Gość: megi79 IP: 212.180.145.* 02.10.07, 10:59 Nie wiem czy nie było wątku o inicjałach... Czy zwracacie uwagę-przy doborze imienia/imion do nazwiska-jakie inicjały będzie miało dziecko? Pewnie to ma znaczenie tylko przy niektórych nazwiskach,ale np.ja mam nazwisko na U, córki imiona na L i I,a więc neutralnie brzmiące inicjały.Ale gdybym "przeforsowała" Kornelię,byłoby KU, a np.mój mąż ma inicjały GŁU... Ciekawa jestem czy to ma dla Was znaczeniePozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Inicjały 02.10.07, 12:43 Mój Oblubiony ma inicjały M&M - Eminem... Nie zdecydowałabym się na WC, wolałabym uniknąć też OB. Sama jestem AS (jak mój tata). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Inicjały 25.02.08, 16:43 Moje przyjaciółki: EKG, AK (niedługo będzie AS) Znam kilku Grześków z nazwiskiem na G - wychodzi GG Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Inicjały 25.02.08, 16:58 jakos do glowy nam nie przyszlo, zeby to rozpatrywac, gdy nadawalismy imie pierworodnej. No, ale my nie mamy tak glebokich zainetresowan w tym kierunku jak wiekszosc uczestnikow tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Inicjały 18.02.09, 12:25 My kiedys w szkole zaczęliśmy się nad tym zastanawiać, no i oczywiście ja to AK - może być Armia Krajowa, Afrika Korps, Awtomat Kałasznikowa, koleżanka MB - Matka Boska, koleżanka MW - jak BMW, KW - Komitet Wyborczy, KK - Kościół Katolicki, BP - British Petroleum... Chyba każdemu coś się da znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Inicjały 18.02.09, 12:48 aiczka napisała: koleżanka MW - jak BMW, MW jak Młodzież Wszechpolska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serduószkowata Re: Inicjały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 13:11 ja mam inicjały WG. a moja koleżanki P.S. , W.P. , MK , SI , OP jakoś tak nigdy się nad tym nie zastanawiałam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Inicjały 25.02.08, 16:58 moja koleżanka ma właśnie inicjały WC - twierdzi z uśmiechem, że rodzice nie pomyśleli... znajoma lekarka ma jeszcze gorzej, kiedyś powiedziałam jej, że śliczne ma nazwisko (bo to prawda), a ona na to: a chciałaby Pani mieć inicjały ASS? Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Inicjały 02.10.07, 12:58 Znam osobę z inicjałami BMW. Tak wyszło po przyjęciu nazwiska męża. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Inicjały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 13:18 Ja rowniez unikalabym takich inicjałów jak podane wczesniej WC i OB. OK moze byc Ja znam kogos o inicjałach KO - (kaowiec he he), KP (jak Kasa Przyjmie),ale to takie tam .. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Inicjały 02.10.07, 13:51 Miałam kiedyś inicjały OK i podobało mi się to :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martita Re: Inicjały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 15:18 Mam inicjały MG.(tak samo jak brat ) Zawsze się smieje ze jak zdobede tytuł magistra a mąz bedzie mieć nazwisko na R to zostawie takze swoje. I wtedy bedzie mgr MGR. Oczywiscie tylko się smieje Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Inicjały 02.10.07, 17:20 Ja mam PB jak ołów, Prison Break, PaintBall. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Inicjały 02.10.07, 19:55 ja tez mam AS, teraz ASB. Moj M ma BB, to mi sie podoba... A osobiscie znalam dwoch WC, jeden nawet musial sie w szkole zmagac z ksywką WuCet... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Inicjały 02.10.07, 20:59 Gość portalu: megi79 napisał(a): > Nie wiem czy nie było wątku o inicjałach... Nie było! Choć trudno w to uwierzyć Inicjały MSZ należy wziąc pod uwagę przy wyborze imienia. Co powiecie na MW? Jak Młodzież Wszechpolska. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Inicjały 02.10.07, 22:05 Przepraszam bardzo, ja jestem MW i jestem zadowolona. Wcześniej byłam MM jak Mickey Mouse, Mileva Marić i M. Monroe. Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Inicjały 02.10.07, 21:27 witajcie moje dzieci mają fajne inicjały córka : MAS a syn jeszcze lepsze bo SMS przy nadawaniu imion na to nie patrzyliśmy, ale fajnie wyszło pozdrawiam serdecznie ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Inicjały 03.10.07, 00:14 Faktycznie nie było jeszcze wątku o inicjałach! Fajnie megi, że taki założyłaś. Ja bym unikała jeszcze inicjałów takich jak np. SS, KZ. Ja na szczęście mam całe życie ten sam inicjał, neutralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: Inicjały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 08:41 Może niedouczona jestem. SS - rozumiem (chociaż taki inicjał pięknie wygląda graficznie np. w exlibrisie), ale KZ...nie kojarzę? Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 KZ 01.03.08, 10:29 Konzentationslager = KZ-Lager = KZ = obóz koncentracyjny W Niemczech na pewno należy unikac, gdzie indziej może już się tak jednoznacznie nie kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Massia99 Re: Inicjały IP: *.washdc.east.verizon.net 23.12.08, 19:32 Moje inicjaly to AZ. Wczesniej moje inicjaly byly AB. Nie zartuje! Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Inicjały 01.03.08, 10:32 Moja mama ma MO jak Milicja Obywatelska, kuzyn PO - Policja. Ja teraz mam AK Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Inicjały 01.03.08, 10:34 Ja kiedyś miałam JG. Kojarzyło mi się z Jelenią Górą, ale koleżanka uznała, że jej się kojarzy z jedno gó... Do tej pory śmiejemy się z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Inicjały 25.07.08, 15:40 Moj przyszly mąż ma AS, i ja tez po ślubie tak będę miała, narazie mam AO, a poniewaz oboje mamy imiona na A to mozliwe ze nasze dzieci tez bedą miały imiona na A, bo synek chyba zostanie Aleksandrem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Inicjały 26.07.08, 12:44 Ja jestem MR, ale z niczym mi się to nie kojarzy, nawet z Mister. Przejściowo byłam MM, teraz moja córka jest MM, jak Marylin Monroe. A mój syn FM - może trochę radiowo? Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Inicjały 22.12.08, 10:45 To jeszcze dopisze, ze moja kolezanka majaca nazwisko na "O" wlasnie przez potencjalne inicjaly nie zostala Oktawia. Ojciec stwierdzil, ze inicjaly O.O. kojarza sie z dwoma zerami. no i zostala...M.O. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Inicjały 22.12.08, 11:12 oj, MR dla mnie to jedno - masło roślinne Nawet na opakowaniu chyba było właśnie MR tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Inicjały IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.08, 11:10 moja koleżanka ma inicjały WC Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Inicjały 22.12.08, 11:15 Ja mam BB i bardzo mi się to podoba (dzięki mężowi mam takie ) Niektórym do tego stopnia również, że np miałam klienta, który mówił o mnie wyłącznie: Pani BB. Sympatyczne to było. Dzieci mają LB i JJB. Owszem, zwracałam uwagę, czy pasuje, ale nie do przesady - uważam, że jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Inicjały 22.12.08, 14:56 Kolega Anglik nie lubi swoich inicjalow: IP (I Pee), ponoc koledzy sie wysmiewali z tego w dziecinstwie. Ze srodkowym inicjalem niewiele lepiej - ICP (I See Pee). I tak lepiej niz gdyby bylo IMP. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Inicjały 22.12.08, 15:38 Na pewno unikałabym WC, SS, UB... A znam przynajmniej kilka osób z takimi inicjałami. Resztę można jakoś przełknąć. Sama jestem HB, więc wszystkie ołówki moje! Przynajmniej te średniej miękkości. Odpowiedz Link Zgłoś
albbowiem Re: Inicjały 26.12.08, 23:46 WC - to rzeczywiście porażka. Kiedyś, jeszcze w szkole podstawowej, pani od techniki kazała dzieciom pięknie wyszyć swoje inicjały na serwetkach. Potem prace wisiały na gazetce szkolnej. Kolega z inicjałami WC nie miał lekkiego życia. Dziś, gdbyby mojemu synowi przyszło wyszywać swoje inicjały, nie napracowałby się zbytnio- jego incjały to: II Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Inicjały 22.12.08, 16:34 Ja również mam inicjały z kategorii technologicznych - GSM. W sumie lepiej niż przed ślubem, wtedy byłam GS. Zawsze gdy na jakichś koloniach w dzieciństwie przychodziło mi używać zastawy z logo Gminnej Spółdzielni, z lekka mnie to irytowało Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter AU 22.12.08, 19:44 Za czasów panieńskich AU (jak złoto), teraz AUC. Moje obie córki - AC, a mąż SC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kari Re: Inicjały IP: *.chello.pl 22.12.08, 21:27 żadnego ja mam KK a moja córka AZ (a miała mieć UZ) a mój luby WZ Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Inicjały 22.12.08, 22:25 moje córki maja inicjały LS, czekam która dobierze sobie od przyszłego męza D do zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Inicjały 23.12.08, 18:12 Ja mam zwykłe: KL (wcześniej KS). Moje dzieci też mają nudne: AL i ML. Jakoś nie przywiązywałam wagi do inicjałów. Odpowiedz Link Zgłoś
mary-sol Re: Inicjały 23.12.08, 19:56 Moje inicjały to MS. Moje dzieci maja inicjały AS, JKR i KS. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Inicjały 24.12.08, 10:07 Ja zwracam od dawna uwagę na inicjały, to takie moje niewinne zboczenie Na pewno przy wyborze dziecku imienia kierowałabym się również zestawieniem inicjałów, żeby uniknąć niechcianych skojarzeń jak wymienione wcześniej WC, MO, PO. sama mam neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: Inicjały 24.12.08, 14:38 nie zwracam uwagi na inicjaly mam teraz KAA, corka ma AAA jak i maz z reszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Inicjały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 19:24 ja mam super inicjaly:ABW (agencja bezpieczenstwa wewnentrznego)hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Inicjały 18.02.09, 09:57 Byłam DD - w latach '90 wołano za mną "Małe wiadomości DD" Teraz jestem DS - jak dom studencki Niestety nie udało mi się "złapać chłopa" z nazwiskiem na M, żebym miała inicjały jak moja ulubiona kapela... ale wszystko przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Inicjały IP: *.chello.pl 18.02.09, 15:53 Ja znam sporo osób z inicjałami SS lub SB BMW też znam, i WC. Biorąc pod uwagę imiona z bierzmowania, to kolega ma PTAK I całkiem przypadkowo tak się stało Najwięcej znanych mi osób ma inicjały MK, a na drugim miejscu KP - w tm sporo Karolin A ja mam PK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.T.K Re: Inicjały IP: 80.54.117.* 02.06.09, 22:54 ja mam inicjały jtk i z niczym mi sie nie kojarzy xd. moj znajomy ma T.S jak TS Wisła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusi :) Re: Inicjały IP: 80.54.117.* 02.06.09, 23:06 moja mama ma KK kidys KG, kolezanka PL, kuzyn KZ, ja i moje 2 siostry mamy JK nikomu nie zycze inicjałów ZUS Odpowiedz Link Zgłoś