marta86-16 20.06.07, 15:57 Dlaczego to forum jest takie nietolerancyjne? Przede wszystkim żal mi członków forum, którym odpisuje gaudencja. Na jednym z wątków przypisywała imię do danej narodowości-a to że jest ruskie- niestety wywnioskować można było z jej wypowiedzi same negatywy, moim zdniem to chore, bo przecież większość imion to naleciałości z innych języków. Po drugie osoba,która jest jedną z twórców forum nie powinna krytykować tylko doradzać, dzielić się spostrzeżeniami, ale w sensie ogólnym a nie subiektywnie. Pozdrawiam wszystkich(w szczególności gaudencję) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manarai Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 16:03 Jeśli to forum jest nietolerancyjne, złe i brzydkie, nikt nikogo tu nie trzyma. Jeśli ktoś ma zarzuty osobiste do kogokolwiek z użytkowników forum, a w szczególności do moderatorów, powinien w pierwszej kolejności próbować je formułować prywatnie. Gaudencja sprawdza maila gazetowego, odpowiada na wszystkie pytania, można się było do niej zwrócić osobiście. Jeśli koniecznie chce się takie zarzuty wywlekać publicznie, to bardzo proszę o konkretne wypowiedzi, z wyszczególnieniem, co w nich było takiego niepozytywnego. Jeśli ktoś zadaje pytanie: "Jak wam się podoba imię...", to jak można na nie odpowiedzieć obiektywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Dlaczego to forum... IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.06.07, 16:17 Rzekła adwokat Gaudencji Mau....cos tam Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 16:27 Gość portalu: Aleksandra napisał(a): > Rzekła adwokat Gaudencji Mau....cos tam Nie jestem ani adwokatem gaudencji, ani niczyim innym. Jako moderator poczułam się wywołana do odpowiedzi zarzutami o nietolerancyjność forum. I niczego poza odpowiedzią na te zarzuty w swoim poście nie zawarłam. Nieumiejętności odczytania, przepisania lub skopiowania mojego nicka nie komentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Gaudencja- to samo odczucie IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 20.06.07, 16:16 Przeczytałam pare jej wypowiedzi i mam podobne zdanie. Ironia i złośliwośc z jej strony. Dlatego nie mam ochoty aby ta cala Gaudencja czy jak jej tam odpisywała na moje posty. Juz niejedna osoba to zauważyła i zgadzam sie z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Gaudencja- to samo odczucie 20.06.07, 16:22 Dlatego nie mam ochoty aby ta cala Gaudencja czy jak jej tam odpisywała > na moje posty. Dziwne bo każdy może odpowiadać na posty a już tym bardziej moderator forum, pomysłodawca. Przecież obecność na forum jest dobrowolna, jeśli nie chcecie nie musicie sie udzielać...Na tym polega FORUM, prezentacja problemu ogółowi i dyskusja, w której może brać udział każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Gaudencja 20.06.07, 16:44 Nie wiem dlaczego atakujecie Gaudencje. Mi sie wydaje ze jest to dziewczyna ambitna i inteligentna ktora ma nosa do niektorych postow pisanych przez pseudo- forumowiczki dla wywolania kontrowersji. Niestety od takich postow az sie roi, nie odpowiadam na nie bo po co? Dla kogos moze imie Nicola jest piekne, mi sie kojarzy ze stara babcia. Co do Gaudencji, uwazam ze dziewczyna ma doskonale argumenty a to nie jest dane kazdemu. pozdrawiam Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 17:11 Zarzuty wobec Gaudencji są zwyczajnie głupie - to zdanie moje, czyli osoby mającej często pomysły imiennicze, które Gaudencji się nie podobały. Często zarzucanie nam brak tolerancji, sztywniactwo, etc. (ja ostatnio od LPR-ów zostałam zwyzywana), a rzeczywiście to Wy - entuzjastki Nikoli, Oliwiera, Patryka i Martyny jesteście okropnie zaczepne. Nikt nie ma prawa skrytykować imienia Waszego dziecka, ponieważ zaraz pojawia się wątek taki jak ten, ale Wy uwielbiacie jeździć po Józiach, Hesiach etc. i daleko gdzieś macie uczucia mam tych dzieci. To nie my jesteśmy nietolerancyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 17:12 bardzo dobrze powiedziane Olianko! Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 17:41 Możesz podać pełne brzmienie Hesi(Hesia)? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 17:44 marta86-16 napisała: > Możesz podać pełne brzmienie Hesi(Hesia)? Helena lub Hersylia Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 17:50 Moim zdaniem to ładne imiona a to,że nie biorę ich pod uwagę nie znaczy,że uważam je za brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagulec Re: Dlaczego to forum... IP: *.bulldogdsl.com 20.06.07, 17:15 ojjj wreszczie kots to ladnie ujal...i mnie wyreczyl gaudencja mocno juz mi dziala na nerwy. ja nie widze nic zlego w krytyce, ale konstruktywnej a nie miazdzacej i nie zawsze to co sie mowi jest az tak wazne jak to jak sie mowi. mam nadzieje, ze ten post gaudencje ruszy i moze cos zmieni na lepsze. malo realne, ale...warto marzyc Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Eh... 20.06.07, 17:37 Chciałabym na wstępie napisać ,że nie miałam zamiaru Gaudencji zrobić żadnej przykrości, a jedynie zmusić ją, aby nie była tak ostra w swych opiniach i spojrzała na to wszystko z dystansem i tolerancją. A tak wogóle to ja nie lubie wcale imienia Nicola i Oliwier-jakby ktoś nie zauważył to piszę o tym w niejednym wątku. Moje typy już wypisałam w innym wątku i każdy może o nich przeczytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Dlaczego to forum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:36 Forum jest takie, jakie jest, bo takie forum tworzą jego użytkownicy. Zwłaszcza stali, którzy udzielają się tu od paru lat. Ja uwielbiam to forum właśnie takie, i bez Gaudencji i paru innych (częściowo również "nietolerancyjnych") osób takie by nie było. Jeśli to komuś nie odpowiada, ja to szanuję i zapraszam albo do zaakceptowania funkcjonujących tu reguł (kiedyś było takie ładne słowo... netykieta), albo znalezienia miejsca w cyberprzestrzeni, które mu bardziej odpowiada (bądź założenie takowego). Jakby to powiedzieć... tego typu interwencje kojarzą mi się z wpadnięciem na zebranie działającego od lat klubu/organizacji czy spotkanie znających się od dawna znajomych i próbą "ustawiania" ich od pierwszej chwili. Żeby mieć wpływ na sposób prowadzenia dyskusji i działania takiej grupy trzeba przede wszystkim samemu brać w niej głos (w ten sposób sami przez swoje wypowiedzi dajemy do zrozumienia, jaki styl dyskusji nam odpowiada - i nie potrzeba nam postów-manifestów) i ewentualnie, po zostaniu członkiem danej grupy, zaakceptowanym przez tą grupą, wyrazić swoje zdanie na temat panujących w niej zwyczajów. Inaczej... to jakoś nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dlaczego to forum... 20.06.07, 18:54 Hehe, dawno już nie było tego typu wątku. Moze wyjaśnię - na forum pojawia się mnóstwo wypowiedzi, które urażają zwolenników różnego typu imion. Np. dość drastycznym tego rodzaju wątkiem (jak na moje odczuie) był ten das.krokodil a córce Józefinie, który nie dotyczył wyboru imienia dla dziecka, ale imienia już wybranego i noszonego przez młodą damę. Pojawiły się w nim takie wypowiedzi, jak np. Aleksandry vel Marty, zarzucającej mi w niniejszym wątku nietolerancję: "Józefinka może faktycznie zostac obrzydzone przez otoczenie. Józia śmiesznie brzmi, kojarzy sie z taka babcią Józią , z taka wsia i gadaniem: eeeeej tyyyyy józia/józka. Józefina może i jeszcze ale dzieci bedą wołac Józka, Józia." Dalej: forum oczywiście nie jest nietolerancyjne, nikt jeszcze nie widział kawałka programu komputerowego, który byłby nietolerancyjny. Na jednym z wątków przypisywała > imię do danej narodowości-a to że jest ruskie- niestety wywnioskować można > było z jej wypowiedzi same negatywy, Przytocz tę wypowiedź, to podyskutujemy, czy Twoja interpretacja ma choć odrobinę wspólnego z rzeczywistością. Nie mogę byc odpowiedzialna za Twoje wnioski, a jedynie za to, co napisałam. Po drugie osoba,która jest > jedną z twórców forum nie powinna krytykować tylko doradzać, dzielić się > spostrzeżeniami, ale w sensie ogólnym a nie subiektywnie. Twórczynią forum jest itsola, która przekazała mi to forum w swoim czasie. Obecnie jest ono forum gazetowym, bowiem redakcja forum gazety postanowiła nas zaprosić do bycia oficjalnym forum, nie prywatnym. Działo się to w czasie, kiedy skład moderatorek był prawie identyczny, jak obecnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 13:33 gaudencja napisała: > Hehe, dawno już nie było tego typu wątku. > Moze wyjaśnię - na forum pojawia się mnóstwo wypowiedzi, które urażają > zwolenników różnego typu imion. Np. dość drastycznym tego rodzaju wątkiem (jak > na moje odczuie) był ten das.krokodil a córce Józefinie, który nie dotyczył > wyboru imienia dla dziecka, ale imienia już wybranego i noszonego przez młodą > damę. Pojawiły się w nim takie wypowiedzi, jak np. Aleksandry vel Marty, > zarzucającej mi w niniejszym wątku nietolerancję: "Józefinka może faktycznie > zostac obrzydzone przez > otoczenie. Józia śmiesznie brzmi, kojarzy sie z taka babcią Józią , z taka wsia > i gadaniem: eeeeej tyyyyy józia/józka. Józefina może i jeszcze ale dzieci bedą > wołac Józka, Józia." Chciałam zauwqażyć,że nie znam żadnej Aleksandry vel Marty(nie wiem czy to o mnie czy nie)? Ale to nieważne > Dalej: forum oczywiście nie jest nietolerancyjne, nikt jeszcze nie widział > kawałka programu komputerowego, który byłby nietolerancyjny. Gaudencja forum to przede wszystkim ludzie, którzy go tworzą i jeśli ktoś tego nie wie/nie rozumie to trochę dziwne, bo chyba każdy o tym wie > Po drugie osoba,która jest > > jedną z twórców forum nie powinna krytykować tylko doradzać, dzielić się > > spostrzeżeniami, ale w sensie ogólnym a nie subiektywnie. > > Twórczynią forum jest itsola, która przekazała mi to forum w swoim czasie. > Obecnie jest ono forum gazetowym, bowiem redakcja forum gazety postanowiła nas > zaprosić do bycia oficjalnym forum, nie prywatnym. Działo się to w czasie, > kiedy skład moderatorek był prawie identyczny, jak obecnie. To wogóle nie jest odpowiedzią na ten komentarz, może przeczytaj uważniej... Przecież to wy moderatorki zwykle odpowiadacie i podpowiadacie, więc to chyba nie żadna istota... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 19:23 Marto86-16, bardzo polecam poćwiczenie czytania ze zrozumieniem. 1. Nikt nie sugeruje, że znasz Aleksandrę vel Martę z Dwudziestolatki, ani że nią jesteś. Gaudencja podała konkretny przykład wypowiedzi o charakterze nietolerancyjnym, której autorką jest osoba właśnie gaudencji nietolerancję zarzucająca. Jeśli uważasz, że któraś z wypowiedzi gaudencji świadczy o nietolerancji, proszę, zacytuj. 2. Cóż, bardzo mi przykro, jeśli zburzę złudzenia, ale - niestety, forum dyskusyjne JEST rodzajem skryptu internetowego. Ja, użytkownik, nie uważam się za forum. Mam nadzieję, że również ty się za nie nie uważasz. W kontekście tolerancji bądź nietolerancji można mówić jedynie o poszczególnych osobach, użytkownikach. Proszę porównać z moją pierwszą wypowiedzią. 3. Proszę, przeczytaj jeszcze raz ostatnią część wypowiedzi gaudencji. Próbowała ci ona wytłumaczyć, że ani ona, ani żadna z obecnych moderatorek nie jest twórczynią tego forum - jest nią itsola. Użytkownik o nicku "itsola". Nie istota. Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, ale moderatorki tego forum wypowiadają się z pozycji moderatora niezwykle rzadko. Takie posty podpisane są czerwoną czcionką, a wątki, w których wypowiedział się moderator, oznaczone są czerwonym "ptaszkiem". We wszystkich innych przypadkach moderator wypowiada się jak zwyczajny użytkownik, więc dlaczego niby nie miałby wyrazić swojego zdania? Dlatego, że jest moderatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 18:06 Mam nieodparte wrażenie, że panna Aleksandra i marta 16-86 czy jak jej tam, to jedna i ta sama osoba. I chyba nie tylko ja jedna. A po drugie użalę się nad sobą publicznie: oj biedna ja, której odpisuje Gaudencja! Oj, ja nieszczęśliwa! Taka złośliwa Gaudencja, która się na mnie ironicznie wyżywa! A tak na serio, to główny wątek jest bzdurny, nieprawdziwy i subiektywny. Aleksandro (marto16-68) - umiesz posługiwać się skrzynką? To napisz Gaudencji na priva co o niej sądzisz a nie publicznie. Bo to nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 18:10 Arianko, Marta16-68 to nie Dwudziestolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Dlaczego to forum... IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 21.06.07, 18:28 Ale mam ubaw Któraś z Was źle zinterpretowała to wszystko, bo kto jak kto, ale ja się nad sobą użalać nie będę, zwlaszcza z powodu jakiejś Gaudencji hi hi. I jakoś znowu źle trafiłyście, bo podpisywałam sie jako Aleksandra, Aleksandra MMArta a jak sie zalogowałam to alexandraf i co z tego? Zajmijcie się czymś poważniejszym, a nie robieniem z igły widły. Ja np idę się uczyć na jutrzejszy egzamin i przygotować do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 21:02 Jak dobrze, ze my nie mamy egzaminow (nie chcialo nam sie uczyc, oj nie) ani pracy (zyjemy z przeroznych zasilkow), to mozemy sobie np. fundnac teraz KOMPIEL. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 21:34 Annojustyno! Nieźle ))) Buhahahahahahaaaaa!!! My żyjemy z forum a kompiel dopiero przede mną ) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 22:16 A ja juz w miendzyczasie po kompieli)). Pozdrawiam serdecznie). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dlaczego to forum... 21.06.07, 21:06 Gość portalu: Aleksandra napisał(a): > I jakoś znowu źle trafiłyście, bo podpisywałam sie jako Aleksandra, Aleksandra > MMArta a jak sie zalogowałam to alexandraf i co z tego? Tu się też podpisałaś jako Aleksandra Marta? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=62419017&a=62419017 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=62419017&a=62483747 Dajmy już zresztą temu pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
erba do moderatorek 22.06.07, 10:35 Dziewczyny! Podziwiam waszą walkę z wiatrakami Tak się tylko zastanawiam, czy jest sens odpisywać to samo na takie same zarzuty w tworzonych mniej więcej co tydzień takich samych wątkach. Jakby tak pozostawić je bez żadnego wpisu to nie byłoby niepotrzebnego bicia piany. Skoro ktoś docenił to forum i uczynił je publicznym i wielu osobom pomaga ono przy wyborze imienia, to nie lepiej byłoby ignorować ludzi siejących ferment? Do niezadowolonych: ktoś słusznie wcześniej napisał, po co tu siedziesz skoro ci się nie podoba, załóż swoje poprawne politycznie i idealnie tolerancyjne forum, na którym wszystkie imiona będą cudowne. Też było wcześniej wspomniane, to nie kulturalnie być gdzieś miesiąc i próbować ustalać swoje zasady, wiadomo forum jest wirtualne to łatwiej. To podobnie jak z liceum, w którym od lat panuje zasada, że włosy mają być związane a paznokcie krótko przycięte. Nie podoba się? NIe ma obowiązku uczęszczania. Odpowiedz Link Zgłoś