dagag1 12.08.07, 19:50 Witam,moja córeczka ma na imię Sabina(7 msc)-zdrobniale mówimy do niej Saba, Sabunia, Sabinka. Widzę jednak po minach znajomych, że im się nie podoba to imię. Czy też tak uważacie?Szczerze proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 20:13 Nie jest to moje ulubione imię, ale pochwalam ten wybór - ciekawy, nietuzinkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 20:15 Mnie sie imie Sabina bardzo podoba. Mysle ze ludzion imie Saba kojarzy sie z psem i stad dziwne miny.. Unikalabym chyba zdrobnienia Saba, moze Binia, Binka, Sabcia byloby lepsze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 20:22 Sabinia - bardzo ładne zdrobnienie. Nie jest to moje ukochane imię, ale podoba mi się bardziej, niż wiele obecnie modnych imion, jak np. Martyna. Moja przyjaciółka nosi to imię i jest to bardzo silna osobowośc, tak samo też zapamiętałam swoją nieżyjącą już ciociobabcię o tym imieniu. Ogólnie biorąc, jestem za i myślę, ze znajomi powinni przestać robić miny, a Wy dokonaliście dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Jak Wam się podoba IP: *.sie.vectranet.pl 12.08.07, 21:59 Zupełnie mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 22:02 Jeśli mamy mówić szczerze to mnie też nie za bardzo się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 22:14 Wg mnie nie ma nic 'dziwnego' w tym imieniu. Dziwne miny twoich znajomych moga wynikac jedynie z faktu, że sporo czworonogów wabi się Saba. Wobec tego, jak juz wyżej wspomniano, ja równiez unikałabym zdrobnienia Saba i Sabunia. Sabina i Sabinka brzmi bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Jak Wam się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:15 , natomiast mam z tym imieniem miłe skojarzenia, choć mnie nie zachwyca, - znałam dwie Sabiny. Obie mądre i silne - osobowościowo. Poza tym doceniam oryginalność. IMHO stokroć lepsze od megapopularnych Natalii, Aleksander, Julii, Oliwiii <niczego nie ujmując tym imionon>. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 22:23 Mam w rodzinie ośmioletnią Sabinkę, toteż imię postrzegam neutralnie. Przyznam się, że wówczas też imię było powodem komentarzy, nadane właściwie przy wielkiej determinacji matki dziecka. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: Jak Wam się podoba IP: 85.112.196.* 12.08.07, 22:25 >Widzę jednak po minach znajomych, że im się nie podoba to imię.< Znajomi to jeszcze nic. Przestraszysz sie jak zobaczysz mine własnej córki kiedy będzie starsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Jak Wam się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:35 Tak się składa, że znam małe Sabinki. Nie jest do imię, które podoba mi się do szaleństwa, ale myślę, że to dobry wybór. Dziewczynek o tym imienu jest mało, nie jest to imię rzędu Nikoli albo Andżeliki. Ucałuj Sabinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Jak Wam się podoba 12.08.07, 23:45 Sabinia i Sabinka-świetne zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Jak Wam się podoba 13.08.07, 09:19 imię mi się podoba. nie mogę znieść natomiast zdrobnień Saba i Sabcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Jak Wam się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 10:20 ładne imię i co ważne - nietuzinkowe; Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Jak Wam się podoba 13.08.07, 10:49 Znałam jedną Sabinę - silna i zdecydowana, więc coś jest w tym imieniu. Imienia raczej nie ma na mojej liście "dla córki" (choć kto wie), ale u innych dziewczynek brzmii ładnie. Tylko to zdrobnienie Saba może trochę z psem się kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo1 Re: do zgroza IP: *.centertel.pl 13.08.07, 14:38 Mam w rodzinie dwódziestoparoletnie Sabinki, efekt chwilowej mody w pewnej miejscowości i jej okolicach. Jakoś nie widzę żeby im to imię zaszkodziło, pretensji do rodziców też nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Jak Wam się podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:36 Ładne imię. Jeśli chodzi o zdrobnienia, to rzeczywiście lepiej brzmi Sabinka (ślicznie wręcz!). Z kolei Saba, Sabcia w moim odczuciu odbierają urok temu imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak Wam się podoba 13.08.07, 21:55 Nie należy to imię do moich ulubionych, ale nie krzywię się na nie w żaden sposób. Znam mnóstwo Sabin w różnym wieku i jest to dla mnie normalne imię takie jak Paulina czy Kasia. Nie martw się. To imię Ci się podobało i tak nazwałaś. Nie każda dziewczynka musi się nazywać Julia czy Oliwia (nawiasem mówiąc imię Oliwia jest 100% razy brzydsze od Sabiny). Odpowiedz Link Zgłoś