joannamichal 11.09.03, 15:53 Co myślicie o imieniu Idalia. Może ktoś z Was zna znaczenie tego imienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga305 Re: Idalia 12.09.03, 08:08 mi wydaje sie okropne ale to każdego wybór. Pomysl czy ty jako dziecko chiałabyś się tak nazywać Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Idalia 12.09.03, 11:24 Dla mnie dużo lepiej brzmi po prostu Ida Pozdrawiam cysia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Idalia 12.09.03, 11:53 Hej. Wg mnie brzmi fajnie. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
maknop Re: Idalia 12.09.03, 15:10 Dla mnie również super! www.skarbczyk.com/index.php?mid=m&im[]=ida&pol=SWRhbGlh Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Idalia 12.09.03, 22:00 Czesc ! Brzmi niezle ale lepiej podoba mi sie poprostu IDA albo IGA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: Idalia 12.09.03, 23:03 Jak już wcześniej napisałam - nam to imię baaardzo się podobało i podoba, a w związku z tym nadaliśmy je naszej córeczce. A co do jego znaczenia, to ja znalazłam następujące: "Idalia, Idalla - przydomek Afrodyty; Idalion to góry we wsch. części Cypru, gdzie była świątynia bogini; Ida - żona albo praca, czyn (germańskie); tak nazywały się wróżki-kapłanki ze starych germańskich mitów". No i co? Wg mnie bardzo ciekawa interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: Idalia 07.11.03, 07:03 Baaaaardzo mi sie podoba dlatego taki mam nick. I jeszcze chcialam aby nasza corcia miala tak na imie (ma sie urodzic 15 listopada)i "przynioslaby" sobie to imie bo 15 imieniny Idalii,ale maz kategorycznie sie sprzeciwil- no wiec bedzie Izabela Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Idalia-zagadka 08.11.03, 16:59 "Idalio, przebacz!" to cytat z czego/kogo? Odpowiedz Link Zgłoś