Dodaj do ulubionych

Sabałowa Noc

IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 18:54
Własnie doszedłem do sienie po Sabałowej nocy. Z zapałem siadam przed
komputetem, żeby się szybko podzielić wrażeniami - i... pustka.
Nie ma pojęcia co Wam napisać. Ale było piknie, do cudu tys piknie. Eh.

Pasowanie na zbójników, poprzedzone wcale nie łatwymi zadaniami do
zrobienia,śmiechu co niemiara, watra - ogromniasta, kilkadziesiąt
kapel /Rumcyku - takiego jam session dawno nie widziałem/, dziewuchy rumiane
i wesołe - tańczyły ochotnie. Tylko łeb mnie boli jak diabli - nie wiem od
czego....
Ukłony dla ciaptoków, które zlekceważyły okazję do bycia w Bukowinie
Tatrzańskiej. Będziecie mieć szansę w przyszłym roku. Nie zaśpijcie.

ps. A najgłośniej darł się Uriel1 /hi hi hi/, który ma słabą głowę. Urielku -
to moja zemsta - wiesz za co. !!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rumcajs Re: Sabałowa Noc IP: 80.72.65.* 10.08.03, 19:23
      Leb cie boli? Pewnikiem gorolska herbatka byla za mocna... ;o)))
      • Gość: uiuiuiu wypraszam sobie!!!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 20:45
        Żadna tam góralska herbata. Ja nie mieszam :o))))))))))))))
        • Gość: Rumcajs Re: wypraszam sobie!!!! IP: 80.72.65.* 10.08.03, 20:57
          Mozes naduzyl - jak ci dwaj gorale co znalezli cysterne paliwa lotniczego...
          Cd. znasz? ;o)))
          • Gość: uiuiuiu nie, napisz nt. IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 20:58
            • Gość: Rumcajs Re: nie, napisz nt. IP: 80.72.65.* 10.08.03, 21:01
              Znalezli dwaj gorale cysterne z paliwem lotniczym i popili zdrowo. Nastepnego
              dnia Wladek dzwoni do Jaska i pyta:
              - Jasiek, zyjesz?
              - Zyje!
              - Do sroca chodzieles?
              - Nie!
              - To jak podzies uwazuj cobys nie pierdnon - dzwonie z Londynu!
              • Gość: uiuiuiu śliczne IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 21:17
                Mam pewne podejrzenie, że jutro to będzie ze mną tak:

Idzie turysta po szlaku i nagle słyszy:
                - Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!!!
                Biegnie, patrzy a tu uiuiuiui siedzi na pieńku i się dre:
                - Ło Jezu, Jezu, Jezu!
                Turysta: Uiuiuiui co wam się stało?!
                u: Mnie? Nic. Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu!!!
                T: A może komuś w waszej rodzinie?
                u: Mojej? Ni. Ło Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!!
                T: No to co tak lamentujecie?
                B: Ło Jezu, jak mi się robić nie chce....
                • Gość: Rumcajs Re: śliczne IP: 80.72.65.* 10.08.03, 21:23
                  Najlepsze lekarstwo na kaca to albo klin, albo wskocz na pare godzin w gorki -
                  tam wszystko ci wyparuje. Najlepiej w poblizu jakiegos zrodelka - tak na
                  wszelki wypadek... ;o)))
                  • Gość: uiuiuiu dzięki IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 21:30
                    Troska zbyteczna. Nie mam kaca. Nie piłem dużo, bo nie wypadało. W robocie
                    byłem, przeca kruca-payuca!! Ale jutro rano muszę zasuwać do prawdziwej roboty.
                    Ech, życie. Gdyby nie ten widok za oknem... to pewnie bym się obzieroł za
                    Mazurami. Tam też piknie. Ziewam. Super. Widać - czas na mnie. Rumcyk -
                    spotkajmy się. Jutro koło 19-tej na Krzeptówkach. Pójdziemy w górki. Pokarzę ci
                    Tatry bez turystów. Zgoda? Wsiadaj w samolot i już.
                    • Gość: Rumcajs Re: dzięki IP: 80.72.65.* 10.08.03, 21:43
                      Nocna wyrypa? Lubie Tatry w koncu sierpnia albo na poczatku wrzesnia - tak
                      sobie wyjsc ze schroniska kolo 5 rano... Jeszcze ciemno, ale wszysto pachnie,
                      nawet kamienie od nocnej wilgoci i te blednace ciemnosci - niby nic nie widzisz
                      a jednak! Od granatowego nieba zaczynaja sie oddzielac ksztalty grani, poranne
                      mgielki zaczynaja sie szwendac, zaskoczysz jakiegos ptaszka na glazach
                      szlaku... Cudo! A najpiekniej wyglada to w Panszczycy i w Pieciu Stawach...
                • hanys_hans Re: śliczne 10.08.03, 21:39
                  Gość portalu: uiuiuiu napisał(a):

> Mam pewne podejrzenie, że jutro to będzie ze mną tak:
                  >
                  > Idzie turysta po szlaku i nagle słyszy:
                  > - Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!!!
                  > Biegnie, patrzy a tu uiuiuiui siedzi na pieńku i się dre:
                  > - Ło Jezu, Jezu, Jezu!
                  > Turysta: Uiuiuiui co wam się stało?!
                  > u: Mnie? Nic. Ło Jezuuuu!!! Jezu, Jezu, Jezu!!!
                  > T: A może komuś w waszej rodzinie?
                  > u: Mojej? Ni. Ło Jezu, Jezu, Jezu, Jezusicku!!!
                  > T: No to co tak lamentujecie?
                  > B: Ło Jezu, jak mi się robić nie chce....

Jo te twoje jutrodziebo inakszy widza:

- A ty Uiuiuiui czymu dzisiej nic niy robisz? - pyto sie murorz swojego
                  poomocnika. - Rynce mi sie czynsoom po wczorajszym... - Noo to pszesiewej
                  piosek.

• Gość: uiuiuiu Hanys - ciaptoku!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 21:54
                    Ty mi tu nie psuj opini!!!!!
                    hanys_hans napisał:
                    > Jo te twoje jutrodziebo inakszy widza:
                    >
                    > - A ty Uiuiuiui czymu dzisiej nic niy robisz? - pyto sie murorz swojego
                    > poomocnika. - Rynce mi sie czynsoom po wczorajszym... - Noo to pszesiewej
                    > piosek.

Pseca miówie, zek ni pił. Kruca gips!!! We łbie mi sie kotłuje od wrażeń -
                    ciumtoku.
                    Ale z drugiej strony skoro tak namawiasz, to sie teraz napiję....
                    • Gość: Rumcajs Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! IP: 80.72.65.* 10.08.03, 21:57
                      No i bardzo dobrze, dosyc tego oblizywania sie! Ostatni dzien urlopu
                      zasluguje!!! Ja to zrobie 31 sierpnia. Jesli zapamietales jakas bajde z Bajan,
                      to wrzuc na forum! ;o)))
                      • Gość: uiuiuiu Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 22:32
                        Hej - se ino dobrze pójdzie
                        jak się zejdom fajni ludzie.
                        Jak sie zejdom popierdasi
                        to impeza sie pokwasi".

Hej. Niejaki Z. K. tak śpiewał. Jak to zaśpiewał pierwszy raz to kilku chłopów
                        spadło z ławy ze śmiechu. Innych bajań nie pamiętam...
                        • hanys_hans Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! 10.08.03, 22:36

> Hej - se ino dobrze pójdzie
                          > jak się zejdom fajni ludzie.
                          > Jak sie zejdom popierdasi
                          > to impeza sie pokwasi".
                          >
                          > Hej. Niejaki Z. K. tak śpiewał. Jak to zaśpiewał pierwszy raz to kilku
                          chłopów
                          > spadło z ławy ze śmiechu. Innych bajań nie pamiętam...

Zas´piywoubys´ lepi jako s´piywka o GIEWONCIE!
                          • roomtsays Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! 10.08.03, 22:44
                            Cos podobnego slyszalem w zeszlym roku na Slowacji! ;o)))
                            • uriel1 Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! 10.08.03, 22:55
                              Ja nie śpiewam!!!! Glizdo jedna zafajdana, ty jemioło wykadzona, motlaku
                              szwendający. Jedyne twoje osiągnięcie życiowe to umieszczenie cie w
                              encyklopedii pod hasłem "ornitolingus paradoksus". Ha.
                              • Gość: uiuiuiu Uriel się znalazł!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 22:58
                                Za tego "ornitolingusa paradoksusa" masz u mnie piwo. :o)))))))))) Dobre.
                                Nawet - bardzo.
                            • hanys_hans Re: Uiuiuiu - ciaptoku!! 10.08.03, 22:57
                              roomtsays napisał:

> Cos podobnego slyszalem w zeszlym roku na Slowacji! ;o)))

Zuoty piyndziesioot, zuoty piyndziesioot na spoty
                              Jak bych miou wiyncy kupiyu bych sobie GIEWONTY
                              Ale giewonty soom po sztyry szes´c´dziesioont..............

