bonkreta 06.07.07, 14:10 Tak czysto hipotetycznie sie zastanawiam, czy jest nadawalne? Niby podbudowę ma dobrą (Uriel to najmniej popularny z archaniołów, obok Michała, Rafała i Gabriela). Druga, bardziej popularna forma tego imienia - Ariel - nie podoba mi się wcale, w czym pewnie duży udział ma proszek do prania. Ale Uriel - brzmi jak dla mnie super. A Wy jak uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sucielo Re: Uriel? 06.07.07, 14:17 Nie podoba mi się, ale jest lepsze niż Ariel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veranillo Re: Uriel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:19 Podoba mi się, ale raczej teoretycznie, w brzmieniu. Nie nazwałabym tak syna. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Uriel? 06.07.07, 14:24 ariel -ladnie ale niestety w Pl kojarzy sie z proszkiem do prania a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Uriel? 06.07.07, 15:23 Mnie się kojarzy z czymś zupełnie innym.Nie będę pisałaz czym ,bo nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Uriel? 06.07.07, 16:31 no to powiedzcie z czym wkoncu dorosle jestesmy ja serio nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico ....to znalazlam....ale moze kojarzy wam sie 06.07.07, 16:33 z czyms innym pl.wikipedia.org/wiki/Ariel Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Uriel? 06.07.07, 16:48 Kojarzy mi się z archaniołem, na urynał naprowadziły mnie dopiero inne dziewczyny, ale to dla mnie wcale nie jest silne skojarzenie. Podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Uriel? 06.07.07, 17:20 Teoretycznie mi się podoba, ale... z uryną się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniceta Re: Uriel? IP: *.lublin.mm.pl 06.07.07, 18:00 Wydaje mi się że Uriel tak jak Samael to upadły anioł. Ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Uriel? 06.07.07, 21:19 Nie. Uriel to ten gość, co obwieścił Noemu, że zrobi sie mokro Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Uriel? 06.07.07, 21:49 Uriel mi się podoba, a Ariel to zupełnie inne imię, a nie inna wersja Uriela. Zazwyczaj p[rzyjmuje się, że archaniołów jest 7-miu, imiona miewają różne. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Uriel? 10.07.07, 18:00 To zalezy od zrodla, w wiekszosci tych, z ktorymi sie spotkalam te imiona traktowane sa jak imiona jednejosoby, choc spotkalam i twierdzenie, ze sa czesto mylone, czyli rozne... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Uriel? 14.07.07, 14:55 Zerknij na etymologię: www.behindthename.com/php/search.php?terms=ariel www.behindthename.com/php/search.php?terms=uriel Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Uriel? 14.07.07, 22:40 W sumie wersja, że to zupełnie inne imię podoba mi się znacznie bardziej Odpowiedz Link Zgłoś