Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:29 Witam. Dziewczynki: Julia - 6 Maja - 5 Wiktoria -3 Kornelia - 3 Nikola - 3 Aleksandra - 2 Lena -2 Maria -2 Angelika Anna Agata Antonina Alicja Amelia Hanna Julianna Kinga Martyna Marcelina Magdalena Małgorzata Natalia Patrycja Róża Vanessa Zofia Chłopcy: Nikodem -5 Jan -5 Jakub -4 Mikołaj -3 Oskar - 3 Tymon- 3 Maciej - 3 Oliwier - 3 Maksymilian- 2 Stanisław -2 Tomasz - 2 Paweł -2 Hubert - 2 Filip -2 Piotr -2 Adrian - 2 Szymon -2 Mateusz -2 Wiktor - 2 Franciszek - 2 Armando Adam Bartosz Cezary Diego Dariusz Daniel Dominik Dawid Grzegorz Igor Julian Juliusz Jeremi Kamil Krzysztof Marcel Mirosław Michał Olaf Robert Radosław Stefan Sebastian Wsród dzieci są: Bliźniaki: Tomasz i Wojciech Armando i Diego Daniel i Patrycja Trojaczki: Tomasz i Wojciech Drugie imionka: Kamil Michał Maria Antonina Grzegorz Michał Tymon Bogdan Antonina Maria Dużo chłopców sie narodziło ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Male sprostowanie - imiona trojaczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:31 Z pospiechu pomyliłam. Trojaczki to: Marcel, Nikodem, Oliwier Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Male sprostowanie - imiona trojaczków 24.09.07, 21:04 Gość portalu: Dee napisał(a): > Z pospiechu pomyliłam. > Trojaczki to: Marcel, Nikodem, Oliwier > Nie podobają mi się niestety. Armando i Diego to jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c 24.09.07, 11:38 cieszy mnie alicja, bo to prognozuje ze moja malutka nie bedze osamotniona ze swym imieniem, ale tez nie bedzie miala zbyt oklepanego imienia. piekne tezkornelia i amelia, moje ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c 24.09.07, 11:44 Kornelia robi się modna. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:53 Jako ciekawostke dodam,ze Armando i Diego mają dosc pospolite nazwisko, co chyba jednak dodaje smiesznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic zapewne tatuś kibic 24.09.07, 16:47 do tego fan Maradony (Diego Armando Maradona) Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c 25.09.07, 23:19 A mnie właśnie cieszy ta popularność! Niech Kornelie rosną w siłę, bo może wyprą z czołówki wreszcie Julie! Przecież to już takie nudne! A tak przy okazji, jak sądzicie, które imię w końcu strąci Julię z piedestału??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee do Pontecorvo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 08:25 Nie mam pojecia, ale duze zadatki miala na to Wiktoria, pozniej Aleksandra i Oliwia, ale jakos nadal ta Julia sie trzyma. Moze strąci ją wlasnie Kornelia albo Amelia. W sumie byloby dobrze Ja i tak nie wybieram imienia dla dziecka, wiec wlasciwie nie byloby mi zal, ze Kornelia robi sie popularna. Zresztą... jakbym nawet miala wybierac to i tak wynajdę sobie takie , ktore mi sie podoba a jest oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olik Kornelia IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 26.09.07, 20:14 Nie, nie, nie!!! Ja nie chcę żeby Kornelia stała się popularna! Jak ja dam na imię swojej córce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pontecorvo Re: Kornelia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:20 Właśnie Kornelia - jeżeli podoba Ci się najbardziej na świecie, to będzie mała Kornelka bez względu na liczbę imienniczek w klasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kornelia IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 26.09.07, 20:33 Nie sądzę. Jednak bym chciała, żeby moja córka nie miała 10 imienniczek w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pontecorvo Re: Kornelia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:41 Nie jest to możliwe! Imię Kornelia musiałoby być nadawane z częstością 33 %, zakładając liczebność uczniów na 30 osób, a przecież dzisiejsza Julia to ok.7 % (W Warszawie). Nie uwierzę, że Kornelia mogłaby się aż tak zagalopować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kornelia IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 26.09.07, 21:02 Oj, ja tylko użyłam takiego skrótu myślowego Rozważymy z mężem Aurelię, jeśli Kornelia nadal będzie tak często nadawana. Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: Kornelia 26.09.07, 21:13 >Rozważymy z mężem Aurelię, jeśli Kornelia nadal będzie tak często nadawana. Olu, a co wg Ciebie oznacza: tak często nadawana? Jak to zmierzyć? Posługując się procentami statystyk warszawskich? Intuicyjnie? Obserwując otoczenie, znajomych? Wydaje mi się, że to ogromnie subiektywne wrażenie. Faktycznie, co do czołówki typu Julia, Aleksandra, Wiktoria trudno się spierać. Inne mają jednak tak znikomą "procentowość", że nie warto się przejmować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kornelia IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 28.09.07, 08:07 Po prostu coraz częściej stykam się z tym imieniem.... Jeszcze niedawno w ogóle go nie znałam. No chyba że to efekt tego, że zwracam uwagę na wszystkie Kornelie.... Ale w razie czego może na drugie damy jej Józefina. Będzie miała drugie rzadziej spotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pontecorvo Re: Kornelia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:22 Dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do Pontecorvo 26.09.07, 20:48 Gość portalu: Dee napisał(a): > Nie mam pojecia, ale duze zadatki miala na to Wiktoria, pozniej > Aleksandra i Oliwia, ale jakos nadal ta Julia sie trzyma. To własnie Julia zdetronizowała Aleksandrę, która jest Julią wcześniejszego okresu. Julia z Jakubem zastąpili Aleksandrę z Mateuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pontecorvo Re: do Gaudencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:07 Gaudencjo, wg Twojej intuicji - kto będzie następczynią Julii? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do Gaudencji 26.09.07, 21:21 Trudno wytypować jedno konkretne imię, łatwiej przypuszczać, których kilka imion moze sie znaleźć w czołówce. Obstawiałabym Łucję i Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: do Gaudencji 26.09.07, 21:27 gaudencja napisała: > Trudno wytypować jedno konkretne imię, łatwiej przypuszczać, których > kilka imion moze sie znaleźć w czołówce. Obstawiałabym Łucję i > Antoninę. > Zaskoczyłaś mnie Łucją! Z czego to wnosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do Gaudencji 28.09.07, 20:26 pontecorvo napisała: > Zaskoczyłaś mnie Łucją! Z czego to wnosisz? Julia też przeżyła dość szybki ruch w górę, więc poszukiwałam imienia, które byłoby obecnie nie nazbyt wysoko w rankingach, ale brzmiałoby eufonicznie i byłoby dość krótkie - jak Julia. Ponadto już dorosło lub dorasta pokolenie czytelników "Opowieści narnijskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: do Gaudencji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:24 Pani Gaudencja nie jest wróżką, a znalezienie reguły według której imiona zyskują i tracą na popularności, wydaje się mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
pontecorvo Re: do Gaudencji 26.09.07, 21:29 Gość portalu: idzi napisał(a): > Pani Gaudencja nie jest wróżką, a znalezienie reguły według której imiona > zyskują i tracą na popularności, wydaje się mało prawdopodobne. Wróżką pewnie nie, ale wiedzę ma! A myślenie intuicyjne opiera się wbrew pozorom, na solidnej porcji wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: do Gaudencji 26.09.07, 23:50 Gość portalu: idzi napisał(a): > Pani Gaudencja nie jest wróżką, a znalezienie reguły według której imiona > zyskują i tracą na popularności, wydaje się mało prawdopodobne. A tu chyba nie mowa o szukaniu reguły, tylko o odczuciach intuicyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djkdfjfjff Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c IP: 195.116.132.* 24.09.07, 12:34 julia ładne maja ładne wiktoria ładne kornelia moze byc nikola rymuje sie z mariola aleksandra o jeny nie lubie tego imienia lena nie zbyt lepsza milena maria moze byc angelika nie bo pisownia nie polska anna nie za mocno popularna agata moze byc antonina nie zbyt pasuje dla starej babci alicja ładne amelia romantyczne hanna nie zbyt podobne do anna julianna nie zbyt julia lepsza kinga moze byc martyna nie zbyt za mało dziewczece marcelina za długie magdalena popularne małgorzata nie zbyt natalia kiedys bylo fajne teraz juz oklepane patrycja nie za twarde dla dziewczyny nie ma zdrobnien vanessa nie polska pisownia zofia nie lubie babciowych imion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:56 A mnie ciekawi skąd się nagle wzięła taka popularność Nikodema- pięciu chłopców! Czy imię to było kiedyś już w miarę popularne w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:08 Mnie również zadziwia popularność Nikodema , a także Tymona. Cieszą mnie: Daniel, Julian, Juliusz, Jeremi, Sebastian. Fajne te imionka Zaskoczył in minus Armando i Diego, a w połączeniu z nazwiskiem jeszcze bardziej zadziwiła decyzja rodzicow o nadaniu tych imion. No,ale moze mama dzieci jest Hiszpanką.. ciezko powiedziec. Co do imion dziewcząt to zadziwia popularnosc Kornelii. Mam nadzieje,ze nie bedzie z tym imieniem to samo ,co z Wiktorią czy Julią. Choc widze ,ze sie zanosi.. Cieszy mnie Antonina, Hanna, Julianna (bo taka ladniejsza od Julii) i Marcelina. A na minus - Nikola,Vanessa i Angelika. Oczywiscie co do ilosci Julek, Majek czy Wiktorek - to rowniez nadal na minus. Jesli zas chodzi o drugie imiona, to za calkiem niedobrany zestaw uważam Kammila Michała i Tymona Bogdana. Jakos mi zgrzytają. Podoba mi sie Maria Antonina i Antonina Maria Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c 24.09.07, 16:35 Witam również Podobają mi się: Kornelia Maria Antonina Alicja Hanna Julianna Marcelina Róża Zofia Jan Tymon Maksymilian Stanisław Franciszek Cezary Julian Juliusz Jeremi Krzysztof Stefan Uff...dużo tego Bardzo na nie jak dla mnie bliźnięta Diego i Armando(chyba, że faktycznie matka jest Hiszpanką...) Bardzo na tak Antonina Maria i jeszcze bardziej na tak Maria Antonina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dziennik Bałtycki Trojmiasto 22-23.09. dośc c 24.09.07, 21:04 Miło spojrzeć na Antoninę, Marcelinę, Juliana, Juliiusza, Jeremiego i Stefana. Zaskoczył mnie Mirosław i Dariusz. Odpowiedz Link Zgłoś