czarna_kota 23.04.08, 17:56 dziewczyny! co myslicie o imieniu Antonina?? moja corka wymyslila, ze jak bedzie siostra to chcialaby Tosie! Tosia nam sie tez podoba, ale jakos nie moge sie przekonac do Antonina... A co Wy myslicie?? Dodam, ze mamy straszny problem z wyborem imienia! A dla chlopca to juz calkiem z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Antonina? 23.04.08, 18:14 Bardzo mi się podoba. Być może zostanę kiedyś ciocią Antoniki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Antonina? 23.04.08, 18:18 Bardzo mi się podoba Antonina! Tosią może być jeszcze kilka innych imion, np. Teodora, Teodozja, Tolisława, Tomisława, Tosława, ale przypuszczam, że będziesz jednak wolała Antoninę Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Antonina? 23.04.08, 18:29 o jej, to juz faktycznie wole Antonine) Cos czuje, ze tak juz zostanie. Bo coraz bardziej mi sie to imie podoba dziekuje za opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneladgam Re: Antonina? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 18:56 jest prześliczne! muszę przyznać, że córa ma gust Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Antonina? 23.04.08, 19:33 Mi tez Tosia podoba sie bardzo, Antonina niestety mniej, no ale jest jeszcze ta druga polowka ktorej chyba nie spodoba sie to imie Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Antonina? 23.04.08, 20:37 antonina, antosia to jedno z moich ulubionych imion (nie lubię zdrobnienia tosia, czy nie daj bóg tola) Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Antonina? 23.04.08, 20:41 Dla mnie Tosia brzmi marnie, chyba, że ktoś jest fanem "Nigdy w życiu", ale tam też nosicielce się to imię nie podobało. Antonina - odrobinę lepiej ale bez rewelacji Mój głos - nie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Antonina? 24.04.08, 10:08 Obok Antoniny jest jeszcze "krotsza" i dla wielu "lzejsza" Antonia. Nasza Antonia ma sie narodzic za 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Antonina? 24.04.08, 12:18 bardzoz podoba mi się to imię w zarówno w pelnej, jak i zdrobnieniowej formie. Spokojnie moglabym tak nazwać moją córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: Antonina? 28.04.08, 09:30 Tak bardzo chciałabym, aby moja córeczka nosiła to imię. Mój mąż jednak jest nieprzejednany, mówi, że na to nie pozwoli. Woli Anię, Asię albo Zuzię. Odpowiedz Link Zgłoś