madzia_slonko 25.02.08, 18:16 Jak Wam się podoba Zola?Mnie się podoba nawet bardzo!A jak to imię brzmi,prezentuje się na polskich warunkach?Przyjęłoby się u nas?A czy w Polsce są jakieś Zole?Jeśli tak to prosiłabym żebyście napisały ile Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: irmika Re: Imię Zola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 18:38 w Polsce nie słyszała, nie podoba mi sie wydaje mi sie ze mogłoby byc dziwaczne...za to jest Zoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Imię Zola IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.02.08, 19:26 mnie kojarzy się jedynie z pisarzem Emilem Zolą. Natomiast Zola jako imię niestety zupełnie mi nie "leży". Jest przecież Zofia, Zoja i Zoe i nie wydaje mi się sensowne tworzenie czegoś nowego na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Imię Zola 25.02.08, 19:55 matylda1001 napisała: > Istnieje takie imie?? Istnieje.Usłyszałam je w amerykańskim filmie.Imię mi się spodobało i uważam je za milion razy lepsze niż Zoja,Zoe czy Zośka!Dodam jeszcze,że moim zdaniem na polskie warunki brzmi nieźle i lepiej niż ta Zojka.Ponadto nie uważam,że jest to imię wymyślone na siłę Naprawdę Waszym zdaniem jest gorsze od Zoji? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię Zola 25.02.08, 19:57 www.behindthename.com/php/search.php?terms=zola&nmd=n&gender=both&operator=or Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Imię Zola 25.02.08, 22:38 Mi też kojarzy się tylko z nazwiskiem pisarza, kompletnie nie widzę Zoli jako imienia. Wolę Zoe i Zofię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię Zola 25.02.08, 23:03 Absolutnie mi się nie podoba. To naprawdę imię? IMO to nazwisko jednego z moich ulubionych pisarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Zola 04.03.08, 22:59 W Polsce jest dużo Zoli, stoją na półkach w bibliotekach Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Imię Zola 05.03.08, 12:55 To trochę jak w tym dowcipie: jak syn to Robert, jak córka to Gadocha. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imię Zola 05.03.08, 13:00 Che, che. Zula przed wojna bylo popularna forma od Zuzanny (Zula Pogorzelska). Zola kojarzy mi sie z zenska forma zolu (aero-zol) i z pisarzem. Moze corka celnika moglaby sie tak nazywac? Odpowiedz Link Zgłoś