Dali niypamiyntoom
                              • Gość: uiuiuiu Giewonty IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 22:59
                                hanys_hans napisał:

> Zuoty piyndziesioot, zuoty piyndziesioot na spoty
                                > Jak bych miou wiyncy kupiyu bych sobie GIEWONTY
                                > Ale giewonty soom po sztyry szes´c´dziesioont..............
                                >
                                > Dali niypamiyntoom
                                ======
                                To teraz napisz coś o "Sportach" i "Klubowych".
                                • Gość: Rumcajs Re: Giewonty IP: 80.72.65.* 10.08.03, 23:05
                                  Ja poprzednio nie o Giewoncie i giewontach, a o spiewce Uiuiuiu!
                                  A jak wam sie tak chce palic, to sluchajcie!
                                  - Jendzeju! A wos kun` kurzi fajke?
                                  - Ni! A coz sie telo glupio pytos?
                                  - Moze i glupio, ino jak lon nie poli to wom sie fajcy stodola!
                                  ;o)))
                                • hanys_hans Re: Giewonty 10.08.03, 23:19

> hanys_hans napisał:
                                  >
                                  > > Zuoty piyndziesioot, zuoty piyndziesioot na spoty
                                  > > Jak bych miou wiyncy kupiyu bych sobie GIEWONTY
                                  > > Ale giewonty soom po sztyry szes´c´dziesioont..............
                                  > >
                                  > > Dali niypamiyntoom
                                  > ======
                                  > To teraz napisz coś o "Sportach" i "Klubowych".

Giewonty – cigarety najpszood bes filtra, potym z filtrem. Śmierdziały jeszcze
                                  pszed zapolyniym. Niy cieszyuy sie uznaniym kurzokoow. Opakowanie z szorstkego
                                  papiyru (zżółkłego jakby ze starości) z cyntralnie umieszczoonoom śnieżynkoom.
                                  W wersji z filtrym opakowanie z czerwoonym stylizowanym zarysym goor.
                                  • Gość: Rumcajs Re: Giewonty IP: 80.72.65.* 10.08.03, 23:25
                                    Moze niektorzy ich nie pamietaja, ale ja tak - wiekszego paskudztwa chyba nie
                                    bylo. Na dzis koncze urzedowanie. Do jutra! ;o)))))
                                • hanys_hans Sporty 10.08.03, 23:32

> hanys_hans napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > Dali niypamiyntoom
                                  > ======

Sporty – najbardzi popularne cigarety PRL-u (najtoońsze, cena 3.50 zł).Bez
                                  filtra. U kurzoka wyrobiauy odruch cioonguego plucio spowodowany
                                  kooniecznościoom wypluwanio rostoman´tych drobiazgoow pozostajooncych w gymbie.
                                  Wydzielauy charakterystyczny swoond kuadzioonego asfaltu. Mocka polskich
                                  emigrantoow kurzooncych na obczyźnie Sporty mieli skuli tego mocka koomedyje,
                                  take jak zwolniynie z roboty za używanie narkotykoow czy sztrafy za
                                  uruchoomianie systymoow pszeciwpożarowych.
                                • hanys_hans Klubowe 10.08.03, 23:35

> hanys_hans napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > Dali niypamiyntoom
                                  > ======

Klubowe – dość popularna marka. Opakowanie z białego( a właściwie kremowego)
                                  papieru fatalnej jakości z czerwonym napisem Klubowe. Swój renesans przeżywały
                                  w okrasie stanu wojennego i papierosów na kartki. Czasami do kupienia luzem w
                                  półmetrowych kawałkach. Klubowe dzieliło się jeszcze na podgatunki, te z
                                  wytwórni w Augustowie i z fabryki w Radomiu. Augustowskie były o niebo lepsze i
                                  smakowo i jakościowo co i tak nie warunkowało trafienia na paczkę zrobioną ze
                                  zmiotek poprodukcyjnych.
                                  • Gość: uiuiuiu Hanys - jesteś wielki n/t IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 08:42
                                    • hanys_hans Re: Hanys - jesteś wielki n/t 11.08.03, 19:38
                                      Wiym! Wieli ciaptok!

