiam to zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie Artan 08.06.07, 23:33 Pierwszy raz słysze to imię, jakie ma pochodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
lolimama Re: Imie Artan 09.06.07, 02:11 Jak szukalam na internetcie to pisalo Artan- Gaelic , meaning Little Bear. Nasz przyjaciel Artan jest z Albani. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Imie Artan 09.06.07, 14:38 a w jakim kraju mieszkacie lolimamo? Jezeli kolega jest z Albani to bardziej jest prawdopodobne,ze ma imię pochodzenia tureckiego a nie gaelickiego.Z cała pewnością Turcy posiadają imię Artan i z tego co wyczytałam znaczy ono tyle co:korzyśc,pozytek,profit.Moze przynoszący korzyści profity?Tyle znalazłam w opisie imienia. Jest tez słowo artan,które z tego co wiem ma kilka znaczeń a jednym z nich jest: pozostawić,zostawić na póżniej(ale za to to już głowy nie daję bo nie ma teraz mojego męża i to moja radosna twórczośc,możliwe,że tu coś pokręciłam). Samo imię średnio mi się podoba,chociaż złe nie jest.Jeżeli mieszkacie na Zachodzie to musicie się liczyć z tym,ze nie tylko mi się ono turecko kojarzy.Ale jezeli Wam to nie przeszkadza to nadawajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Artan 14.06.07, 22:32 lolimama napisała: > Jak szukalam na internetcie to pisalo Artan- Gaelic , meaning Little Bear. Tak, ja też szukałam, ale znalazłam to na stronach absolutnie niewiarygodnych, np. tu. Dla porównania - zapoznaj się z listą polskich imion w tym samym serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Imie Artan 15.06.07, 09:57 Ja juz napisałam co to za imię i ta mozliwosc wydaje mi się najbardziej prawdopodobna.Mogę podać Lolimamie stronkę ,na ktorej to znalazlam ale nie wiem czy wiele jej z tego przyjdzie bo jest ona po turecku . Sądzę,ze Artan z Albani (tzn.imię) ma korzenie tureckie a na pewno predzęj tureckie niz celtyckie biorąc pod uwagę historię Bałkanów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Artan 15.06.07, 21:54 Też przypuszczam, ze Twoje informacje są najbardziej wiarygodne. Chciałam tylko wyjaśnić Lolimamie, ze Artan to najprawdopodobniej wcale nie celtycki "mały miś". Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Imie Artan 15.06.07, 11:53 Lista polskich imion w zalinkowanym przez Gaudencje serwisie mnie rozwalila))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Artan 15.06.07, 21:54 To jest własnie przyczynek do tego, dlaczego nie nalezy wierzyć większości serwisów o imionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagulec Re: Imie Artan IP: *.bulldogdsl.com 15.06.07, 11:01 ladne, ladne imie Odpowiedz Link Zgłoś
ela1k Re: Imie Artan 15.06.07, 12:56 najważniejsze żeby wam się podobało, zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie pasowało lub ktoś kto lubi stare polskie imiona, mój trzeci syn ma na imię Dylan, a Artan -Artuś to też fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: Imie Artan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:42 Hmm.. pierwsy raz spotykam to imię. A może lepiej Artur? dość podobne. Ogólnie Artan mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: a Ardan? 17.06.07, 21:15 Ardan mi się jednak trochę bardziej podoba. Imię to mialo u mnie spore szanse ale wybirał moj maz i wybrał nawet ładniejsze(moim zdaniem). Ale Ardan też niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imie Artan 17.06.07, 21:49 A mnie się Artan podoba! Bardziej od Artura. Może by sie u nas ( w Polsce) przyjęło? Odpowiedz Link Zgłoś