carminna 31.07.08, 11:58 Witajcie, zawsze macie niezle pomysly, moze cos doradzicie. Chcialabym obdarzyc dzieci "sprawiedliwie" jesli chodzi o imiona i zupelnie brakuje pomyslow, a te ktore padaja niestety nie sa akceptowane przez przyszlego tatusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 11:59 Laura i Klara Berenika Blanka Lea Leonia Melania Inga Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 12:28 Gabriela, Aurelia, Dalia, Fabia, Idalia, Oktawia, Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 12:40 Luiza Liwia Blanka Kalina Klara Emma Anita Daria Eliza Eryka Irmina Lidia Ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 12:41 Jesli miałabym trzecia córkę to nazwałabym ja Laura a siostry miałaby Lilię i Letycję. A jakich szukasz imion? mniej popularnych, oryginalnych, w miarę osłuchanych? I jakie mniej więcej typy ma twój mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
carminna Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 12:45 Chcialabym zeby imie bylo w miare oryginalne, niebardzo popularne ale niezbyt wydumane. Nie ma takich imion, co? Moj maz obecnie upiera sie przy Amelii, ja nie jestem przekonana bo dla mnie to troche za "miekkie" imie. Ja natomiast od dawna myslalam o Korneli lub Kornelii. I to nie chce przejsc Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 12:57 hmm, bardziej podoba mi się typ twojego męża, ale spróbuję dopisac imiona, które widze po stronie Kornelii. Florentyna Konstancja Blanka Matylda Rozalia Marcelina Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 13:40 carminna napisała: > Chcialabym zeby imie bylo w miare oryginalne, niebardzo popularne ale niezbyt > wydumane. Nie ma takich imion, co? > Pewnie, ze są. Z naszych propozycji nic ci się nie podoba? > I to nie chce przejsc > Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Mlodsza siostra Laury... 01.08.08, 07:57 > Chcialabym zeby imie bylo w miare oryginalne, niebardzo popularne ale niezbyt > wydumane. Nie ma takich imion, co? No są przecież. Choćby wymieniana przez Ciebie Kornelia . Od Amelii znacznie ładniejsza i bardziej wyrazista jest Emilia. Poza tym jest też rzadziej nadawana. A co powiesz o takim imieniu jak Ewa? Nie jest popularna ani wydumana, tylko klasyczna i piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
m_niunia4 Re: Mlodsza siostra Laury... 22.08.08, 22:35 Ja mam coreczke Emilie... i jezeli drugie Male okaze sie plci pieknej (choc zwiastuja nam inaczej), to wtedy prawdopodobnie bedzie Laura Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 14:21 Felicja Fryderyka Eryka Konstancja Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 17:54 To ja dorzucę jeszcze Emilię i Dionizję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.net.autocom.pl 31.07.08, 20:59 Sara , Lea , Kornelia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamalali Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.gprs.plus.pl 31.07.08, 21:53 najbardziej pasuje mi Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.tosa.pl 31.07.08, 22:33 Znam takie rodzeństwa: Laura i Klara Laura i Linda Laura i Estera Laura i Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Mlodsza siostra Laury... 31.07.08, 23:11 Róża Aniela Helena Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 31.07.08, 23:35 Emma. Gaja, Diana, Gracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aMELIA Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.chello.pl 01.08.08, 00:39 błagam, nie nazywajcie dzieci AMELIA!!! Amelia to wrodzona wada płodu polegająca na braku konczyn ;/ nei chciałambym tak nazwac dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
dendruszek Re: Mlodsza siostra Laury... 01.08.08, 11:45 a może Liliana/Lilianna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahara77 Re: Mlodsza siostra Laury... IP: 195.205.24.* 01.08.08, 20:49 Gabriela Jagoda Sara Marika Karina Liwia Julita Luiza Jaśmina Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Mlodsza siostra Laury... 02.08.08, 11:11 Amelii nie lubię i dużo bardziej podoba mi się Aniela, Adela lub Adelia Kornelia jest świetna ,walczyłabym na Twoim miejscu i w dodatku pasuje idealnie do Laury - Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Mlodsza siostra Laury... 08.08.08, 08:45 A mi sie wlasnie Kornelia nie podoba, zgrzyta mi cos w tym imieniu. Do Laury automatycznie pasuje mi wymieniona wyzej Luiza oraz typy Abieli. Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: Mlodsza siostra Laury... 02.08.08, 11:47 Laura i Eliza - mój typ Laura i Emilia - Laura była jednym z faworytów gdy wybierałam imię dla drugiej córy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 00:05 Róża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mlodsza siostra Laury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 00:07 albo Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Mlodsza siostra Laury... 07.08.08, 21:33 sara jak moja... druga miala byc laura lub klara) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ilona 07.08.08, 23:02 Lepsza byłaby w takim razie po prostu Filona, nie Ilona. Odpowiedz Link Zgłoś
carminna Dziekuje za natchenie ;) 08.08.08, 12:45 Nadal nic nie jest jasne, ale do rozpatrywanej Amelii dolaczyla proponowana przez Was Liwia. Kombinuje dalej Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Dziekuje za natchenie ;) 08.08.08, 21:36 a może Gloria?jakos mi pasuje do Laury Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Mlodsza siostra Laury... 23.08.08, 07:53 klara (pasuje idealnie...) ewentualnie kornelia, blanka Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Mlodsza siostra Laury... 23.08.08, 09:10 Carminna, wymyśliłaś już coś? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Mlodsza siostra Laury... 24.08.08, 01:10 Mam córkę Laurę i gdybym miała drugą dziewczynkę, to prawdopodobnie byłaby Luiza. Osobiście podoba mi się Ariadna, ale niestety mąż nie podziela mojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hazaja Re: Mlodsza siostra Laury... IP: 80.55.239.* 24.08.08, 11:26 Kornelia kojarzy mi się z korniszonem (i myślę że dzieciaki też by wpadły na takie przezwisko). Natomiast męska wersja tego imienia już bardzo mi się podoba Hanna jest też piękne, a rzadko nadawane, popieram też Jaśminę - małą Miśkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haza Re: Mlodsza siostra Laury... IP: 80.55.239.* 24.08.08, 11:38 A, i jeszcze Wanda... Odpowiedz Link Zgłoś