shilla01 17.06.07, 12:49 Taka alternatywa na rosnącą popularność Tymoteusza. Co sądziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Tyberiusz 17.06.07, 14:06 No, biorąc pod uwagę życiorys naczelnego posiadacza tego imienia, ja bym nie nadała... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Tyberiusz 17.06.07, 21:00 znam tą stronę i sprawdziłam zanim założylam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Tyberiusz 17.06.07, 21:11 No to chyba jasne - Tyberiusz kojarzy mi się tylko z cesarzem, a cesarz kojarzy mi sie nie najlepiej. Może lepiej niż Kaligula, ale niespecjalnie. Z samego brzmienia imię może i by mi sie podobało, ale nie moge się uwlonić od tych cesarskich skojarzeń (przyznaję się bez bicia, że "Ja, Klaudiusz" nalezy do moich ulubionych seriali, chociaz wiem, że nie musi on przedstawiać prawsy historycznej). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tyberiusz 17.06.07, 17:09 Zbyt historyczne, choć z brzmienia MSZ w porzadku. A popularnosć imienia Tymoteusz na razie nie jest tak duża, żeby wymagała wprowadzania imion alternatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Tyberiusz 17.06.07, 17:43 napisalam na rosnącą Jak dla mnie popularność Tymoteusza - Tymona w ostatnim czasie wzrosła bardzo i Tybek zamiast Tymka mógłby być fajnym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś