haribo 23.11.03, 00:24 Pomóżcie, bo w najbliższym otoczeniu nie mogę na nikogo liczyć to raz, a dwa mam dość ciągłych sprzeczek. A w czym problem??? Za 7 tygodni zostanę mamą cudowej dziewczynki i nie zdecydowałam jak dać jej na imię. Niby problem banalny, ale jednak rozwiązanie dość trudne. Dziękuję z góry za wszelkie rady i pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: ONA - jakie imię???? 23.11.03, 00:34 Z pewnoscia mialas jakies propozycje, wiec nam je przedstaw. Podobnie z antypatiami co do imion, zlymi skojarzeniami, obecnoscia juz tych imion w Twojej rodzinie..itp. Nakierunkuj nas Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Re: ONA - jakie imię???? 23.11.03, 00:42 Prawdę powiedziawszy dla dziewczynki nie wybrałam żadnego imienia, bo chyba z pół kalendarza imion mi się już podobało (każde po kilka minut). Podoba mi się Kasia, ale to jest moje imię i nie chcę, aby się powtarzało. Oliwię w rodzinie już mam, tak samo jak i Aleksandrę, Wiktoria czy Natalia dość popularne, nie lubię imion takich jak Marysia, Zuzia, Zosia, Stefcia, Krysia czy Izaura , a może OLIMPIA (tak sobie teraz pomyślałam) jak myślisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: ONA - jakie imię???? 23.11.03, 10:12 Wazne tez jest nazwisko, jesli dlugie, wtedy lepiej bedzie wygladalo krotkie imie, na przyklad Kaja, Maja, Daria, Olga, Ada, Roza, Sonia, Greta, Sara, Emilia. A jesli nazwisko krotkie, no to dluzsze imie, np. Gabriela, Agnieszka, Sylwia, Aleksandra, Adrianna, Joanna. To kilka przykladow mniej popularnych imion, chociaz Ola jest tez popularne, ale chyba mniej niz Weronika, Wiktoria czy Natalia. A jesli i ten sposob wyboru nie pomoze, to spojrz na inicjaly jakie bedzie nosila Twoja coreczka, moze masz jakies ulubione literki alfabetu. Skoro Katarzyna Ci sie podoba, to moze Kaja, Kornelia,Kinga, Kamila, Klara. Powodzenia, daj znac jakie imie wybralas. Tesska Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ONA - jakie imię???? 27.11.03, 14:38 haribo napisała: > a może OLIMPIA (tak sobie teraz pomyślałam) jak myślisz???? A moze Otylia, albo Otolia, Oksana (w skrocie Tola), a co powiecie na Ismene?? Ismena, piekne imie, bardzo rzadkie, a dla mnie bardzo ladne w brzmieniu, przypomina mi troche Iwone. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: ONA - jakie imię???? 08.12.03, 10:29 Owszem, piekne. Tylko kiepsko sie zdrabnia ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Haribo- jakie imie wybralas? 28.11.03, 10:02 Witam, czy wybralas juz imie dla coreczki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haribo Re: Haribo- jakie imie wybralas? 28.11.03, 10:46 Jeszcze nie, ale na szczęście mam trochę czasu do porodu Wydaje mi się, że dopiero jak zobaczę moje maleństwo dostanę olśnienia i wóczas zdecyduję, no chyba, że ktoś wcześniej spokojnie pomoże mi w podjęciu decyzji.... Odpowiedz Link Zgłoś
novikaa Re: Haribo- jakie imie wybralas? 29.11.03, 18:57 Hej Kasiu! Pamiętasz jak rozmawiałyśmy na temat imon, mój brat zaproponował Kasie, ale Ja też nią jestem (?) Ja jestem zdecydowana na Ninke, a Tobie podpowiadam: Alicja, Maja, Iga Może się przydałam... Odpowiedz Link Zgłoś
acme99 Re: ONA - jakie imię???? 04.12.03, 22:54 Sądzę, że to imię musicie wybrać razem. A poza tym jakiekolwiek ono by nie było po czasie będzie najpiękniejsze na świecie. Moja córka ma na imię Natasza ( niektórzy uparcie wołają do niej Natalia ) co na początku wzbudziłom tyle kontrowersji że obawiałam się poważnie o póżniejszy stosunek całej rodziny do niej. Ale jest Ok. Z synem uległam i nie jest Bruno, a żałuję trochę bo oryginalne imię to i inna osobowość Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: ONA - jakie imię???? 04.12.03, 23:06 Jezeli nie lubisz Krysia ( a zaluj proponuje Melania zdrobnienia Mela,Melka, Melcia,Melusia a kolezanki nazywaja ja Mel Jezeli bedzie mieszkac poza Polska , nie bedzie musiala zmieniac imienia Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia haribo, napisz 19.01.04, 19:43 haribo 23 listopada napisała: > Za 7 tygodni zostanę mamą cudowej dziewczynki haribo, napisz, jak dałaś córce na imię Odpowiedz Link Zgłoś