Gość: rysia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:10 Waham się nad imieniem dla córeczki mającej przyjść na świat w lipcu: Lilianna, Melania, Alicja, Amelia. Które doradzicie? Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:25 A może Lilla zamiast Lilianny? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LODZIA Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.chello.pl 16.06.07, 18:36 ALICJA ALICJA ALICJA ALICJA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.smrw.lodz.pl 16.06.07, 18:39 Melania Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 16.06.07, 19:07 Lilianna-Lila,Lilka,Lili,Lilianka,Lilijka,Lilusia itd. Pozdrawiam,mama 3-latki Lilianny i lipcowej Idalki Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 16.06.07, 19:18 Może i ja coś spróbuję doradzic? Byłabym za Lilianną lub Melanią, Amelii bardzo nie lubię, Alicja jest bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Lilianna 16.06.07, 20:13 Żadne. Ale ostatecznie niech będzie Lilianna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 15:39 Ostatno skłaniam sie własnie ku Amelii, dlaczego Ci sie nie podoba? Z kolei czy naprawdę alicja jążą wóżki z st popularna, u nas po osiedlu wóżki z Julkami, Wiktoriami i Oliwiami. Innych imion naprawde nie słychać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 15:42 Przepraszam za pomyłkowo napisany mój powyższy post, powinno być: Ostatno skłaniam sie własnie ku Amelii, dlaczego Ci sie nie podoba? Z kolei czy naprawdę alicja jest aż tak popularna?, u nas po osiedlu krążą wózki z Julkami, Wiktoriami i Oliwiami. Innych imion naprawde nie słychać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia:) Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 20:37 Dla mnie jedno odpada - Alicja. Amelia jst ładne, ale jak dla mnie brzydsze od Lilianny czy Melani. Melania jest zdrobniona do Mili w jednej z moich ulubionych książek, nie wiem czy takie zdrobnienie ci pasuje. Natomiast Lila - ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 16.06.07, 20:44 Alicja jako Alicja jest bardzo piękne, jednak wiekszość będzie zdrabniała do Ali , a to już nie ma takiego uroku. To samo z Lilianna - będzie Lila - choć Lila wcale nie taka zła. Amelii nie lubię , a Melania bedzie na pewno Melą ( Chyba wybrałabym Liliannę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.chello.pl 16.06.07, 22:04 zdecydowanie Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 16.06.07, 22:08 Amelia. Melania też bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 16.06.07, 22:47 A ja mam Amelię, ale Tobie odradzam, bo przybywa ich w oszałamiającym tempie. A poza tym wszystkie Twoje propozycje są ok. A może Idalia zamiast Amelii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 16.06.07, 23:04 Lilka brzmi okropnie, Melania kojarzy mi sie z mlekiem iczymś mleee Alicja bardzo ładnie- moja siostra ma Alicję i Zuzannę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 23:13 1. Melania 2. Lilianna 3. Amelia długo, długo nic... 4. Alicja A może: Amalia? Idalia? Kornelia? W każdym razie - Melania jest piękna . I zdrobnienie Mila, Milka . Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 18.09.07, 05:16 Ja głosuję identycznie jak Tawanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta86-16 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 23:16 Moja koleżanka z ławki miała tak na imię -Lilka(Lila)-Liliana-nie Lilianna, dowcipna, zabawna i bardzo koleżeńska, mam 21 lat i nadal utrzymujemy kontakt Pozdrawiam- ona ma tak: Liliana Anna Wesołowska Najlepsza przyjaciółka na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 17.06.07, 08:05 MELANIA!!!! W dalszej kolejności Lilianna, Amelia i Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 17.06.07, 09:27 Wszystkie imiona podane przez Ciebie są ładne. Wybrałabym chyba Amelię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzan11 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.smstv.pl 17.06.07, 10:32 wybrałabym Melania-Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 18.06.07, 10:37 Gdyby mój mąż się zgodził druga córka (jeśli bedzie) miałaby na imię Melania. Ale będzie Anielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:18 Hej Piekne jest imie Lilianna,ale Melania tez niczego sobie Obstawiam to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillianna Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.07, 13:49 Moja siostra jest Alicja. Bardzo fajny charakter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:06 Padło na ALICJĘ. Niech się dzieje wola nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:42 O, zaskoczyłaś mnie, zwłaszcza przy innych propozycjach, które mnie zachwyciły. Pytałaś, czy Alicja jest aż tak popularna - JEST. Nie zawrotnie, jak Julia, Wiktoria czy Oliwia, ale np. w Warszawie jest na 14 miejscu i to imię nosi 2,1% małych dziewczynek. A dodajmy, że Alicja była dość popularna w różnych pokoleniach, w przeciwieństwie do Amelii, która obecnie ma podobną nadawalność, ale wcześniej była bardzo rzadka. W całej Polsce więcej jest (w różnym wieku) Alicji niż Julii, Wiktorii, Oliwii czy Natalii. Do tego Alicja często bywa automatycznie skracana do Ali, które to zdrobnienie - moim zdaniem - nie ma już tego samego uroku co forma główna. Ja bym jednak wybrała Liliannę lub Melanię , ew. Amelię (lepiej Amalię). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 01:26 W sumie popularność rzędu 2 % nie uznałabym za dużą - jak na 100 dziewczynek moja córeczka spotka 2 imienniczki, to przecież nie będzie dla niej z pewnością uciążliwe, a nawet może być bardzo miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 21.06.07, 21:15 Gość portalu: rysia napisał(a): > Padło na ALICJĘ. Niech się dzieje wola nieba... Myślę, że to bardzo ciekawy wybór - Melania wydawała mi się ciekawsza, ale Alicja jest też naprawdę w porządku MSZ, jesdynym minusem jest jej popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.chello.pl 17.09.07, 10:04 Skoro miałaś rodzić w lipcu, to już pewnie jest maleństwo. Napisz nam jakie imię wybrałaś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 23:04 Jest z nami Alusia, a właściwie Alicja Maria. W kontekście wszystkich zawirowań porodowo-połogowo-pediatrycznych wybór imienia to była jednak pestka! Pozdrawiam i lecę do małej! Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Melania albo Alicja 15.09.07, 09:22 Ładne imiona wybrałaś Ja mojej dałam na początku Alicja, ale potem jakoś mi to imię przestało do niej pasować i zmieniłam, co nie zmienia faktu, że Alicja mi się podoba z tych pozostałych to Melania jest śliczna. Lilianna i Amelia niekonieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 15.09.07, 09:40 Z czterech imiom przytoczonych najbardziej podoba mi sie Melania, Potem Amelia, Lilianna i na koncu Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 15.09.07, 14:50 Melania albo Lilianna - ze względu na szereg ładnych zdrobnień od każdego z nich: Mela, Mila, Milusia, Lilka, Lilia, Lila itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. 15.09.07, 15:19 dla mnie od razu odpadają: Amelia-bo jest ich ostatnio "jak mrówków" i Alicja- bo mi się nie podoba. Melania- jak najbardziej, to także 1 z moich typów. Liliana- może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Wybór z 4 imion dla dziewczynki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 16:22 Podoba mi się imie Melania. Jednakże to okropne zdrobnienie Mela fuj Alicja ładnie tak mam na drugie Ale wybrałabym Lilianne A jak wybrała autorka wątku ?? Odpowiedz Link Zgłoś