Gość: ninka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:11 Oto imiona nowo narodzonych dzieci z Trójmiasta i okolic, dane z ub. tygodnia. Zachowałam pisownię z gazety, zdrobnienia zachowałam, ponieważ nie można być dziś pewnym czy Ola to faktycznie Aleksandra, a Kuba to Jakub. Podwójne imiona podałam od razu, wg kolejności alfabetycznej, czyli np. Mateusz 3, a potem Mateusz Marcin, to faktycznie Mateuszów jest 4. Zaskoczenie wywołały u mnie Dobrosława, Tekla i Anastazja. Oraz dwóch Przemków i dwóch Łukaszków. dziewczynki: Aleksandra 2 Alicja Amelia 2 Anastazja Anna Anna Magdalena Daria 2 Dobrosława (!) Elżbieta Greta Iza Jagoda Judyta Julia 4 Julia Irena Kamila Karolina Klaudia 3 Kinga Laura Magdalena 3 Maja 2 Małgorzata Michalina Milena 2 Nadia Elżbieta Natalia 4 Natasza Nicola Ola Oliwia 2 Patrycja Paulina Tekla Tosia Weronika 2 Wiktoria 3 Zuzanna 2 chłopcy: Alan Aleksander Jan Aleks Alexander Antoni Bolesław Borys Dawid 2 Filip 2 Franciszek 3 Grzegorz Igor 3 Jan 2 Jarosław Jędrzej Kacper 2 Kamil Kasjan Karol Kevin Krystian Kuba Łukasz 2 Maksymilian 2 Maciej Marcel 3 Mateusz 3 Mateusz Marcin Michał 5 Mikołaj 3 Mikołaj Karol Nikodem Olaf Oliwier Piotr Przemysław 2 Sylwester Szymon 2 Tomasz Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Dziennik Bałtycki, 7-8 czrewca, bobasy 15.06.08, 22:34 Dobrosławą, Teklą i Bolesławem jestem zachwycona. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Dziennik Bałtycki, 7-8 czrewca, bobasy 15.06.08, 22:58 Wszystkie imiona,które się zdrabnia jako Dobrusia sa cudne. Wojciech to tez imię zawsze moim zdaniem ładne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Zaskoczyly: Greta (super), Jagoda i Laura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:09 oraz Olaf i Sylwester. Gratulajce rodzicom za oryginalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dziennik Bałtycki, 7-8 czrewca, bobasy 23.06.08, 10:36 Cieszy mnie Doborsława, Elżbieta, Judyta, Michalina, Tekla, Bolesław i Jędrzej. Sporym zaskoczeniem jest Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dziennik Bałtycki, 7-8 czrewca, bobasy IP: *.iopan.gda.pl 23.06.08, 11:45 Fakt, wydawałoby się, że Jarosław jest skreślony, bynajmniej w najbliższych latach. A jednak nie wszyscy tak myślą. Jeśli chodzi o Teklę, to dla mnie za odważne i mało dziewczęce/kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Dziennik Bałtycki, 7-8 czrewca, bobasy 24.06.08, 11:06 Kurcze....Tekla zawsze bedzie mi sie kojarzyla z pajeczyca z Pszczolki Mai Natomiast bardzo podobaja mi sie: Michalina, Tosia (Antonina?), Antoni, Nikodem, Przemyslaw i oczywiscie (jesli sie zdarzy, ze moj Bąbel to chlopak) Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś