Gość: ja IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 10:05 No wlasnie, ktore imie wybrac? Ciekawa jestem ktore Wam najbardziej sie podoba.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 10:06 Wszystkie śliczne, więc wybór trudny. Wybrałabym chyba Lilię. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 12:36 Ja tez uwazam, ze wszystkie piekne. Helena coraz popularniejsza, najrzadsza Lilia, najbardziej podoba mi sie chyba Emilia, ale tez wspina... Chyba to, ktore najladniej pasuje do nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 12:55 Dziekuje Agi40, podzielam Twoje zdanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 10:59 Emilia jest z nich chyba najczęściej nadawane. wszystkie trzy są ładne. mi osobiście podoba się najbardziej Helena, ze zdrobnieniem Helenka (broń Boże Hela, to mi się źle kojarzy ). ale każdy wybór będzie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 11:13 Dziekuje za odpowiedzi.Heleny nie mozna za bardzo zdrabniac oprocz Helenki a Hela i Helcia raczej odpadaja. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 11:16 Jeszcze sie tylko zastanawiam dlaczego imie Lilia jest tak rzadko nadawane, przeciez to sliczne imie Oczywiscie nie martwi mnie to, bo nie lubie popularnych imion, tylko zastanawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 30.11.07, 13:31 Mnie się podoba Helena i Lilia. Helena, to nie tylko Helenka, może byc również zdrabniana do Leny. Trudny wybór, ale ja wybrałabym Helenkę, ponieważ kwiatowe imiona niespecjalnie do mnie przemawiają Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 14:55 to coś jak u mnie Róża, Lilia, Nasturcja... ładne są, ale właśnie nie trafiają a pomysł zdrabniania Heleny do Lenki jest super A w dodatku jest to imię międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 19:22 Lena to Lena Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 15:15 Najbardziej podoba mi się Helena, w dalszej kolejności Lilia, a Emilia wcale (jak dla mnie to imię jest za słodkie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 17:27 Dzieki dziewczny za odpowiedzi. Jak na razie wygrywa Helenka,podoba mi sie ale jakos mam tez duza slabosc do Lili. Czasu do namyslu jeszcze sporo.Dzieki i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.smrw.lodz.pl 30.11.07, 17:31 w kolejności: Helena Emilia Lilia Helenę można zdrabniać do Hesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 17:45 Hesia nie brzmi zle Napewno lepiej niz Helcia, Hela. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 20:29 Helena najbardziej - bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
pas.ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 20:39 no tak. ale w szkole i tak będą wołać na dziewczynkę Helka. tak jak gdzieś w którymś wątku ktoś pisał o tym, że jego córka nosi piękne imię Konstancja, a w szkole i tak jest Kostką. podobno dziewczyna już się trochę przyzwyczaiła. ja nie chciałabym być ani Kostką, ani Helką w szkole. a dzieci wolą imiona skracać. lepsza jest w związku z tym Lilka albo Emilka (która może być też Milą, Milką etc . dobrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 20:43 Nie potwierdzam - na moją rówieśniczkę Helenkę nikt nie mówił Helka, bo też i nikomu to do głowy nie przyszło. Była Helenką i już. Odpowiedz Link Zgłoś
pas.ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? 30.11.07, 20:44 a sympatyczna Helena z mojego podwórka na zawsze pozostała Helką. dziecięcy usus i pasja skrótów. choć oczywiście to nie jest reguła. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 30.11.07, 21:27 My mieszkamy za granica wiec Helka tutaj raczej nam nie grozi Ale dziekuje za komentarze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Lilia,Emilia czy Helena? 01.12.07, 17:42 Na 1 miejscu Lilia, na drugim Helena a za Emilia nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Lilia,Emilia czy Helena? 02.12.07, 11:58 Wlasnie zdrobnienie Mila bardzo mi sie podoba. mama Borejko tez byla Mila, choc zdrabnialo sie od Melanii. Co do rzadkosci Lilii, to nie wiem, dlaczego w PL jest malo nadawana, ja mam kolezanke Rosjanke, wlasnie o imieniu Lilia i ona twierdzi , ze w jej ojczyznie imie to nie nalezy do rzadkosci. Nie wiem...moze mnogosc podobnie brzmiacych imion w Polsce, bo jest i Lidia i Lilianna i Liliana, ostatnio wspominano tu imie Lilla spowodowalo, ze Lilia jakos sie nie przebila. Ale to tylko moje przypuszczenia. A Dalia Ci sie nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Lilia,Emilia czy Helena? 02.12.07, 09:21 Osobiscie jestem wielbicielka i Emilii i Heleny. I mialabym nie lada problem z wyborem miedzy tymi dwoma imionami (gdyby nie moj mezul, ktory z miejsca Helenke odrzucil ) Lilia - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.icpnet.pl 02.12.07, 13:55 Zdecydowanie Lilia. Jest bardzo kobiece i oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 05.12.07, 10:43 Lila a nosisz imie Lilia czy Lila? Bo Lila tez bardzo mi sie podobaJak zwraca sie do Ciebie otoczenia, np jak w szkole a jak domownicy? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Lilia 09.12.07, 13:37 Lilią jestem właściwie tylko w dowodzie, bo rodzina i przyjaciele mówią Lila. Niemniej jednak wcale mi to nie przeszkadza, a wręcz uważam, ze to miłe. Wystarczy mi sama świadomość bycia Lilią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia IP: *.brnt.adsl.virgin.net 09.12.07, 21:59 A mnie sie Lila jako osobne imie tez bardzo podoba. Nawet czasem zastanawiam sie czy Lilia czy moze wlasnie Lila Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonyczko Re: Lilia,Emilia czy Helena? 06.12.07, 13:02 Moja Babcia ma na imię Helena i wszyscy wołają na Nią Lusia Helena to również mój pierwszy typ. Zresztą sama rozważam to imię dla mojego dziecka z tym, że ja bym zdrabniała do Lena Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Lilia,Emilia czy Helena? 07.12.07, 13:04 Wszystkie imiona są śliczne.Ale chyba jednak Lilia.A może Lilla lub Liliana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:06 Mi najbardziej podoba się imię: Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 21:11 Mi Lilia, a Helena w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 16.12.07, 22:12 A mnie ostatnio Lila sie podoba i poki co tak juz zostanie Po\drawiam i dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Lilia,Emilia czy Helena? 18.12.07, 20:30 Z tych trzech Lilia podoba mi sie całkiem, całkiem (chociaz Liliana wydaje mi sie "pełniejsza" i przez to ładniejsza. Emilia wmiarę, ale jej duża i wciąz rosnaca popularnośc mnie zniecheca. Helena nie podoba mi sie wcale, uważam to imię za wyjątkowo źle brzmiące i zdrobnienia ma fatalne. Za to rosnącą popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretka27 Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.riz.pl 19.12.07, 14:07 Lila (ale jestem mamą Lilki, więc nie będę obiektywna) Moja koleżanka w marcu urodzi Helenkę. Emilek zatrzęsienie obecnie. Lilia lub Helena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do kretka IP: *.brnt.adsl.virgin.net 19.12.07, 18:18 A ile Twoja Lilka ma lat? Jak imie sprawdza sie w praktyce? Jak juz wczesniej pisalam ostatnio podoba mi sie bardziej Lila. Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretka27 Re: do kretka IP: *.riz.pl 20.12.07, 10:49 Witaj, nasza Liliana ma skończone 3 lata. Jest jedyna w przedszkolu, jedyna na osiedłu, jedyna w rodzinie. O to mi chodziło, moje imię: Magdalena, nosiło zwykle co trzecie dziewczę w klasie, na koloniach itd )) Lila, Lilka, Lilusia, Lilianka, Lileczka: wszystkie śliczne A do tego, jako fanka "Marii i Magdaleny" M. Samozwaniec jesteśmy sobie Madzią i Lilką ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do kretka IP: *.brnt.adsl.virgin.net 20.12.07, 20:16 Kretko a wiesz, ze ja tez mam na imie Magdalena?) Fajnie, ze Lilia czy Lila jest tak malo popularna, ja mieszkam w uk i mam nadzieje, ze tu tez nie bedzie czesto spotykana. Pozdrawiam serdecznie i usciski dla Lilki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretka 27 Re: do kretka IP: *.riz.pl 21.12.07, 08:30 pozdrawiam Cię również imienniczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka25 Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.kalisz.mm.pl 01.01.08, 18:24 ZDECYDOWANIE EMILIA !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: 80.82.155.* 01.01.08, 22:12 Myślę, że najładniej Emilia potem Helena i Lilia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lilia,Emilia czy Helena? IP: *.brnt.adsl.virgin.net 01.01.08, 22:24 Dziewczyny dziekuje za wszystkie komentarze.Decyzja zostala podjeta, jesli bedzie dziewczynka nazwiemy ja Lila. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś