Gość: kinia0422 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:28 poradzcie prosze... najpierw chcieliśmy Sarę a teraz mąż wymyślił Darie czy to ładne??? i czy pasuje do starszej siostrzyczki Laury...? i jak zdrobnić Darię? z góry dziękuję pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Laura i DARIA...? 03.09.07, 13:45 I Sara i Daria pasują według mnie. Zdrabniać można do Dusia, Darunia, Dareczka, Darka. A Sarę chyba tylko do Sarenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Laura i DARIA...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:49 Bardziej podoba mi sie Daria. Darunia, Dasia, Darka, Dareczka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aramea Re: Laura i DARIA...? IP: 141.99.93.* 03.09.07, 13:53 Zamiast Darii wolalabym Dalie, IMO to wdzieczniejsze imie i pasuje do Laury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Laura i DARIA...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 15:00 Już bardziej Dalia, racja. Sara moim zdaniem i ładniejsze, i bardziej pasuje A zdrabniać można: Sarka, Sarcia, Sareczka, Sarenka, Saruś, Sasia, Sas, Serek... Mnóstwo możliwości A Darię? Darka, Dareczka, Darunia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Laura i DARIA...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 15:23 Faktycznie - Dalia ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja158 Re: Laura i DARIA...? IP: 195.205.202.* 03.09.07, 18:31 bardziej mi się podoba Daria (Dareńka, Darianka, Darianiuś, Darusia, Darunia, Darcia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Laura i DARIA...? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.09.07, 18:40 Sara bardzo mi się podoba, Daria wcale. Może Laura i Luiza? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Laura i DARIA...? 03.09.07, 18:41 znana mi Laura ma siostrę Anastazję Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Laura i DARIA...? 03.09.07, 20:30 Mnie Daria się nie podoba, wolę Sarę. Do laury wyśmienicie pasuje Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura i DARIA...? 03.09.07, 22:51 Mnie się z kolei bardziej podoba Daria od Sary, ale mam także inną, niż Daria, propozycję: może spodoba sie Wam Letycja? Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Laura i DARIA...? 04.09.07, 13:56 Letycja to dla mnie bardziej latynoska wersja Nicoli. Dla postaci z brazylijskiej telenoweli - jak najbardziej. Dalia i Laura? Nie, bo to L robi te imiona razem takie hmm...nie wiem jak to nazwać, ale niełabym ich razem. Moja ewentualna bliźniaczka, miała być Laurą albo Blanką. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Laura i DARIA...? 04.09.07, 18:13 Moja córeczka Laura, prawdopodobnie będzie miała siostrzyczkę Luizę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura i DARIA...? 04.09.07, 22:58 pluskotka napisała: > Letycja to dla mnie bardziej latynoska wersja Nicoli. Nie wiem, czemu? Dla mnie to imię ma posmak zdecydowanie zakonny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Laura i DARIA...? IP: *.chello.pl 05.09.07, 10:05 Moim zdaniem do Laury pasuje i to całkiem nieźle. Mój brat Darek dał to imię (Daria) swojej córeczce (jest cudna!). Co do skrótu: wszyscy wołają na nią Didi (wiem, wiem z kreskówki ale do jej osobowości naprawdę pasuje!)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodziła się Daria Milena! 11.11.07, 20:35 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=102007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś