baskokvet 25.06.08, 11:12 Dziecko bedzie dopiero po Nowym Roku-płec jest narazie zagadka- ale jeśli bedzie chłopcem to mamy problem. Tak naprawde nie podoba mi sie żadne imię męskie jakos szczególnie. Najbardziej Radomir-ale mąz stanowczo oprotestował. Jeszcze Wojciech-ale jest w najblizszej rodzinie. Zosia miała byc Konradem-ale teraz straciłam przekonanie do tego imienia... Nie mozna go zdrabniac jakos sensownie. Które z tych dwóch lepsze -nazwisko zaczyna sie na litere G-kończy na -ski.(3 sylaby) A moze cos zaproponujecie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Witold czy Konrad czy jak? 25.06.08, 11:16 Moim zdaniem Witold ładniej i można ładnie zdrabniać Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Witold czy Konrad czy jak? 25.06.08, 11:47 MNie się bardziej Witold podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: :) 25.06.08, 11:57 mnie chyba tez-ale czekam jeszcze na Wasze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: :) 25.06.08, 12:01 Zosia i Witold - bardzo pięknie. Jeszcze może Antoni Jeremi Michał Ignacy Marek (nie znam żadnego małego Marka) Bartosz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: :) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.06.08, 12:32 Tadeusz Marcin Kajetan Kacper Franciszek Błażej Juliusz Adam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Witold czy Konrad czy jak? 25.06.08, 17:45 Witold Proponuję jeszcze Walerego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Witold czy Konrad czy jak? 25.06.08, 22:44 Gustaw lub Olgierd. A na powaznie - Witold Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 3 x Witold 27.06.08, 17:57 Witold, Witold, Witold! Strasznie mi sie to imie podoba, bo nie jest "oblatane" a jednoczesnie nie jest jakims okropnym zapozyczeniem czy innym kuriozum. W sumie to samo mozna powiedziec o Konradzie. Ale mimo wszystko Witold znacznie lepiej mi sie kojarzy. No i wydaje mi sie, ze do nazwiska tez bedzie pasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Witold czy Konrad czy jak? 27.06.08, 22:58 to ja się wyłamie Kondruś Witold nie podoba mi sie nawet odrobinę to może na "w" Wincenty .. - Remigiusz - Jeremiasz - Ksawery - Antoni - Cyprian - Seweryn - Igor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Witold czy Konrad czy jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:57 Witold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axi Re: Witold czy Konrad czy jak? IP: 82.177.26.* 29.06.08, 22:10 Konrad, chodź Witold też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
della.bea Re: Witold czy Konrad czy jak? 04.07.08, 14:34 Zdecydowanie Witold, u nas o ile bedzie synek to tez Witold Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Witold czy Konrad czy jak? 07.07.08, 20:17 Ja wole Konrada. zamiast Witolda proponuję Wita. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Witold czy Konrad czy jak? 08.07.08, 22:17 Witold bardzo ładne, przede wszystkim szalenie funkcjonalne. Hmm może jeszcze pomyśl o Wojtku, ostatnio imiona słowiańskie w odwrocie, mało popularne, a w sumie tendencja do nadawania imion, których nie ma w rodzinie jest całkiem świeża, kiedyś nie było z tym problemu, a nawet zaliczane było na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
nom.ika Re: Witold czy Konrad czy jak? 09.07.08, 13:56 Witold bardziej pasuje do Zosi.Chodzi mi o to, że oba będziecie zdrabniać gdy dzieci będą starsze a nawet dorosłe: Zosia i Witek.Taki zestaw z "jednej bajki". Też mam Witka i czekam na Zuźkę, gdyby byl chłopak też myślałam o Konradzie, bo zupelnie nic mi nie pasuje do Witolda- nie wiem jak to nazwać-żeby było tej samej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Witold czy Konrad czy jak? 10.07.08, 12:13 Radomir mi się najbardziej podoba z tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś