Dodaj do ulubionych

Pytania Retoryczne. Suplement.

04.11.14, 20:16
Specjalnie dla
Gość: chodzący po ziemii IP: *.chelmno.mm.pl 04.11.14, 14:01

Bardzo się cieszę „Anonimowa Osobo” z zabrania głosu, szkoda tylko, że temat nie ten i miejsce nie to.
Zacznijmy od początku.
Malkontent to chimeryk, zrzęda, kwękacz, czy nawet upierdliwiec. Jestem zadowolonym z życia, szczęśliwcem, mającym plany na najbliższe sto lat. Ich realizacja zalezy wyłącznie ode mnie.
Cieszę, się, że „Anomimowa Osoba” spróbowała poprawić sobie humor, atakiem na mnie. Otóż znam swoją wartość, to co robiłem na wszystkich zajmowanych stanowiskach zawsze dotyczyło ochrony ludzkiego zdrowia i życia. Z ludzkim życiem i zdrowiem nie ma żartów, obowiązki należy wykonywać rzetelnie i z zaangażowaniem.
Jeżeli „Anonimowa Osoba” chce się wypowiadać na jakikolwiek temat, proszę pierwej zgłębić materię, której wypowiedź dotyczy. Brak wiedzy może ośmieszyć. Człowiek nie mający pojęcia o czym mówi lub piszę to chyba… dyletant. Ale proszę sobie nie żałować, jeżeli próby oczerniania bliźniego „Anonimowej Osobie” przynoszą radość lub chwilę dowartościowania, proszę bardzo. W końcu możliwość uszczęśliwiania ludzi jest przyjemnością, przynajmniej dla mnie.
„Ścigacz” proszę „Anonimowej Osoby” to klasa okrętów wojennych (morskich lub rzecznych) lub potocznie szybki motocykl szosowy. Jak już to proszę mnie nazywać ścigającym. Dalej może nie handlarzy jaj, a nieuczciwego handlarza. To zasadnicza różnica. Tak, można powiedzieć, że „ścigałem”- nieuczciwych handlowców, handlarzy, producentów, sprzedawców i im podobnych. Być może dzięki temu „Anonimowa Osoba” nie zachorowała. Jest też i taka ewentualność, że „Anonimowa Osoba” należy do grupy tych narażających nasze zdrowie, a wtedy to zmienia postać rzeczy. Rozumiem uniemożliwiłem, czy też utrudniłem łatwy zarobek? To by tłumaczyło wiele.
Gdyby „Anonimowa Osoba” była zorientowana w materii funkcjonowania Państwowej Inspekcji Sanitarnej (sanepidów) wiedziałaby, jak działają struktury tejże inspekcji. Otóż nikt mnie nie odwołał, bo nie było ku temu podstaw. Jeden pan natomiast nie zgodził się na powołanie mnie na kolejna kadencję. Niestety zgodnie z prawem nie musiał swojego sprzeciwu nawet uzasadniać. Cóż dura lex sed lex. Proszę się o mnie nie martwić z moją wiedzą i doświadczeniem mam co robić. Wyszło całkiem nieźle, a robię to co zawsze chciałem. Jeszcze coś, czego „Anonimowa Osoba” może mi pozazdrościć - zarabiam teraz więcej niż w sanepidzie i mam dużo więcej czasu… i jestem sam sobie szefem!
W kwestii mętnego tłumaczenia, odsyłam do raportu Najwyższej Izby Kontroli, oni chyba nie tłumaczą się mętnie. Cały raport dostępny jest pod linkiem -
www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=LBY-4101-09-00%2F2012&qscrl=1 Pierwszy plik w PDF.
Najlepiej zacząć od końca, właściwie to kwintesencja całości, chociaż całość, nie powiem, ciekawa. Po lekturze, człowiek będzie mniejszym dyletantem.

Do funkcji burmistrza nie aspirowałem. Cztery lata temu jedna pani umieściła mnie w swojej gazecie jako jednego z kandydatów, chociaż wcale ze mną na ten temat nie rozmawiał. Dziwny to kraj, jak mawiał Zulu-Gula.

Zachęcam do przeczytania raportu, wiele wyjaśnia. Nie jest anonimowy, został podpisany przez szereg osób. Jest tam nawet rzeczowa polemika na mój temat z Ministerstwem Zdrowia. Wypadłem nieźle.

Życzę większej wiary w ludzi, w siebie też. Życzę również odwagi. Można przypinać innym łatki, można rozsiewać o kimś nieprawdziwe informacje. To wszystko można. Jednak kiedy spogląda się w lustro widzi się siebie. Niektórych ten widok odrzuca.
Ja zawsze uśmiecham się do swojego odbicia w lustrze mówiąc w duchu – fajny gość.
Obserwuj wątek
    • Gość: Światło Re: Pytania Retoryczne. Suplement. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.11.14, 22:30
      Megalomania - skupienie na własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości.
      Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym.
      Powodzenia
      • mariusz.z.felsmann Re: Pytania Retoryczne. Suplement. 04.11.14, 23:26
        Szanowna/Szanowny Pani/Panie Doktor/Doktorze, ewentualnie Szanowna/Szanowny Pani/Panie Psycholog/Psychologu.
        Bardzo dziękuję za trafną i szybką diagnozę.
        Bardzo proszę o przesłanie jej na piśmie wraz z dołączanym rachunkiem za badanie. Opłatę wniosę niezwłocznie.

Proszę tylko podać swój numer statystyczny, a najlepiej skserować dyplom ukończenia studiów, dyplomy specjalizacji oraz prawo wykonywania zawodu.
        Bez tego nie będę mógł posługiwać się trafnym rozpoznaniem. Kto mi uwierzy w anonimowego doktora?
        • Gość: Przyjaciel Re: Pytania Retoryczne. Suplement. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 23:49
          Panie Felsmann prosze nie zwracac uwagi na tego malego nieszczesliwego czlowieczka. Mnie to on juz ze 3 -4 rozpoznania wypisal ,a dzisiaj utwierdzilem sie w przekonaniu ze musi on cierpiec na manie przesladowcza.
      • Gość: do swiatlo Re: Pytania Retoryczne. Suplement. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 23:38
        A pan, prosze pana, reprezentuje przyklad wrodzonego debilizmu.Zonglujesz pan pojeciami ,zaczerpnietymi z podrecznika "maly psychiatra na uzytek domowy" bez skladu i ladu.Pojecia megalomania tez pan nie rozumiesz , bo gdybys chociaz odrobine rozumial ,to napewno bys sam siebie nie nazwal " swiatlo".Gdybys mial odrobine odwagi ,maly czlowieczku pseudo burmistrza ,to obrazajac Pana Mariusza bys sie przynajmniej podpisal.P.s. w nastepnym wpisie uzyj nicka "ciemnos" a jeszcze lepiej bedzie do ciebie pasowalo "ciemnota".
    • teachair Re: Pytania Retoryczne. Suplement. 06.11.14, 08:59
      Panie Mariuszu, serdecznie pozdrawiam. Uwielbiam czytać Pana wypowiedzi już od czasu, kiedy publikował Pan w naszym lokalnym czasopiśmie.

Nie ma nic złego w byciu zadowolonym z siebie i swojego życia. Niestety (dla nich), pewne sfrustrowane osoby nigdy tego nie doświadczą. Zbyt wiele razy upadli, by wierzyć, że można się podnieść.

Tomasz Jarmołkiewicz, nauczyciel j. angielskiego w SP1 (oraz wiele innych wykonywanych funkcji, ale chciałbym uniknąć oskarżeń o promowanie siebie czy bycie zadowolonym) :D Chociaż ja osobiście mam to tam. Dokładnie tam. - MAM TO TAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka