Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:31 Czy podoba Wam sie to imie ? Czy jest do zaakceptowania w naszym kraju. Czy ładniej jako Wirginia czy Virginia. Podoba mi sie czytana jako 'Wirhinia' (oczywiscie nie u nas tylko np. w Wenezueli czy Hiszpanii). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nataloosia :) Re: Wirginia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:56 Mi się podoba jako Wirdżinia śliczne imię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Wirginia 27.06.07, 12:52 Znam jedna Wirginie, rdzenna Polke. Imie pisane jak w temacie , bez "DZ". Wiek cos ok 40 -tki. Imie bardzo mi sie podoba, bo kojarzy mi sie wlasnie z nia. A jest to super osoba, zakrecona bardzo pozyywnie Odpowiedz Link Zgłoś
beautyqueen Re: Wirginia 27.06.07, 12:58 Ja tez! Twoj opis bardzo pasuje di Wirgini, ktora znam ja. Moze jest z okolic Poznania? Imie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giss-ell Re: Wirginia IP: 193.238.200.* 27.06.07, 15:23 Virginia... No nie wiem... Słowo "virgin" oznacza dziewicę. Nie chciałabym mieć na imię "Dziewica". Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Wirginia 27.06.07, 17:50 Virgin oznacza dziewice a nie Wirginia. Ty nie widzisz roznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giss-ell Re: Wirginia IP: *.tvtom.pl 29.06.07, 16:07 astomi25 napisała: > Virgin oznacza dziewice a nie Wirginia. Ty nie widzisz roznicy? > Rany julek, no przeciez kazde imię coś oznacza i pochodzi od jakiegoś innego słowa. Czy Ty z kolei nie widzisz tego? Wojciech od woja. Zofia znaczy "mądra" Anna to "łaska" itd... A Wirginia pochodzi od słowa virgin, no bo od jakiego może pochodzić? Jak wiesz to napisz. Z Wikipedii: Wirginia - imię żeńskie, pochodzenia łacińskiego. Oznacza "dziewicę". Męski odpowiednik to Wirginiusz. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wirginia 27.06.07, 19:27 Wirginia jest jak najbardziej do zaakceptowania w PL moim zdaniem (i jest nadawana), ale pod jednym warunkiem - ze czytana wyłącznie przez "g". Jakkolwiek sama bym preferowała Wirgilię, Wergilię, Wirydianę bądź Weridianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Wirginia IP: *.hsd1.de.comcast.net 28.06.07, 19:02 Spotkałam się tylko z 1 Wirginią (czyt. przez 'g')obecnie wiek 25-26 lat, dla mnie brzmi trochę "twardo", poza tym trochę w stylu "Dakota, Grecia, Paris.." bardziej podobają mi się propozycje Gaudencji, na czele z Weridianą. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Wirginia 28.06.07, 20:41 Całkiem sporo dziewczyn ma tak na imię,ponad 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Wirginia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:25 Weridiana jest super Odpowiedz Link Zgłoś