madzia_slonko 11.09.07, 16:13 w grudniu u znajomych urodzi się chłopiec.Potrzebuję pilnie nie popularnych imion dla chłopca ale też nie takich typu:Zdziś Staś Wiesio...Im podoba się Eryk ale ja za Erykiem nie przepadam.Aha moje propozycje muszę dać im dziś wieczorem ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: PILNIE imie dla chłopczyka 11.09.07, 16:17 Eryk jest ok, proponuję jeszcze Kornela, Kasjana, Jędrzeja, Mirona i Jeremiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: PILNIE imie dla chłopczyka IP: *.smrw.lodz.pl 11.09.07, 16:24 Roch Joachim Fryderyk Sergiusz Aleksander Julian Juliusz Bazyli)) Wincenty Walery Hieronim Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: PILNIE imie dla chłopczyka 11.09.07, 16:29 a czy jest takie imię jak Marcjan?Dziś właśnie Madzi(to jej bratu urodzi sie syn) dawałam pierwszą część imiona i jakoś tak Marcjan nasunął mi się na język.Jeśli jest to jak to zarejestrować dodam że mieszkamy(rodzice maluszka też) w małej miejscowości Pionki,koło Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: PILNIE imie dla chłopczyka 11.09.07, 16:30 madzia_slonko napisała: > a czy jest takie imię jak Marcjan? pl.wikipedia.org/wiki/Marcjan Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: PILNIE imie dla chłopczyka 11.09.07, 23:14 Imie jest do zarejestrowania bez dwoch zdan, jest w "Slowniku imion" Grzeni. W razie jakichkolwiek problemow najlepiej napisac na forum i doradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Marcjan 11.09.07, 23:32 Nawet znałam jednego i sympatycznie mi się kojarzy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Marcjan 12.09.07, 10:54 Też znałam Marcjana - taki pozytywnie zakręcony człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: PILNIE imie dla chłopczyka 11.09.07, 16:27 Eryk jest ładny Nikanor Albert Oktawian Gabriel Lucjan Cyprian Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: PILNIE imie dla chłopczyka IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.09.07, 17:01 Też uważam, że Eryk jest ładnym imieniem. Może jeszcze zaproponuję: Maurycy Tycjan Dorian Gracjan Beniamin Samuel Benon Eliasz Cyryl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: PILNIE imie dla chłopczyka IP: *.ver.airbites.pl 11.09.07, 18:38 Im podoba się Eryk ale ja za Erykiem nie przepadam. a to Tobie imię też musi się podobać ? taki rodzice mają wymóg? IMO Eryk jest ślicznym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re:do kimi 11.09.07, 19:29 źle sie wyraziłam imię jest ładne ale u nas w miasteczku jest chłopak o tym imieniu ale nie uchodzi on za wzór do naśladowania on pali pije nie wiem czy nie ćpa a ma dopiero 13 lat.Ale myślę ze jest nadzieja że wybiorą inne imię natomiast nie sadze żeby ich ,,Eryk" był taki sam jak ten.Hmm Maurycy niezłe oj już coraz mniej czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re:do kimi 11.09.07, 19:31 Joachim, Konrad, może Aleksy, Dymitr albo Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: skoro nie Eryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 08:21 Eryk taki sobie. Olgierd Bruno Igor Jeremi Kajetan Kasjan Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: PILNIE imie dla chłopczyka 12.09.07, 11:23 A co oni tak się spieszą z imieniem? Czyżby już od dzisiaj był grudzień a ja nie urodziłam ani we wrześniu ani w październiku? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: PILNIE imie dla chłopczyka 17.09.07, 15:24 Cyprian Maksym Nataniel Basjan - ( Bastek) Emil Daniel Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: PILNIE imie dla chłopczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:48 Eryk brzmi ciekawie ale skrót dla dziecka Eryczek lub Erynio to koszmar prawie tak straszny jak Wanessa czy Nikol! Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: PILNIE imie dla chłopczyka 18.09.07, 11:11 Wybrałabym Olafka lub Natanka, jeśłi nie chcesz Eryka Odpowiedz Link Zgłoś