pluskotka 25.11.07, 15:36 Właśnie w Szansie na Sukces jurorem był syn Jeremiego Przybory o imieniu...Kot. Od razu na myśl przyszedł mi Lew Starowicz. Czy ktoś odważyłby się dać na imię dziecku Żbik, Ryś albo Tygrys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Kocie imiona 25.11.07, 15:42 Przybora ma na imię Konstanty, Kot to zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kocie imiona 25.11.07, 15:42 W przeciwieństwie do Żbika, Rysia i Tygrysa, Lew i Kot są imionami. Lew to rosyjskie imię, a Kot to zdrobnienie Konstantego. Rysia można by jeszcze podciągnąć pod Ryszarda. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Kocie imiona 25.11.07, 18:21 Bardzo, ale to bardzo podba mi sie zdrobnienie "Kot" dla imienia Konstanty A sp. Jeremiego zawsze uwielbialam...rowniez jako czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Kocie imiona 26.11.07, 19:44 Kot od Konstantego super, a Tygriusz też mi się szalenie podoba :o) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kocie imiona 26.11.07, 23:32 orvokki napisała: > a Tygriusz też mi się szalenie podoba :o) Pasowałby dla brata Sergiusza Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Kocie imiona 27.11.07, 13:45 > Pasowałby dla brata Sergiusza Chyba zbyt podobne brzmieniowo, chociaż pochodzeniem pasuje. Za to drogą odległych skojarzeń już parę razy zwróciłam się do potomka per "Tygrysku" :o) Jeśli Sergiusz kiedykolwiek będzie miał brata, to aktualnie na szczycie listy znalazł się Konstanty (Kot) i nawet o dziwo, mojemu mężowi się podoba :o) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Kocie imiona 28.11.07, 08:43 Miałam dziadka Konstantego. Nawet chciałam nadać to imię, ale mężowi nie odpowiadało, bo uznał, że zdrobnienie Kostek pasuje tylko dla szczuplaka a nie wiadomo jakiej nasz syn będzie budowy ciała Dziadek mój był prawdziwym Kostkiem - można się było na nim uczyć anatomii szkieletu )) Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Kocie imiona 26.11.07, 19:49 Mój kot ma na imię Żbik a właściwie Żbikuś. Mam nadzieję, że nikt nie nada dziecku tak głupiego imienia. Długo myślałam nad tym, żeby mój kot nie nazywał się jak jakikolwiek człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Kocie imiona 28.11.07, 14:57 Ja słyszałam o imieniu Wilk (podoba mi się) ciekawe jest też Lew. Kot - za mało "męskie" Odpowiedz Link Zgłoś