pyrsk_hanys_hans
                                      • Gość: Basisty Bukowiańskie noce IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 13.08.03, 08:20
                                        uiuiuiu- kaześ beł zek cie haniok nie uwidzioł? Jescek w piontek wartko po
                                        robocie w auto wsiod i przijechołek prawie na koncert Tutków. Telok sie
                                        ospiywoł, ze mało zdolołek godać bez chrype. Po koncercie w kóńcu mógek
                                        osobiście sie z Krzyśkiem spotkać, pogodali my kwile, prziwitołek sie jesce z
                                        Jaśkiem (kiejsi my sie poznali w Siwym Dymie na Zaborni), i do spania do
                                        kuzynki w Białce. Na drugi dziyń zaś przesłuchania w dómu ludowym, pote
                                        wystympy pod skocniom, a pote pasowanie na zbójników (w tym roku nie wziyni
                                        zodnego polityka, mieli naucke po Kalinowskim hehe), watra (prowdeś uiuiuiu
                                        pedzioł- duzo beła), śtucne ognie, DE Press z towarzysyniem ślifierecki
                                        kontowej i becki, a pote mioł grać Huc Mi Ta Huc, nale my nie dockali bo moje
                                        dziywcysko usnyno juz na Dziubku. Bo jo cie kochom...
                                        • Gość: Rumcajs Re: Bukowiańskie noce IP: 80.72.65.* 14.08.03, 17:55
                                          Uiuiu! Basisty cie szukal w Bukowinie!
                                          • Gość: uiuiuiu Re: Bukowiańskie noce IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 19:29
                                            Ech ten ciaptok.
                                            Mógł po prostu iść tam, gdzie było najwselej - tam by mnie znaloz. Basisty! -
                                            ty mi tu nie opowiadaj "bełtacy" - ja cie widziałem. Śliczna ta twoja pani.....
                                            ech... śliczna... taka zaspana.... bądź dla niej dobry bo ci nakopie do szmat.
                                            • Gość: Basisty Re: Bukowiańskie noce IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 18.08.03, 07:14
                                              ozbiyła se nosek wcora na schodzie, ale tak sie silno bechła ze pojechali my ś
                                              niom do spytola. Okrutnie sie jej spodobało zdjyńcie rentgenowskie głowicki,
                                              pedziała: to ja? taki potwór?
                                              • Gość: uiuiuiu Basisty!! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 08:41
                                                I to według ciebie jest "uważanie i opieka nad dziewuszką"?!?!?!!?!?
                                                Powinni ci ograniczyć prawa opiekuńcze nad nią. :P
                                                I dodatkowo orzekam /jako samozwańczy trybunał/ dwutygodniowy zakaz zbliżania
                                                sie do niej na odległośc bliższa niż 4,5 cm. Houk.

Gość portalu: Basisty napisał:
                                                > ozbiyła se nosek wcora na schodzie, ale tak sie silno bechła ze pojechali my
                                                ś
                                                > niom do spytola. Okrutnie sie jej spodobało zdjyńcie rentgenowskie głowicki,
                                                > pedziała: to ja? taki potwór?
                                                • Gość: Basisty Re: Basisty!! IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 18.08.03, 09:58
                                                  Hauk śwarny zespół beł ino ze sie transmitowoł into do serca your

... i nie jo sie opiekowoł ba mamusia :P
                                                  pojechali jesce dziś na kontrol do laryngologa, cy sie hań cosik nie
                                                  przestawiyło, jesce by jej pote pozwoleństwa nie dali na skoki spadochronowe
                                                  jak tatowi (krziwo przegroda).
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Basisty!! IP: *.it / 62.233.189.* 16.06.04, 00:05
                                                    No włośnie... Ka on sie podzioł?! Jee , obezwijze sie! Na mój dusiu wezne
                                                    rzyć i póde stąd. Sama zgłose zamknięcie F.Z. Myślom, ze naśli głupiego i
                                                    bedzie ciągnon tyn robote som. Bajako.
                                                  • ciupazka Re: Sabałowa Noc 14.08.04, 21:44
                                                    To dzisiok... Rumcajs pewnie szaleje, abo mi zdaje...Hej!
                                                  • ciupazka Re: Sabałowa Noc 16.08.04, 07:44
                                                    Dziękujymy syćkim Gościom za uczestnictwo pomimo pogody, takiyj, jako była,
                                                    a dobrze dyscym siekało w Sabałowom Noc pod Skoczniom. Dzięki Wom syćko nom
                                                    sie udało!!!

dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/08.16/Podhale/01/01.html
                                                    Zaś trza cekać cały rok na Sabałowe Bajania.
                                                  • ciupazka Re: Sabałowa Noc - Zbójnicy, zbójnicy... 17.08.04, 08:25
                                                    "Zbóje" 2004 - ino sie im dobrze przypotrzcie, bo nic nie wiada, kie,
                                                    ka i o co pódzie piyrse zwada, a pote bitka... A co wte ? Dom Wom rade: w
                                                    uciykaca!!!

dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/08.17/Podhale/19/19.html
                                                    Hej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka