lipsmacker 04.02.08, 04:30 Szukam pomyslu na imie dla dziewczynki, starsza jest Ula. Zupelny brak pomyslow, wiem tylko co mi sie NIE podoba z najczesciej tu wymienianych wiec ponizszych nie proponujcie: Ida Iga Klara Alicja nic na litere J nic na litere W nic na litere Ł Nazwisko dlugie. Licze na Wasza inwencje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: siostra dla Uli 04.02.08, 09:05 Do Uli z zaproponowanych najbardziej pasuje Klara. Ostatnio jednak coś mnie "wzięło" na Igę ,więc polecam Igunię Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam ;) 04.02.08, 09:19 prosiła, żeby właśnie Igi nie proponować, takoż Klary Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: ;) 04.02.08, 10:45 ojej- rzeczywiscie, ie doczytałam W takim razie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra dla Uli 04.02.08, 09:21 proponuję: Emilia Marta lub Marcelina (Marcelina ładniejsze, ale być może za długie przy długim nazwisku) Zofia Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: siostra dla Uli IP: 195.116.132.* 04.02.08, 09:22 nie podoba mi sie imie ula jest takie nijakie bez wyrazu Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: siostra dla Uli 04.02.08, 11:06 A moze Ci sie nie podobac,prosze bardzo, to moje dziecko nie Twoje. Zauwaz jednak ze Twoja odpowiedz nijak sie ma do mojego pytania, nie za bardzo wiec rozumiem po co ja napisalas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: siostra dla Uli IP: 195.116.132.* 04.02.08, 11:18 to jest forum i mozna wyrazac swoje opinie jak ci sie nie podoba to nie czytaj zoska tez mi sie nie podoba i co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra dla Uli 04.02.08, 12:58 ale ona nie pyta jak się nam podoba, tylko jakie imię dla siostry, jarzysz? możesz zaproponować jakieś "równie nijakie i bez wyrazu", żeby było do kompletu. jak zacznę tu pisać o odrzutowcach to też będzie ok, bo to jest forum i wolno pisać co się chce? logiki trochę, człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: siostra dla Uli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.08, 12:56 nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: siostra dla Uli 04.02.08, 11:02 Napisałaś co Ci się nie podoba ale nie wiem co Ci się podoba... Mi do Uli pasuje: Janina, Jadwiga (oba niezbyt popularne wśród małych dziewczynek, wzbudzają czasem dziwne reakcje), Hanna, Michalina, Agata, Magdalena... Może napisz coś o tym, jakie imiona Ci się podobają. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: siostra dla Uli 04.02.08, 11:08 W mojej rodzinie są bliżniaczki (12 lat) Ula i Ania. Bardzo fajne dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-81 Re: siostra dla Uli 04.02.08, 12:16 Śliczne imię. Gdybym nie była sama na placu boju też tak dałabym na imię córce, no ale samej jest ciężko. Teraz próbuję przeforsować Justynkę (tez ciężko) (kiedyś tak planowałam - Ulka, Justynka i Marysia - wg mnie pasują do siebie ) Większość rodzinki chce: Weronika, Julia lub Wiktoria - ale na to ja sie nie zgodzę, bo są zbyt popularne. Mnie sie jeszcze podoba Anastazja (mała Nastka) ale wiem, ze ludzie dziwnie na to imię reagują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicuta Re: siostra dla Uli IP: *.acn.waw.pl 04.02.08, 12:42 Teresa mi bardzo pasuje... Barbara Krystyna Helena Felicja Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: siostra dla Uli 04.02.08, 13:06 Jako mama Klary czuję się urażona )). Proponuję Alinę, Ewę, Mariannę, Anielę, Apolonię, Dorotę, Izabelę. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: siostra dla Uli 04.02.08, 13:16 kozo, nie czuj sie urazona, Twoja Klara jest sliczna, ja po prostu mam niezbyt lubiana ciotke o tym imieniu wiec mam uraz... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: siostra dla Uli 04.02.08, 16:52 > kozo, nie czuj sie urazona, Twoja Klara jest sliczna, ja po prostu > mam niezbyt lubiana ciotke o tym imieniu wiec mam uraz... hihi, w porządku . Tak naprawdę to z tym urażeniem trochę żartowałam, bo nie mam takich ambicji, aby wszyscy lubili imię mojej córki i żeby każdemu dobrze się ono kojarzyło. Na szczęście moja Klara ma dobry i ugodowy charakter, więc może nie będzie jej dane zostać nielubianą ciotką . Rozważanych przez Ciebie imion podoba mi się Zofia, Maria, Aniela i Matylda. Znam bardzo dużo małych Zoś i śmiem twierdzić, że to imię jest teraz bardzo popularne. Wybrałabym raczej Anielkę . Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: siostra dla Uli 04.02.08, 13:28 Z dotychczas proponowanych podoba mi sie Aniela, moze Zosia? Poza tym o to chodzi ze sama nie wiem, miala byc Matylda ale maz sie rozmyslil i mi narobil zametu. Amelia? Maja? Natalia? Kaja? kurcze, trudne to... Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: siostra dla Uli 04.02.08, 13:30 A wiecie ze Marysia tez mi sie podoba. I to bardzo. Maria tak. Marianna i Marcjanna nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: siostra dla Uli 04.02.08, 15:06 Urszula i Maria Urszula i Aniela (mi ten zestaw chyba najładniej do siebie pasuje) Urszula i Gabriela??? Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: siostra dla Uli 04.02.08, 13:53 Agata, Cecylia, Damroka, Eryka, Kornelia, Konstancja, Klementyna, Laura, Leonia, Zoja? Kaja zbyt zdrobnieniowe, Natalia za bardzo popularne... Podobnie Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra dla Uli 04.02.08, 15:01 Do Urszuli Damroka i Eryka chyba zbyt wyszukane, a Zoja zbyt "kolokwialnie" brzmi. Pozostałe propozycje śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: siostra dla Uli IP: *.nat.tvk.wroc.pl 04.02.08, 15:23 wg mnie do Urszuli bardzo pasuje: Helenka, Krystyna, Laura, Anna, Ewa, Marta, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: siostra dla Uli 05.02.08, 13:01 Antonina moze...zdrobnienie Tosia zawsze mi sie podobalo Ula i Tosia Ula i Marysia niewykluczone ze jeszcze MM sie ugnie pod ogromna presja i wrocimy do Matyldy a jak nie to moga byc powyzsze w zapasie. Dzieki wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś