Gość: agusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:15 wsród moich znajomych maja przyjsc na swiat blizniaczki, Veridiana i Vanessa.Co myslicie o tych imionach??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 16:19 Weridiana ładnie, ale to się przez w pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Veridiana i Vanessa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:39 Vanessa... Okropność. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 17:41 I oba przez V??? Veridiana mi sie kojarzy z jakas "very" Diana, Vanessa mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 19:13 Vanessa jak dla mnie jeszcze ujdzie, chociaż zupełnie nie podoba mi się jako imię nadawane w Polsce. Ale Veridiana... coś strasznego! Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 20:05 Weridiana? Pierwszy raz w zyciu słyszę o takim imieniu ;o Nie podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Po polsku to chyba Wirydiana powinno być. 17.07.07, 20:52 Funkcjonowało w łacinie jako Viridis i szczerze mówiąc Veridiana to dziwoląg językowy jakiś z powietrza wzięty. Vanessa to dla mnie jedynie włoskie zdrobnienie od Giovanny. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Po polsku to chyba Wirydiana powinno być. 17.07.07, 22:50 Słownik Ossolineum podaje Weridianę i Wirydianę jako dwie oboczne formy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 21:06 Gość portalu: agusia napisał(a): > Veridiana i > Vanessa.Co myslicie o tych imionach??? Pretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Veridiana i Vanessa?? 17.07.07, 21:46 Viridiana kojarzy mi się z filmem Bunuela. Veridiana z niczym. Vanessy nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Min Voldemortycja? Vaderine? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:54 Coś dla miłośników czarnych charakterów w fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Voldemortycja? Vaderine? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:07 Voldemortycja jest piekna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Veridiana i Vanessa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:54 Hej. Weridiana i Wirydiana są w sumie ok. Ale tylko tak pisane. Natomiast Vanessa to jakas pomylka. Kolejna sezonowka zaraz po Jessice i Nicoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rukhsar Re: Veridiana i Vanessa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:40 Veridiana to mi się kojarzy z lekarstwem na wątrobę Odpowiedz Link Zgłoś