cinthia 20.07.07, 11:48 Chciałabym aby na pierwsze tak miało, no ale z racji tego ,że byłoby jedyne o takim imieniu , będzie tak miała na drugie. Emi, Nie podoba mi się Manuela w porównaniu z Emanuelą.To dwa rózne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Emanuela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:53 Witaj. Jakos chaotycznie piszesz, przepraszam,ale ciężko to zrozumiec. To co , ze bylaby jedyną Emanuelą? Oryginalnie i ładnie przynajmniej, a nie tysięczną Julią, Oliwią czy Wiktorią. Jakie imię planujesz wiec dac na pierwsze skoro Emanuela na drugie ? Odpowiedz Link Zgłoś
cinthia Re: Emanuela. 20.07.07, 13:36 Bardzo mi się podoba Wiktoria, Emilia czy ewelina, Natalia.Planuję mieć synka jak juz))ale i córeczka tez jest w planach Bo jestem chaotyczna cała w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Emanuela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:53 Ładnie. Jedyna, którą znam jest Francuzką i nosi francuskojęzyczną wersję rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
cinthia Re: Emanuela. 23.07.07, 09:00 Będą patrzec na mnie jak na babe z kompleksami,że takie imiędała:Bo tylko w patologii dają Amandy,Dzesiki,Andżeliki, Roksany. Te dojrzałe babki dają Bronek,Rysiek,Staszek,Antek,Franek,Gustaw, Roch..... Emanueli mało kto daje, a jak juz to Manuela. A może Emilia lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:06 > Będą patrzec na mnie jak na babe z kompleksami,że takie imiędała:Bo tylko w > patologii dają Amandy,Dzesiki,Andżeliki, Roksany. zupełnie nie rozumiem, o co co Ci chodzi... kto będzie patrzeć? i kogo tak naprawdę obchodzi, jak dasz córce na imię? jeśli podoba Ci się Emanuela, to nadawaj. radziłabym Ci jednak powstrzymywać się z opiniami w stylu: "tylko na patologii dają takie a nie inne imię." fakt, że nie przepadasz za Amandą czy Dżesiką, nie upoważnia Cię do takiego generalizowania. podobne nieprzemyślane stwierdzenia wiele osób mogą urazić, zastanów się przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:30 O ja na pewno nie wywodzę się z plebsu ani nie tworzę patologicznej rodziny a Roksana mi się podoba. Ze względu na piękną piosenkę Stinga o "kurtyzanie". I nawet nie uważam, że to szkodzi moralności dziewczynek o tym imieniu. Córka Trojanowskiej nosi to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:31 Amanda też mi się podoba, ale bym nie nadała. Pudel sąsiadki tak się wabi. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Asidoo 23.07.07, 16:01 Asidoo, a co ma do rzeczy fakt, że córka Trojanowskiej ma na imię Roksana? Odpowiedz Link Zgłoś
sucielo Re: Emanuela. 23.07.07, 09:42 Manuela mi się podoba, w przeciwieństwie do Emanueli. Odpowiedz Link Zgłoś
cinthia Re: Emanuela. 23.07.07, 13:03 Troszkę długo się wymawia to imię.E+Manuela, emoanuelo chodz ,emanuelo nie rusz, emanuelo uwazaj.upc zapóżno..... a skróty jakie?Emi?tak jak u Emilki? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Emanuela. 23.07.07, 13:08 Znam Emanuelę, która z tym imieniem żyje już ćwierć wieku Zdrabnia się to na Emmę - imię i zdrobnienie bardzo mi się podobają! Zdecyduj się na małą Emi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latoja dżekson Re: Emanuela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:58 kiepskie zdrobnienie ma ale samo w sobi etak słodkie jak Klementyna, Konstancja, Roksana czy tez Roxana dla mnie jest na takim płaskim poziomie jak te Amandy, Nikole, Sary,Andżeliki.Kiedys mi sie te nietypowe imiona podobały,ale większośc matek z biednych rodzin nazywa swoje córki Amandami, Klaudiami, sandrami,sarami, Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emanuela. 28.07.07, 13:40 Mimo że znam jedną dorosłą Emanuelę odbieram je nieco pretensjonalnie. Jesli Ci się jednak podoba, to powinnaś je nadać. Odpowiedz Link Zgłoś