donmari 10.04.08, 18:12 Siostra koleżanki rodzi za 2 tygodnie. Chłopiec ma zostać Radosławem. Co myślicie? Mi się dosyć podoba(jak na ironię parę dni temu pomyślałam o małym Radku,a po wtóre zawsze to jakaś odmiana od tych Kubusiów, Szymków i Mateuszków) Czekam na opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Radosław 10.04.08, 19:32 ze względu na osobiste przeżycia - nie znoszę, nienawidzę, nigdy go nie nadam, nie polubię i się do imienia nie przekonam. trudno. jest to jedyne imię, o którym mogę powiedzieć, że go nienawidzę. ale od razu uprzedzam uczniów o tym imieniu nie dyskryminuję Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Radosław 10.04.08, 20:22 Ja na szczęscie nie znałam i nie znam zadnego Radosława dlatego jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Radosław 10.04.08, 22:10 Znajomej miesiąc temu urodził się mały Radzio. Mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Radosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:57 Radzio kojarzy mi się z Majdanem i Dodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Radosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 00:18 Lubię. Ma mocne, męskie brzmienie, a Radek to moim zdaniem świetne zdrobnienie. No i wbrew pozorm imię nie jest częste, więc nie będzie wielkiego problemu z popularnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: Radosław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 11:13 Ładne imię i nie przesadnie popularne. W czasach gdy było szaleństwo na Jarków, Przemków, Sławków itd... popularność tego imienia nie była wcale zbyt duża. Ma wiele ładnych zdrobnień. P.S. Znam prawie wyłącznie sympatycznych Radków. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Radosław 11.04.08, 08:37 nie podoba mi się wcale. wolę zdecydowanie remigiusza (remka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Radosław IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 11.04.08, 11:58 Jako fanka obecnego ministra spraw zagranicznych jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: Radosław 11.04.08, 12:22 zdecydowanie mi sie nie podoba! majac nawet tak tragiczny wybor (jak dla mnie), ze musialabym wybierac miedzy megapopularnym kuba a niepopularnym radkiem z bolem serca wybralabym kube nie tylko samo imie mnie drazni ale i jego zdrobnienia - radek czy radzio - jak dla mnie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Radosław 11.04.08, 12:27 Imię było na szczycie mojej listy kilka lat temu. Wówczas również miało chyba delikatny wzrost nadań.Co nowe dziecko to był Radek. Kojarze , bo mi się podobało To było tak mniejwiecej wtedy kiedy Oliwia zaczynała robić się popularna. ( wszystkie małe Radki miały siostry Oliwie ) W każdym razie jestem za )) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Radosław 11.04.08, 12:47 Ech, kiedys sie jeden Radzio we mnie kochal... Wiec do imienia mam sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Radosław 11.04.08, 14:09 Fajne imię. Szczególnie forma Radek mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Radosław 11.04.08, 14:42 nie przepadam za tym imieniem, sama nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Nowa niezbyt fajna opcja 15.04.08, 18:02 Rozmawiałam dziś z Moniką i dowiedziałam się, że chcą zmienić na Krystiana(Justynie Krystian się nie podoba, woli Radka, Monika też,) ale chyba jednak zostanie Krystian. Mianowicie Justyna poszła na kompromis z mężem. Wiem, że nie powinnam wtrącać się w sprawy innych, ale powiedziałam Monice wprost, że jak usłyszałam o całej tej sytuacji,to się lekko wkurzyłam. A co Wy o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
rychezaa Re: Nowa niezbyt fajna opcja 16.04.08, 11:07 Radosław był o wiele lepszą opcją od Krystiana. A może by tak Przemysław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Nowa niezbyt fajna opcja IP: *.chello.pl 16.04.08, 11:50 Radosław to Radek a jak zdrabniać Krystiana? Krystek? Krystianek? nie bardzo ja juz mam postanowione u mnie bedzie Radek Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Radosław 17.04.08, 20:58 Mój starszy brat (38 lat) ma tak na imię, w tamtych czasach i w naszym mieście imię absolutnie niespotykane. Mi się bardzo podoba, chciałam nazwac tak syna, ale mąz był z kolei całkowicie przeciw. A propos zdrobnienia "Radzio" Szkoda że w dziecińtwie nie wpadłam na to zdrobnienie, ale bym miała sposób na wkurzanie go, mmmm miód - malina. W domu był zawsze Radek, koledzy ze szkoły średniej mawiali do niego Radeczek - to akceptował. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Radosław 20.04.08, 10:14 Od razu widzę łysawego piłkarza z tłustymi włosami zaczesanymi na pożyczkę i głupawą blondynkę piszczącą "Raaaadziuuuuu"... Brrr, okropieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś