aganioq 02.09.08, 22:49 witam, w październiku spodziewam się swojego pierwszego maleństwa, i jeśli będzie dziewczynką chcę jej dać na imię Matylda, bo od zawsze bardzo mi się podoba, ale jak się to zdrabnia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solveiga1 Re: Matylda 02.09.08, 23:06 Moja znajoma dwuipolletnia Matylda jest zdrbniana do Matysi, Tysi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Matylda 03.09.08, 10:30 aganioq napisała: > jeśli będzie dziewczynką chcę jej dać na imię Matylda, bo od zawsze > bardzo mi się podoba, ale jak się to zdrabnia??? > Wyszukiwarka Twoim najlepszym przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Matylda 03.09.08, 11:13 Jak Tysia to i Tina można zdrobnić Mnie się podoba zdrobnienie Motylek Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Matylda 03.09.08, 15:26 znajomi zdrabniaja Matyldka, Matyldzia, Matysia, Matusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizienka Re: Matylda IP: *.chello.pl 04.09.08, 23:07 Matysia, Matyśka, Matyska, Mati, Matylka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lillaj Re: Matylda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 12:58 Gratuluję wyboru. Też jestem mamą Matyldy Nazywam córeczkę: Matysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Matylda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 17:26 a ja dam córce na imię Matylda właśnie po to, żeby trudno było wymyślić zdrobnienie. Po co zdrabniać tak piękne imię, od dziecka zawsze złościłam się kiedy wołali na mnie Ola, skoro mam na imię Aleksandra??? Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Matylda 09.11.08, 17:35 I dlatego na forum podpisujesz się "ola"? Niestey, musisz liczyć się, że ludziska prawie do wszystkiego wymyślą zdrobnienie... Żadna Matylda Ciebie ani córki przed tym nie uchroni. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Matylda 09.11.08, 18:51 uccellino napisała: > I dlatego na forum podpisujesz się "ola"? Chciałam zadać takie samo pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Matylda 09.11.08, 21:49 > Niestey, musisz liczyć się, że ludziska prawie do wszystkiego > wymyślą zdrobnienie... Żadna Matylda Ciebie ani córki przed tym nie > uchroni. Tak, znam takie przypadki, w ktorych rodzice specjalnie wymyslali "niezdrabnialne" imie. Efekt: sami uzywali wobec dzieci domowych przydomkow zamiast imienia, inni uzywali zdrobnien pochadzacych od innych imion. ^_^ Znajoma Matylda w dziecinstwie byla pieszczotliwie zwana Matyldka Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Matylda 19.02.09, 00:30 Kinmalku, zapytaj tutaj. Gwarantuję Ci, że odpowiedzi się pojawią Odpowiedz Link Zgłoś