madziarek_edziecko 03.10.03, 11:49 Jak Wam się podoba imię Patrycja ? Znacie jakieś małe lub dorosłe Patrycje? Ja znam jedną małą dziewczynkę o tym imieniu. Wg mnie imię to jest ładne i miło brzmi dla ucha. A Wy co sądzicie ? Pozdrawiam serdecznie. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia029 Re: Co z Patrycją ? 03.10.03, 13:49 Akurat Patrycje, które znam sa już duże i raczej nie darzę ich zbytnią sympatią, ale chetnie poznałabym jakies miłe, może wtedy mój stosunek do tego imienia by się zmienił mama Oleńki i Inusi Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Co z Patrycją ? 05.10.03, 18:22 Czesc ! Ja przypominam sobie z mojego rodzinnego miasteczka dwie Patrycje.Jedna mila dziewczyna ,a druga okropna .Samo imie kojarzy mi sie zle.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja.b Re: Co z Patrycją ? 07.10.03, 15:03 Hej - mam na imię właśnie Patrycja, szczerze mówiąc przyzwyczaiłam się do swojego imienia - ale jak byłam mała po prostu go nie cierpiałam!! A rodzina i znajomi mówią do mnie po prostu Pati Ale mam nadzieję że nie jestem okropną Patrycją....... Odpowiedz Link Zgłoś
zorza28 Re: Co z Patrycją ? 08.10.03, 22:22 A ja znam dwie Patrycje jedna ma roczek i jest słodziutka a z drugą studiowałam, dziewczyna ma niesamowite poczucie humoru. Imię bardzo dobrze mi się kojarzy i podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_76 Re: Co z Patrycją ? 09.10.03, 09:53 A mnie się bardzo podoba - swoją drogą ciekawe, jak bardzo to zależy od osób, które nosiły to imię!!! Więc upiększajmy swoje imiona!!! Problem jest tylko ze zdrobnieniem, na moją jedyną znajomą Patrycję mówi się Pacia, do niej pasuje, ale czy do każdej? Mieszkałyśmy razem na studiach, ona gotowała pyszną zupkę z porów, na którą mówiło się "paciaja" M. Odpowiedz Link Zgłoś
becia.k Re: Co z Patrycją ? 10.10.03, 14:50 Sama zastanawiam się czy wybrać imię Patrycja czy Natalia, a może Sara albo Oliwia?? Mojemu mężowi podoba się Patrycja i Natalia. A co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Co z Patrycją ? 10.10.03, 15:49 Z tych które podałaś bardzo podoba mi się Natalia, w drugiej kolejnosci ale bez zachwytu Oliwia. Potem długa przerwa i Sara. Na końcu Patrycja. To moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
pati_pati Re: Co z Patrycją ? 10.10.03, 15:09 To najpiękniejsze imię na świecie dla dziewczynki!!!!!!! Zawsze byłam szczęśliwa, ze rodzice właśnie takie imię dla mnie wybrali, teraz niedługo sama będę mamą, też mam mętlik w głowie jakie imię wybrać, żeby dzidzi się podobało. Z mężem mamy tysiąc pomysłów, ale na razie nie wiemy jeszcze czy będzie to dziewczynka czy chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
beba3 Zdecydowanie tak! 18.10.03, 23:08 Moja Patrycja ma juz prawie 9 mc. Jest slodka, spokojna ale dobrze wie czego chce. Nie sprawia klopotow - wymarzone dziecko. Mowimy na nia Pati, Pysia, Pysiulka itd. Starsza cora nazywala ja Pisia (od pisiania - siusiania?) ale miala wtedy niecale dwa lata... Wiecznie usmiechnieta, az podskakuje z radosci kiedy widzi Rodzicow lub siostre. Piekne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Zdecydowanie tak! 20.10.03, 12:05 ja jestem patrycja i jestem bardzoooooo miła a mowią na mnie ; pacia , pati , paput , pacior , papi , paćka imie jest chyba ok! Odpowiedz Link Zgłoś
mausi12 Re: Zdecydowanie tak! 21.10.03, 19:48 Patrycja byla modna kiedys,a teraz daja tak oklepane imie tylko na wsiach zabitych dechami.W kazdym oddziale ginekologii ciagle to samo...Patrycja! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Zdecydowanie tak! 21.10.03, 21:55 a ty jakie ORYGINALNE imie masz???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Zdecydowanie tak! 22.10.03, 09:03 Dla mnie to imię jest super, ale tylko w swoim pełnym brzmieniu. Zdrobnienia w stylu Paćka, Pati, Papryka niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: Co z Patrycją ? 23.10.03, 19:19 Dla mnie jest sliczne. Moja kuzynka ma Patrycje i mowi na nia Pysia-slicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjas2 Re: Co z Patrycją ? 30.10.03, 14:24 ja mam na imie Patrycja. Jako dziecko nie podobalo mi sie to imie, gdyz w szkole wolali na mnie "papryka". W tej chwili jestem zadowolona, ze tak sie nazywam, wiele osób twierdzi, ze to imie im sie podoba. A znajomi na mnie wolaja: Pati, Pacik, Patula Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Co z Patrycją ? 03.04.22, 12:41 Jest w czołówce imion które mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Co z Patrycją ? 03.04.22, 13:10 Jest sezonówką; poza tym nie podoba mi się brzmieniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Co z Patrycją ? 03.04.22, 13:29 Nigdy nie podobała mi się Patrycja. Właśnie ostatnio odkryłam, co takiego mi w niej nie pasuje - brzmieniowo kojarzy mi się z petycją😅 W dodatku mam też niezbyt miłe skojarzenia ze znanymi mi Patrycjami - wszystkie są chamskie i niezbyt sympatyczne. Dla mnie to imię również nie ma ładnych zdrobnień - Patrysia, Patka, Patunia, Pati totalnie do mnie nie przemawiają. Znam około 5 Patrycji, 4 dorosłe i jedną nastolatkę. Małych dziewczynek o tym imieniu w ogóle nie spotykam. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Co z Patrycją ? 03.04.22, 17:49 Nie podoba mi sie. Nigdy mi sie nie podobalo. Patryk zreszta rowniez. W tym imieniu nic mi sie nie podoba, nawet zdrobnienia. Kojarzy mi sie wyjatkowo ciotkowato. To jest sezonowka i dobrze, ze jej sezon juz minal Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 00:24 Oj tak, jest to sezonówka. Umiejscowiłabym ją tak na lata 1990-2000, jak myślisz? Znam trzy Patrycje rocznik 90, jedną 95, jedną 96. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 00:37 Tak, stala sie popularna w poznych latach 90-tych. To byl w ogole szal na Patryka i Patrycje. Mialam serdecznie dosyc. A zdrobnienie Pati to juz wyjatkowo mnie mierzil Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 08:47 Patryka znam z roczników '88,' 90 i '00. Pewnie znałam ich więcej, ale teraz kojarzę tych trzech. Myślę, że moda na te imiona przyszła do Polski z amerykańskich filmów (Patrick Swayze?). Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 00:45 Watek z '03 wiec wszystko wyjasnione Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 07:40 Jejku na świecie mnie jeszcze nie było, kiedy on powstał😆😱 A wie któraś z Was może, w którym roku powstało to forum? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Co z Patrycją ? 03.07.22, 20:12 Wygląda na to, ze pierwszy wątek został założony 9 czerwca 2003 r. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 01:26 Mnie się kojarzy, tak jak Patryk zresztą, raczej z przełomem lat 70. i 80. Pierwsza, którą poznałam, była chyba z '78, Pulpecja z Jeżycjady to też to pokolenie. Nie wiedziałam, że tak długo była modna. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 07:38 Mi też się Patrycja kojarzy właśnie sezonowo i ciotkowato. Co do Patryka, jest dla mnie neutralny, gdyż to imię mojego czasem nieznośnego brata😂❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 00:21 Suchar: jakie jest najlepsze imię dla dziewczyny informatyka? Partycja. 😁 Żart powiedział mi kolega, który ma dziewczynę o tym imieniu. Nie lubię Patrycji, po prostu, nie umiem wyjaśnić przyczyny. Takie "nowomodne" imię (tak wiem, że ma źródłosłów łaciński), taka Maja i Oliwia połowy lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 00:40 Ja rowniez nie potrafie stwierdzic dlaczego tak jej nie lubie. Alicja jest dla mnie oklepana, ale nie mam takich samych odczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 12:02 Mnie Patrycja kojarzy się z sezonówką z przełomu lat 70. i 80. Znam kilka Patrycji urodzonych właśnie w tych latach i rzadnej młodszej. Imię jak imię, dla mnie obojętne. Za to Patryk kojarzy mi się trochę później, lata 80. i 90. Kojarzy mi się jednoznacznie - chodzi w dresach i ma brata Sebę. Wyjątkowo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Co z Patrycją ? 04.04.22, 20:54 Zdecydowanie nie mój klimat. Mocno sezonowe, pretensjonalne i trudne do zdrobnienia (Pati i Patka zupełnie mnie nie przekonują). Odpowiedz Link Zgłoś
hanna_konstancja_wraca Re: Co z Patrycją ? 05.04.22, 00:47 Nie lubię, choc byl czas ,że zamienilabym się na imionaz Patrycją. Tylko wtedy mialam 11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krinjo Re: Co z Patrycją ? 03.07.22, 23:08 Ajajaj nie lubie wyjatkowo Patrycji, w sumie ciezko to wyjasnic ale ani brzmienie ani zdrobnienia - z Pati na czele… wyjatkowo mi nie lezy to imie, zreszta tak jak Patryk….niestety poznane osoby tylko utwierdzily mnie w tej niecheci 😖 Z ciekawostek dodam, se jak 1,5 roku temu rodzilam Syna to obok Pani dala coreczce wlasnie na imie Patrycja i wydalo mi sie to dosyc „egzotyczne” zobaczyc noworodka o tym imieniu 😄 do tej pory kojarzylo mi sie raczej z paniami z mojego conajmniej rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś