madziarek_edziecko 12.08.03, 10:49 Nie wiem,czy nie było już wątku z tym imieniem, jesli tak, to przepraszam za powtórkę. A jak Wam się podoba to imię ? Nie znam żadnej Marceliny, ale bardzo podoba mi się zdrobnienie tj Marcelinka. Można też chyba mówić Marcysia. Imię ładne wg mnie. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Marcelina-ładne ? 12.08.03, 15:36 Czesc ! Madziu ,mnie tez sie to imie podoba ,ale nie lubie zdrobnienia Marcysia -zle mi sie kojarzy z dziecinstwa.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Marcelina-ładne ? 16.08.03, 17:22 Mi się bardzo podoba, jedna z moich córek - bliźniaczek ma tak na imię. Bardzo proszę, napisz do mnie, czy twoje dziecko w końcu zostało nazwane tym imieniem. alicexxx@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Marcelina-ładne ? 18.08.03, 08:20 Martinka, ale ja na razie nie jestem w ciąży, wiec nie mam kogo nazwać tym ładnym imieniem. Napisałam o tym imieniu, bo mi sie podoba :o) A mam synka o imieniu Nataniel. Pozdrawiam, Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Marcelina-ładne ? 20.10.03, 20:02 Aha:] A już myślałam, że jeszcze jedna dziewczynka będzie miała takie ładne imię jak moja Marcysia Ale mam nadzieję, że jak w przyszłości będziesz miała córeczkę, to pomyślisz nad nazwaniem jej Marcelina. Pozdrówka dla Ciebie i synka Odpowiedz Link Zgłoś
renika1 Re: Marcelina-ładne ? 21.10.03, 15:03 A ja mam chłopczyka - Marcelka; chyba jest ich jeszcze mniej niz Marcelinek, ale może to i dobrze... Renika Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Marcelina-ładne ? 21.10.03, 15:28 Ja mam siostrzeńca Marcela. Na początku mylono go z Marcelim, ale teraz już jest Marcelkiem. Osobiście imię Marcel również mi się podoba, zdecydowanie bardziej niż Marceli. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monica_belluci Re: Marcelina-ładne ? 26.10.03, 20:43 od 11 tygodni mam syna Marcelka (ale nie Marcelego). Bardzo nam się to imię podoba. Na początku mieliśmy trochę kłopotów z akceptacją rodziny lecz determinizm zwyciężył. Dzisiaj nikt nie wyobraża sobie innego, ślicznego imienia dla mojego dziecka. Mówimy do niego: Marcelek, Marcelko, Marceluś (Marcyś sie nie przyjęło). WZMACNIAM INICJATYWE WSZYSTKICH KTORYM TO IMIE SIE PODOBA LECZ NIE MAJO ODWAGI ZE WZGLEDU NA JEGO ORGYGINALNOSC. Aha nie dawno dowiedzialam sie, ze moj pradziadek tak wlasnie miał na imię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monica_belluci Re: Marcelina-ładne ? 26.10.03, 20:46 Aha dodam jeszcze, ze sąsiedzi z góry mają kota Marcela a mimo wszystko nie zraża nas to. Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Marcelina-ładne ? 01.04.22, 18:14 Niestety, w ogóle nie wydaje mi się ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Marcelina-ładne ? 02.04.22, 16:23 Niezbyt mi się podoba, wolę Marcelę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marcelina-ładne ? 02.04.22, 22:39 Jest zupełnie w porządku. Mnie osobiście się trochę przejadła -spotykam ją wśród małych dziewczynek zarówno na co dzień, jak i w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Marcelina-ładne ? 23.07.24, 09:56 Ja podobnie. Imie jest w porzadku, ale mam go po prostu dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Marcelina-ładne ? 03.04.22, 00:27 Nie przepadam. Jak ktoś wyżej wolę Marcelę. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Marcelina-ładne ? 03.04.22, 12:58 Bardzo podoba mi się to imię Dla mnie jest piękne, dostojne, bardzo kobiece jak dla księżniczki😀 W sumie lubię też wszystkie zdrobnienia Marceliny - Marcelinka, Marcela, Marcelka, Marcysia, Marcynia, Cysia. Myślę, że to imię pasuje też do kobiety w każdym wieku - mała Marcelka, Marcysia, Marcelinka, nastolatka Marcela, dorosła Marcelina Śmiało mogłabym nazwać tak córkę, gdyby nie fakt popularności i to, że mamy już jedną Marcelinę w dalszej rodzinie, o czym dowiedziałam się niedawno😅 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Marcelina-ładne ? 22.07.24, 17:36 Uwielbiam to imię, jest prześliczne pomimo ogromnej popularności ) Odpowiedz Link Zgłoś