agata7712 27.08.07, 11:07 Jak wam sie podoba? tak chcemy nazwać córeczke, jak będziemy mieli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izuniabielas Re: Vienna 27.08.07, 11:17 Vienna, to inaczej Wiedeń!! To tak jakbys nazwała dziecko Warsaw - Warszawa. Wiedeń jest piękny - byłam tam 2 razy na wymianie studenckiej, ale Vienna jako imię- niepojęte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Vienna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 11:30 Pan Michał Wisniewski zamierza nazwac Vivianna Vienna swoja ewentualna córke. CZy zapożyczyłas ten pomysł od niego ? Vienna to oczywiscie Wiedeń. Nie podoba mi sie jako imie zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Vienna 27.08.07, 11:35 Dla mnie nie do przyjęcia, to nazwa miasta. Jest nadawane we Włoszech (ale nie wiem jak często) oraz w USA przez rodziców afroamerykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: Vienna 27.08.07, 11:38 Właściwie to moja kuzynka namiętnie podczytująca blog michała mi to podsunęła i ... bardzo mi sie spodobało to imionko Odpowiedz Link Zgłoś
izuniabielas Re: Vienna 27.08.07, 11:47 Uświadom , proszę koleżankę, ze Vienna to Wieden, Wien ( niem.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Vienna IP: *.smrw.lodz.pl 27.08.07, 11:49 a może spodoba Ci się Wisenna albo Vesna? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Vienna 07.09.07, 21:59 Kozia Wólka brzmi ładniej, bardziej swojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Vienna 08.09.07, 13:15 Gaudencjo, a ja bym proponowała Varsovia- tak bardziej patriotycznie Bo dlaczego akurat Vienna? I jak by to dziecko miało funkcjonowac w Polsce ( i chyba nie tylko w Polsce byłby problem) i kto by wiedział jak je wymawiać. Moze Alzacja? Też ładnie brzmi i pisownia prostsza) A tak na serio to nie uważam,żeby to był dobry pomysł-nawet Wisniewski chce je nadać na drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś