jurek582 25.01.08, 15:55 Spodziewamy sie bliźniaków. Dziewczynki i chłopca. i tak ja k la chłopaka w sumie nie mamy problemów. Będzie Tobiasz, to z dziewczynką mamy problem. Podoba nam się Zuzanna, ale bardzo popularne, ale alternatywą dla Zuzanny jest ZULA. Zula i Tobiasz Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: makowa_panienka Re: Zula IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.01.08, 16:46 Dla chłopca jest ok, natomiast Zula zupełnie mnie nie przekonuje. Jeśli już koniecznie musi być na Z, to może Zoe, ale to oczywiście twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zula 25.01.08, 17:48 Zula brzmi dla mnie wyłącznie zdrobnieniowo. Od Zuzanny. Jako samodzielne imię odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zula 25.01.08, 20:01 Mnie również Zula brzmi zdrobnieniowo. Jest 7 nadań Zuli w Polsce. A może zdecydowalibyście się na Zytę? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zula 25.01.08, 20:10 > Zula brzmi dla mnie wyłącznie zdrobnieniowo. Od Zuzanny. Jako > samodzielne imię odpada. tak samo u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zula 25.01.08, 21:38 Dodam jeszcze, że zwrot do dorosłej kobiety "pani Zulu" brzmi jak Zulu Gula. A "pani Zulo" jeszcze dziwaczniej. Ludzie często zapominają jak szybko dorastają ich dzieci a imię nadaje się człowiekowi a nie dziecku. Powtarzam to z uporem maniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: Zula 26.01.08, 13:30 Zoja? Zyta? Zdenka? Zenobia? chociaz zenobia i tobiasz sie troche nie po czestochowsku rymuja Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Zula 26.01.08, 14:20 No i co z tego, że Zuzanna popularne? Przecież to będzie Wasza córeczka i dla Was i tak będzie wyjątkowa, jedyna. Przynajmniej w przyszłości nie zarzuci Wam zamiłowania do ekstrawagancji. Tobiasz bardzo mi sie podoba i pasuje do Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Zula 28.01.08, 15:41 matylda1001 napisała: > No i co z tego, że Zuzanna popularne? Przecież to będzie Wasza > córeczka i dla Was i tak będzie wyjątkowa, jedyna. Przynajmniej w > przyszłości nie zarzuci Wam zamiłowania do ekstrawagancji. Tobiasz > bardzo mi sie podoba i pasuje do Zuzanny. Za to może zarzucić np. brak wyobrazni. A może Urszula? Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Zula 29.01.08, 23:23 Moja ciotka Zula była proponowaną przez Abielę Urszulą. W życiu nie słyszałam, żeby ktoś powiedział o niej inaczej niż Zula. Zula Pogorzelska była chyba Zofią. Ja uwielbiam Urszulę ze wszystkimi zdrobnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 15:59 Zula mi się podoba , natomiast Tobiasz-nie. Odpowiedz Link Zgłoś