asiula1306 23.03.09, 22:49 Byłam dzisiaj w przychodni z synkiem, spotkaliśmy: Jan (do którego mama zwracała się Jaśko) Jakub(jakieś 3 lata) Marika i Dorota(bliźniaczki, na oko 5 lat) Tatiana( jakieś 2 lata) Wanessa(jakieś 3 lata), którą mama zdrabniała, o zgrozo, Wanesia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smok Re: Wanesia???!!!!!!! IP: 193.138.241.* 23.03.09, 23:11 O! To TY dzisiaj w przychodni byłaś ? O zgrozo ! I tyle dzieci tam było ? Może Ty przypadkiem byłaś w przychodni dziecięcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 23.03.09, 23:24 Gość portalu: smok napisał(a): > O! To TY dzisiaj w przychodni byłaś ? O zgrozo ! I tyle dzieci tam było ? Może > Ty przypadkiem byłaś w przychodni dziecięcej ? Napisałam że byłam z synkiem to chyba wiadomo ze w dziecięcej( inaczej bym synka ze sobą nie ciągła)Ty powinnaś dokładniej czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Wanesia???!!!!!!! IP: 193.138.241.* 23.03.09, 23:23 Pochwal się jak synek ma na imię , i jakich używasz zdrobnień . Powiedz jak dziecko ma na imię , to ja Ci powiem ile masz kredytu , na ile lat ,i ile wynosi miesięczna rata . Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 23.03.09, 23:27 czyżbyś miała córkę Wanessę- bo widocznie coś cię ugryzło, imiona moich dzieci są w sygnaturce,jak wcześniej pisałam czytaj dokładnie.to jest Forum i mogę tu pisać to co myśle czy ci się to podoba czy nie( po to to jest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Wanesia???!!!!!!! IP: 193.138.241.* 23.03.09, 23:35 Spotkałam dzisiaj na forum kobietę , miała syna Marcina i zdrabniała go Marcinek . O zgrozo ! (Mam nadzieję że Cię nie uraziłam , sama twierdzisz że można pisać co się chce) Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 23.03.09, 23:47 czyli masz córke Wanessę! Możesz sobie pisać co chcesz- twoje prawo więc moż ty też uszanuj prawo innych do pisania tego co myślą, ja nie lubię imion typu Samanta, Jessica czy Wanessa, tobie moze nie odpowiadac mój Marcin, to jeszcze nie powód żeby być takim zgryźliwym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Wanesia???!!!!!!! IP: 193.138.241.* 24.03.09, 00:01 Ależ ja szanuję Twoje prawo do bycia ,,zgryzliwą,, . Każdemu wolno Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 00:06 Ja wyraziłam swoją opinię,zgryźliwa jesteś Ty, co cie tak zabolało? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 00:02 Jesli cie to pocieszy na zdrobnienia Amandunia, Amandusia, Nadusia( mimo ze Nadia mi sie podoba)itp. reaguje tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Wanesia???!!!!!!! 29.03.09, 17:33 Ja kiedyś słyszałam Amandkę (i konia z rzędem temu, kto nie wymówi tego zdrobnienia Amantka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Wanesia???!!!!!!! IP: *.as.kn.pl 24.03.09, 02:29 Dorota i Marika, dziwny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 08:36 Jaśko bardzo mi się podoba. Wanesia... brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eunika Re: Wanesia???!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:39 Normalnie jak będę miala depresje to zawsze tu zajrzęnic nie poprawia mi tak nastroju jak czytanie tej komedii tutaj!Pewnie większość ludzi na świecie chciałaby miec takie problemy jak WY..." słyszałam dzisiaj w przychodni mame wołającą córkę Wanesia (...)"no i co w związku z tym,że słyszałaś?chciałaś się pochwalić,że dbasz o dzieci i chodzisz do przychodni?komedia... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 13:03 Dorota i Marika w zestawie zupełnie mi nie leżą. Wanesia brzmi koszmarnie. Ja znam Vanessę wołaną Nesi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 13:47 Następna której cos nie pasuje, to jest forum o imionach i o tym pisałam,o koszmarnym zdrobnieniu,chcąc się dowiedzieć co inni o nim sądzą ale najwidoczniej ty tak samo jak smok jesteście wielbicielkami imion tego typu(i wasza sprawa) skoro tak was coś zabolało, że zapomniałyście po co istnieje forum, nie musisz byc od razu taka opryskliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eunika Re: Wanesia???!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:06 Absolutnie nie jestem opryskliwa tylko podobnie jak Ty wyraziłam swoja opinię.I nie jestem fanką tego typu imion,ale to jak mama zdrabnia imie swojej pociechy to jej indywidualna sprawa.W lato będziesz miała większe pole do popisu bo na placu zabaw usłyszysz nie jedno zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 14:09 a może mama Wanesi? na stałe mieszka za granicą a tu była w odwiedzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 19:31 oczywiście że to jej sprawa ale mi sie podobac nie musi i tutaj mogę sobie o tym napisać,zresztą nudzi mnie już to narzekanie , jak ci sie nie podoba co napisałam to po prostu to olej a nie rób szumu jak poprzedniczka Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 18:41 ale dym zrobiły widać mogą być wątki "zasłyszane w autobusie", ale w przychodni już nie ech, luzu trochę. dla mnie gorzej brzmi zestaw Dorota i Marika, niż zdrobnienie Wanesia. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 18:55 Wanesia wymiata. Jeszcze gorsze niż w pełnym brzmieniu Marika i Dorota też z innej bajki - może każde z rodziców wybrało po jednym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wanesia???!!!!!!! 24.03.09, 20:29 Imiona dziewczęce, z wyjatkiem Doroty, bardzo dobrane do siebie. Wanesia zabójcza. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Wanesia???!!!!!!! 25.03.09, 21:01 asiula1306 napisała: > Byłam dzisiaj w przychodni z synkiem, spotkaliśmy: > Jan (do którego mama zwracała się Jaśko) Super! > Jakub(jakieś 3 lata) A zdrobnienie? > Marika i Dorota(bliźniaczki, na oko 5 lat) Marika... to jaki kraj? > Tatiana( jakieś 2 lata) Imigranci z Rosji. Witamy w kraju... > Wanessa(jakieś 3 lata), którą mama zdrabniała, o zgrozo, Wanesia A to skąd? Błe... brzmi okropnie, ale w kraju pochodzenie pewnie brzmi to normalniej... Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: Wanesia???!!!!!!! 25.03.09, 21:51 Fantastyczną, czteroletnią Wanessę (zdrabnianą do Wanesi właśnie) poznałam jakiś czas temu w bibliotece, do której wybrała się z babcią. Może dlatego to zdrobnienie mnie tak bardzo nie razi - przyćmiewa mi je po prostu urok owej małej inteligentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Wanesia???!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 22:02 co was dziwi w skrocie Wanesia? Utworzony zgodnie z zasadami, analogicznie do np. Czesia )) Jakos trzeba sobie radzic )) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Wanesia???!!!!!!! 26.03.09, 13:24 W sumie jo. Lepsza Wanesia niz Wanna Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wanesia???!!!!!!! 26.03.09, 23:11 Ja już chyba wolę Wanesię niż Wanessę lub Waneskę. A w ogóle miałabym ochotę to jeszcze skrócić, np. do Wani lub Nesi. Odpowiedz Link Zgłoś
kirah2 Re: Wanesia???!!!!!!! 28.03.09, 14:48 właśnie. mogło być Wania )) pozdrowienia dla autorki wątku, też mam córkę Marcelinę z listopada 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Wanesia???!!!!!!! 29.03.09, 00:02 Dziękuję bardzo, również pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś