alicja-15 21.03.09, 12:40 Bardzo chciałbym prosic o pomoc w wyborze imienia.Mam zostac niebawem matka ...chrzestnai siostra poprosila abym wybrala imie do jej coreczki.Najlepiej krotkie i chcialabym aby nie bylo zbyt popularne ale tez nie jakies bardzo udziwnione.Co myślicie o imieniu Kaja?i prosze o Wasze propozycje.Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Krótkie imię 21.03.09, 12:48 Kaja to jak dla mnie zdecydowanie zdrobnienie od Katarzyny. Gaja lub Ligia juz lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-15 Re: Krótkie imię 21.03.09, 12:50 chciałam dodać,ze mam wybrać 2 imię dla maleńkiej na pierwsze będzie miała Anna Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Krótkie imię 21.03.09, 13:24 Laura. Do Anny drugie imię nie może być za krótkie, 4-literowe odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Krótkie imię 21.03.09, 16:29 alicja-15 napisała: > chciałam dodać,ze mam wybrać 2 imię dla maleńkiej To zupełnie zmienia postać rzeczy. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę, że tego imienia nikt nigdy nie używa. W związku z tym ja bym poszalała i poszukała czegoś naprawdę wyjątkowego. Czegoś co np. podoba wam się, ale wiecie że nigdy nie nadacie dzieciom na pierwsze z braku odwagi, np. Wilhelmina, Zenobia, Ksymena... Inną dobrą szkołą jest nadanie drugiego imienia po kimś, np. po babci lub cioci. P.S. Anna Kaja brzmi bardzo źle. Joanna Kaja tylko odrobinę lepiej. Jeśli już ma być takie krótkie, proponuję Klarę, Łucję, Laurę, Zofię. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Krótkie imię 21.03.09, 13:57 Do Anny lub Joanny, o której wspominasz w innym wątku, pasują mi, prócz już wymienionych: Klara Janina Aniela Ida Agata Helena Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Krótkie imię 21.03.09, 14:19 mal_art napisał: > Do Anny lub Joanny, o której wspominasz w innym wątku, pasują mi, prócz już > wymienionych: > Janina Ale Janina oczywiście NIE do Joanny! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Krótkie imię 21.03.09, 17:16 Zestaw: Anna Maria wydaje mi się strasznie oklepany, m.in. dlatego moja starsza córka otrzymała imiona Anna Lidia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Krótkie imię 23.03.09, 20:10 Uważam podobnie. Anna Maria to IMO chodzący banał, zwłaszcza w najmłodszym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Krótkie imię IP: *.tktelekom.pl 02.06.09, 01:51 Gloria Jagoda Judyta Julia Kinga (ja tak mam na drugie i jestem b. zadowolona ) Olga Oliwia Sabina Sandra ale takich imion jest wiele, najlepiej jeśli wybierzecie jakieś ładne niezależnie od długości Odpowiedz Link Zgłoś
progesteronek Re: Krótkie imię 02.06.09, 09:36 nam z Tymem bardzopodoba sie imie Kaja Kaja jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Krótkie imię 02.06.09, 12:01 bardzo ładne imię. Oby pasowało do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Krótkie imię IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 12:10 Skoro na pierwsze Anna, to drugie nie powinno byc krótkie. Lepiej brzmiałby długie. Może Helena albo Patrycja? Odpowiedz Link Zgłoś