kokosowa_roxi 23.08.08, 19:21 Moja ukochana młodsza za miesiac zostanie Mama, mnie poprosila o wybór imienia dla dziecka. Płec to narazie niewiadoma. Pomożecie?? Imię nie bardzo popularne (odpada Julia, Wiktoria, Oliwia) ale bez udziwnien. Oto moje propozycje: Dla małej Kobietki: *Adela *Bianka *Michalina *Lubomira ) Chłopcy: ^Kasjan ^Makary ^Seweryn ^Tyberiusz Dawajcie Swoje propozycje i oceniajcie moje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julie1789 Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 19:34 Adela - całkiem niezłe Bianka - nie bardzo, ale Blanka - super!!! Michalina - nie bardzo Lubomira - straszne. Ja zaproponowałabym Klarę, Blankę, Alicję, Antoninę, Martę, Juliannę, Emilię Kasjan - OK, choć pasuje raczej do małego chłopca, potem już mniej Makary - ujdzie na ciężkich warunkach Seweryn - nie Tyberiusz - zbyt starożytne jak dla mnie, poza tym jak to zdrabniać? Może Tymoteusz, Tomasz, Mikołaj, Marek, Michał, Karol, Jan, Krzysztof? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 19:42 Z twoich propozycji podoba mi sie Alicja a dla chłopca Tymoteusz (imiona typu Tomek, Krzysztof, Karol) odpadają, takie imiona rozkladaja sie po bliskiej rodzinie. U nas w rodzinie bylo tak ze zawsze nadawali "typowe" imiona dla ówczesnych czasów. Zero szalenstwa. Jestesmy rodzenstwem urodzonym na przestrzeni lat 70 i 80. Jest nas 4 2FACETÓW I 2 KOBITKI Brat 1--Tomasz--->> Dzieci Emilia i Maksymilian Brat 2--Krzysztof---->Dzieci Joanna, Lidia, Gracjan Siostra--Monika---> ?? Ja---Agnieszka(roxi to pseudonim nie skrót od imienia)----> Dziecko 6letnia Kalinka. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 19:53 Z Twoich propozycji dla dziewczynki podoba mi się Bianka. Pozostałych nie lubię. Moje propozycje: Eliza, Liwia, Luiza, Gabriela, Berenika, Agata, Justyna, Marcelina, Rozalia, Cecylia Z imion dla chłopców podobają mi się właściwie wszystkie. Najbardziej chyba Tyberiusz. Proponuję jeszcze: Maciej, Gwidon, Gustaw, August, Leonard, Rafał, Kornel, Błażej, Ernest Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 20:12 Bianka to zdrobnienie od Bibianny (w innych jezykach Vivienne). Moze wlasnie Bibianna? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 20:17 Bibiana , pieknie!! Jak dla małej ksiezniczki) Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 19:41 jestem za Adelą i Kasjanem. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 19:54 Z Twoich propozycji to też Adela i Kasjan ale Emilia(lub Antonina)i Tymoteusz byłyby super!! Ja dorzucę jeszcze Józefinę i Ksawerego Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 20:14 kiedy moja przyjaciolka zaszla w ciaze i mialam zostac chrzestna tez dyskutowalysmy o imionach , blagalam i przeklinalam, a mala zostala Julia , no ale wsrod tysiecy Julek to moja chrzesniaczka jest najcudowniejsza podoba mi sie Adela i Kasjan ja moze zaproponuje Nine, Nadie oraz Doriana i Floriana dla chlopca. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa_roxi Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 20:17 Dorian mi się bardzo podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 20:55 Dla dziewczynki: 1. Lubomira - świetna! 2. Michalina 3. Blanka [odstęp] 4. Adela (chyba że Adelajda, wtedy przed Blanką) Dla chłopca! 1. ex aequo Kasjan i Makary [spory odstęp] 2. Tyberiusz [duuży odstęp] 3. Seweryn (ale lepiej nie) Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Jako Matka Chrzestna;) 23.08.08, 21:55 Co ja na to moge ,ze mnie sie tez Lubomira i Makary bardzo podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Jako Matka Chrzestna;) 24.08.08, 15:51 Dla dziewczynki: Michalina - oczywiście! Ludmiła zamiast Lubomiry Adela może być Bianka - jestem na NIE i jeszcze: Marcelina Antonina Klementyna Klara Dla chłopca - z podanych żadne mi się kompletnie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
sable_marguerite Re: Jako Matka Chrzestna;) 24.08.08, 20:09 Ja byłabym bardzo za Liwią, Klarą i Michaliną. Co do imion męskich - nic mi nie pasuje, może Mikołaj i potem dłuugo dłuugo nic Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Jako Matka Chrzestna;) 24.08.08, 20:35 na pierwszym miejscu Kasjan - później Seweryn i Makary dla dziewczynki może Michalina ja zaproponuje: Dla chłopca:Maksym, Nataniel, Tymoteusz, Marceli, Cyprian, Wiktoa dla dziewczynki: Liwia, Liliana, Anastazja, Dominika, Julianna, Oktawia, Melania swoją drogą odważna mama, ja bym komuś nie dala wybrać imienia dla swojego dziecka, mogłabym co najwyżej poprosić o pomoc ( chyba że o to chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Jako Matka Chrzestna;) 24.08.08, 20:37 nastka_19 napisała: > Dla chłopca:Maksym, Nataniel, Tymoteusz, Marceli, Cyprian, Wiktoa miał być Wiktor oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Jako Matka Chrzestna;) 26.08.08, 15:49 Dla dziewczynki najlepsza Michalina. Lubomira tez OK. Z propozycji dla chlopca wlasciwie nie podoba mi sie nic, a najmniej Tyberiusz. W moim odczuciu glowna wada tych imion jest brak zdrobnien. Trzeba tez wziac pod uwage nazwisko, zeby nie wyszlo komediowo, np. Kasjan Kielbasa. Nie znajac nazwiska, propunuje cos bardziej neutralnego: Witold, Kajetan, Jozef, Bohdan/Bogdan, Gustaw, Joachim... Odpowiedz Link Zgłoś
pustekieszenie Re: Jako Matka Chrzestna;) 28.08.08, 01:19 Jestem za Lubomirą i Makarym. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Jako Matka Chrzestna;) 28.08.08, 07:23 bianka i kasjan btw w zeszłym roku poznałam jednego tyberiusza (tybka) lat około 23 Odpowiedz Link Zgłoś