Gość: aneta IP: *.chello.pl 13.08.08, 18:07 czy ktoś słyszał o tym imieniu (znalazłam imie w statystykach B.Górnego) mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Olena 13.08.08, 22:36 Ja nie słyszałam - w Polsce, u Polki. Słyszałam o Helenie. Być moze Oleny ze statystyk B. Górnego są Ukrainkami lub pół-Ukrainkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolipop Re: Olena IP: *.acn.waw.pl 14.08.08, 13:27 Kolezanka ma na imie Olena. Jest polką, ojciec i matka -Polacy Jej siostra to Matylda. Imię bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Olena 15.08.08, 14:40 Podoba mi się 1000 razy bardziej niż Ola i zdecydowanie bardziej niż Helena. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olena 18.08.08, 19:58 Gość portalu: Lolipop napisał(a): > Imię bardzo mi sie podoba W jęz. polskim to nie tyle imię, co odpowiednik imienia - Heleny własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Olena 02.07.21, 00:42 Znam jedną ukrainkę Olenę która mieszka w Polsce i tutaj się zachwycają jej imieniem Mi się też bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Olena 25.07.21, 14:05 Jednemu miło, innemu np. blado i bezbarwnie. Kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Olena 25.07.21, 15:59 Jak i każde inne imię, jednemu się podoba, innemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Olena 02.07.21, 09:08 Znam jedną Olenę, Polkę. Jako dziecko jej imię wydawało mi się magiczne, nietypowe. A dziś mnie nie zachwyca, bo nie widzę sensu w nadawaniu wersji zagranicznych imion, które mamy w wersji polskiej plus dla Oleny jest taki, że jest raczej uniwersalna, nie jest koszmarkiem typu Dajana. Odpowiedz Link Zgłoś