Gość: lulu IP: 82.12.252.* 06.11.07, 22:39 Tak na imie maja dzieci mojego znajomego Zyda z Londynu. Znajomy to Albert.Jak Wam sie podobaja te imiona? Mnie zastanawia Edward, chyba nie jest tez zbyt popularny w Polsce, jak myslicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veranillo Re: Edward i Jozef 06.11.07, 23:40 Bardzo lubię imię Edward. W Polsce to imię nie jest popularne, ale w Anglii wcale nierzadko spotykane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Edward i Jozef IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:40 Imienia Edward nie lubię, natomiast Józef w sumie jest ok, choc nie widzialabym tego imienia u swego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Edward i Jozef 07.11.07, 08:52 U mnie w rodzinie jest dwóch Edwardów i jedna Edwarda. Imię jest dla mnie zatem zupełnie zwykłe - osłuchałam się już w dzieciństwie. Edwarda całe życie nie lubi swojego imienia. Używa formy Edzia. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Edward i Jozef 08.01.08, 12:16 Moj syn ma na imie Edward. Mieszkamy wprawdie w UK, i nosi angielskie nazwisko, ale nawet w Polsce nie zawahalabym pred nadaniem tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Edward i Jozef 08.01.08, 13:09 Mnie się oba podobaja, Jozef bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Edward i Jozef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:37 Obydwa imiona okropne, zastanów się dwa razy zanim skrzywdzisz swoje dziecko. Ja proponuję żebyś dała jakieś neutralne imiona: Adam, Piotr, Paweł itp. a nie takie staroświeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Edward i Jozef IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.08, 15:41 A ja proponuję, żebyś przeczytała post, zanim odpiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edward i Jozef 08.01.08, 18:44 Emi, czytanie samych nagłówków pozwoli znacznie zaoszczędzić czas Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Edward i Jozef 08.01.08, 16:49 Dwóch Edwardów miałam w rodzinie, więc to imię wydaje mi sie zwyczajne, choc faktycznie chyba jakoś bardzo popularne nie jest. Ani Edward, ani Józef nie podobaja mi się zupełnie, ten drugi szczególnie, wysoki numer na mojej antyliście Edward w Anglii pewnie jest inaczej odbierany, tam to imie ma królewskie tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: dla claire_de_lune 14.01.08, 16:11 To nie moje ulubione imiona.Kazdy ma inne upodobania. Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: Edward i Jozef 14.01.08, 16:29 Edward ujdzie. Jozef mi sie nie podoba. W podstawowce chodzilam do klasy z chlopakiem, ktorego ojciec mial na imie Jozef. Kolega strasznie sie tego wstydzil. Jak musial podac imie ojca, to bardzo cierpial. Odpowiedz Link Zgłoś