ania.silenter 15.07.07, 20:47 Spotkałam w pracy dziewczynę o tym imieniu (na oko - ok. 25-30 lat). Co sądzicie o tym imieniu? Bo mnie się nawet spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Elwira IP: *.chello.pl 15.07.07, 20:51 Bardzo mi się nie podoba, brzmi, jakby ktoś tarł styropianem o szkło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: Elwira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 21:47 mam podobnie. i jeszcze kojarzy mi się ze żwirem. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Stare imię z tradycjami... 15.07.07, 22:06 Podoba mi się, ponieważ mało które imię może poszczycić się tak długą wielowiekową tradycją. Najwcześniejsze nadania jakie znalazłam pochodzą z XI wieku, a podejrzewam, że istnieją jeszcze wcześniejsze. Oczywiście nadawalność ta miała miejsce na Półwyspie Iberyjskim i praktycznie trudno znaleźć ród królewski czy szlachecki, w którym w drzewie genealogicznym nie byłoby choć jednej Elwiry. W Polsce imię kojarzone na płaszczyźnie Mariolki, Wioletki czy Eweliny, w Hiszpanii zgoła odwrotnie. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Elwira IP: *.lublin.mm.pl 16.07.07, 18:20 I mi też nie. Spotkałam się osobiście z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Elwira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:23 Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Elwira 23.07.07, 17:18 Nie, nie, nie. Wyjątkowo obiektywnie- nie znam bliżej żadnej Elwiry. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Elwira 23.07.07, 18:10 Miałam koleżankę w przedszkolu blisko 30 lat temu . Dzięki rzadkiemu imieniu zapamiętałam ją, ale samo imię niestety, nie podoba mi sie zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś