Gość: ala IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 01.08.08, 22:04 Co sądzicie? Udziwnione? Egzotyczne-włosko brzmiące (tak mi się kojarzy)? Trendy czy staromodne? Skrót to Bercia, nawet mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: A Roberta? 01.08.08, 22:24 Bratanica mojego męża ma na imię Roberta, w tej chwili już 11 letnia dziewczynka. Zdrobnienia? Robusia, Robcia, Robi, Robert, w szkole nazywają ją Robakiem (pieszczotliwie). Imię mi zupełnie nie leży. Nie lubię też męskiego - Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: A Roberta? 01.08.08, 22:26 Znam jedną Robertę, właśnie z Włoch. Wymawiane z typowo włoskim akcentem brzmi ładnie. Po polsku nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: A Roberta? IP: *.lublin.mm.pl 01.08.08, 22:33 Kojarzy mi się z Lambadą Kaomy. Bo ta długowłosa blondynka występująca w teledysku Lambady ma na imię Roberta. Kiedyś wszystkie Brava i Popcorny o nie pisały Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Roberta? 01.08.08, 22:36 Podoba mi się milion razy bardziej niż męski odpowiednik. Fajne imię. Zdrobniale Robi, Berta, Erka. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: A Roberta? 02.08.08, 10:59 Jedno z moich ulubionych imion jeszcze z czasów dziecinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innanna Re: A Roberta? IP: 83.168.106.* 02.08.08, 22:59 To dla mnie wyłącznie imię transwestyty ze "Świata według Garpa". Niepotrzebnie udziwnione. Robert to bardzo męskie imię. Odpowiedz Link Zgłoś