Gość: celeste IP: *.icpnet.pl 01.09.08, 15:52 Sara to mój wybór, Nadię obstawia mąż... podoba nam sie jeszcze Cecylia... Mała ma sie urodzic za dwa miesiące, rodzina uważa ze za bardzo udziwniamy... babcie sugerują Zosie albo Martynke.. proszę o Wasze opinie a może zasugerujecie nam coś innego? to nasze pierwsze dlugo wyczekiwane dziecko. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 16:05 Wybrałabym Cecylię, a w drugiej kolejności i dużo dalej - Sarę. A babcie miały już okazję nadać imiona swoim dzieciom i skorzystały z niej Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 17:29 gaudencja napisała: > Wybrałabym Cecylię, a w drugiej kolejności i dużo dalej - Sarę. A > babcie miały już okazję nadać imiona swoim dzieciom i skorzystały z > niej > Pozwalam sobie podpisać się pod powyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 17:51 Cecylia, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? IP: *.net.autocom.pl 01.09.08, 17:53 Sara Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 18:17 Cecylia! Bardzo ewentualnie Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 19:31 1. Nadia 2. Nadia 3. Nadia a potem Sara daleko za Sara Cecylia. - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 01.09.08, 20:49 Cecylia - jeśli tylko pasuje do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 02.09.08, 12:26 Nadia albo Sara - Cecylia niekorzystnie od zawsze kojarzy mi się z niepochlebną nazwą na biust I nic na to nie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 02.09.08, 15:35 Zosia - mimo popularnosci. Martyna, Nadia i Sara nie podobaja mi sie zupelnie, a Cecylia wywoluje natychmiastowe skojarzenia z biustem i z plazami beznogimi. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 02.09.08, 16:04 A mi najbardzie podoba się właśnie Sara, w dalszej kolejności Nadia, a stawkę jak dla mnie zamyka Cecylia. O Ile samo imię jest ładne, to niestety skojarzenia biorą górę Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Nie masz własnego zdania? 22.09.08, 13:20 Nie rozumiem idei tego wątku! Przecież wybór imienia dla dziecka jest sprawą indywidualną, gusta są różne i każdemu co innego się podoba. Jest to sprawa bardzo subiektywna, biorąc pod uwagę fakt, jak często różne imiona budzą w nas różnego rodzaju skojarzenia.Wystarczy, że mieliśmy w szkole nauczycielkę,która nas gnębiła niemiłosiernie a jej imienia już nigdy nie polubimy etc. Mi się Cecylia absolutnie nie podoba, kojarzy mi się z cyckami i tyle, Sara kojarzy mi się z imieniem dla psa bądź zamiennie z filmem z Bogusiem Lindą. Nadia, no cóż, kocham to imię, dlatego moja córka je nosi. Od zawsze chciałam mieć Nadię i tak też się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Nie masz własnego zdania? 22.09.08, 20:42 Nadia zaraz a nią Sara, Cecylie bym odrzuciła jeśli już osobiście wybralabym Celestynę Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Cecylia 22.09.08, 21:21 tylko Cecylia. Piekne imie. Jesli nie, wybralabym Nadzieje zdrabniana ewentualnie do Nadii. Sara dla mnie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: Sara czy Nadia? a może Cecylia? 22.09.08, 21:31 Zdecydowanie wole Cecylie lub Celine Odpowiedz Link Zgłoś
magia Cecylia 22.09.08, 23:29 IMo sliczne imie. I to zbrodnia stawiac ja na tej samej polce co Nadie i Sare Odpowiedz Link Zgłoś