izuniabielas 06.09.07, 12:04 A to imie? Ja tez bede oryginalna. Tez mam imię jak nie z tej epoki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: To może Bożydarek 06.09.07, 12:16 Iza, o co Ci chodzi? Bożydar to normalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: To może Bożydarek 06.09.07, 12:26 Oj, Iza, wiemy, ze nie lubisz dawnych imion, ale to nie Ty decydujesz za inne osoby, jakie imiona maja im sie podobac i jakie maja nadawac dzieciom. A jakie sa w takim razie Twoje typy? Anna? Magda? Kasia? Zapodaj swoja liste A Bozydar jest calkiem uroczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: To może Bożydarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:08 Wlasnie Iza, podaj swoja liste imion Bożydar jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: To może Bożydarek 06.09.07, 13:54 Izunia! Ściągałaś )))))) Bożydarka ja tu nie chwaląc się "zaprosiłam", podając imiona z "Mikołajka w szkole PRL". W książeczce Bożydarek jest kujonem, ulubieńcem Pani, strasznym niedołęgą, synem badylarza, któremu mamusia przynosi na długiej przerwie kanapeczki i kakao w termosie (!), ale któremu na koniec książki udaje się wejść do bandy, bo okazuje się, że jego dziadek był w czasie wojny spadochroniarzem i bywał na Kołymie, wywieziony tam przez naród najlepszych naszych przyjaciół. A co do imienia Bożydar - to już na trwałe "przykleiło" mi się do niego skojarzenie z powyżej opisaną postacią, więc subiektywnie jest dla mnie "spalone". Ale faktycznie, napisz na forum własną listę imion. Jakoś tak wydaje mi się, że albo nas wszystkich tu zadziwisz, albo zdziwisz się sama, że nie tylko Tobie podobają się takie imiona... Albo i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: To może Bożydarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 14:22 Tez mi sie wydaje ,ze lista Izuni nie bedzie sie duzo roznic od naszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rukhsar Re: To może Bożydarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:02 Bożydar azotowy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: To może Bożydarek 06.09.07, 20:46 MNie się Bożydar nawet podoba. Zupełnie zapomniałam o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: To może Bożydarek 06.09.07, 21:23 izuniabielas napisał: > A to imie? Ja tez bede oryginalna. Tez mam imię jak nie z tej epoki Jesteś kobietą, czy męzczyzną, Bożydarze? Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: To może Bożydarek 06.09.07, 22:05 Moim zdaniem bardzo fajne imię. Jest dziennikarz sportowy Bożydar Iwanow. Przystojny, młody facet I to imię nie kojarzy mi się wcale "staromodnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: To może Bożydarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:39 O wlasnie ! Z nim kojarze to imie Z Bożydarem Iwanowem. A po za tym znaczeniem imion Nataniel, Natan (imiona najwyzej na mojej liscie) - jest ni mniej ni więcej a - "dar boga" czyli "bożydar" Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: To może Bożydarek 07.09.07, 11:29 Podobnie Teodor, Teodora i Dorota! Oraz Doroteusz, ale to ostatnie jest już jak dla mnie nieco zbyt hardcorowe... Odpowiedz Link Zgłoś