20.07.07, 11:48
Chciałabym aby na pierwsze tak miało, no ale z racji tego ,że byłoby jedyne o
takim imieniu , będzie tak miała na drugie. Emi, Nie podoba mi się Manuela w
porównaniu z Emanuelą.To dwa rózne imiona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dee Re: Emanuela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:53
      Witaj.
      Jakos chaotycznie piszesz, przepraszam,ale ciężko to zrozumiec.
      To co , ze bylaby jedyną Emanuelą? Oryginalnie i ładnie przynajmniej, a nie
      tysięczną Julią, Oliwią czy Wiktorią.
      Jakie imię planujesz wiec dac na pierwsze skoro Emanuela na drugie ?
      • asidoo Re: Emanuela. 20.07.07, 12:02
        Bardzo ładne imię. Daj tak na pierwsze.
        • cinthia Re: Emanuela. 20.07.07, 13:36
          Bardzo mi się podoba Wiktoria, Emilia czy ewelina, Natalia.Planuję mieć synka
          jak juzsmile))ale i córeczka tez jest w planachsmile

Bo jestem chaotyczna cała w sobiesad
          • Gość: Malwina Re: Emanuela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:53
            Ładnie. Jedyna, którą znam jest Francuzką i nosi francuskojęzyczną wersję rzecz
            jasna. smile
    • cinthia Re: Emanuela. 23.07.07, 09:00
      Będą patrzec na mnie jak na babe z kompleksami,że takie imiędała:Bo tylko w
      patologii dają Amandy,Dzesiki,Andżeliki, Roksany.
      Te dojrzałe babki dają Bronek,Rysiek,Staszek,Antek,Franek,Gustaw, Roch.....
      Emanueli mało kto daje, a jak juz to Manuela.
      A może Emilia lepiej?
      • veranillo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:06
        > Będą patrzec na mnie jak na babe z kompleksami,że takie imiędała:Bo tylko w
        > patologii dają Amandy,Dzesiki,Andżeliki, Roksany.

zupełnie nie rozumiem, o co co Ci chodzi... kto będzie patrzeć? i kogo tak
        naprawdę obchodzi, jak dasz córce na imię? jeśli podoba Ci się Emanuela, to
        nadawaj. radziłabym Ci jednak powstrzymywać się z opiniami w stylu: "tylko na
        patologii dają takie a nie inne imię." fakt, że nie przepadasz za Amandą czy
        Dżesiką, nie upoważnia Cię do takiego generalizowania. podobne nieprzemyślane
        stwierdzenia wiele osób mogą urazić, zastanów się przez chwilę.
      • asidoo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:30
        O ja na pewno nie wywodzę się z plebsu ani nie tworzę patologicznej rodziny a
        Roksana mi się podoba. Ze względu na piękną piosenkę Stinga o "kurtyzanie". I
        nawet nie uważam, że to szkodzi moralności dziewczynek o tym imieniu. Córka
        Trojanowskiej nosi to imię.
        • asidoo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:31
          Amanda też mi się podoba, ale bym nie nadała. Pudel sąsiadki tak się wabi.
        • mex1 Asidoo 23.07.07, 16:01
          Asidoo, a co ma do rzeczy fakt, że córka Trojanowskiej ma na imię Roksana?
    • sucielo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:42
      Manuela mi się podoba, w przeciwieństwie do Emanueli.
    • cinthia Re: Emanuela. 23.07.07, 13:03
      Troszkę długo się wymawia to imię.E+Manuela, emoanuelo chodz ,emanuelo nie
      rusz, emanuelo uwazaj.upc zapóżno.....smile
      a skróty jakie?Emi?tak jak u Emilki?
      • olianka Re: Emanuela. 23.07.07, 13:08
        Znam Emanuelę, która z tym imieniem żyje już ćwierć wieku smile Zdrabnia się to na
        Emmę - imię i zdrobnienie bardzo mi się podobają! Zdecyduj się na małą Emi!
    • Gość: latoja dżekson Re: Emanuela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:58
      kiepskie zdrobnienie ma ale samo w sobi etak słodkie jak Klementyna, Konstancja,
      Roksana czy tez Roxana dla mnie jest na takim płaskim poziomie jak te Amandy,
      Nikole, Sary,Andżeliki.Kiedys mi sie te nietypowe imiona podobały,ale większośc
      matek z biednych rodzin nazywa swoje córki Amandami, Klaudiami,
      sandrami,sarami,
    • abiela Re: Emanuela. 28.07.07, 13:40
      Mimo że znam jedną dorosłą Emanuelę odbieram je nieco pretensjonalnie. Jesli Ci
      się jednak podoba, to powinnaś je nadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.