gaudencja 04.04.09, 10:19 Tytułowa prośba polega na tym, żebyś zaczął pisać ze stałego nicka. Kilka osób chciałoby cię splonkować i obecnie nie mają takiej możliwości. Z góry dziękuję za współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.mmpnet205.tnp.pl 05.04.09, 08:29 Szanowna Koleżanko - jedna osoba to nie kilka,a wyłącznie Twój ciekawy wymysł.Nie bardzo możesz zgodzić się z tym,że ktoś ma inne zdanie,nawet wyrażone obrazowo,inaczej skomentowanie.Czytając od dłuższego czasu wpisy zauważam, ze nadanie imienia dla dziecka traktowane jest gorzej jak dla psa czy kota.W moim odczuciu ma li tylko sprowadzać się do oryginalności,wymylśności czy tzw.elitarności.Bo tu nie chodzi o gusta,upodobania,a właśnie o to co wyżej/wide owe Forum/.A elitarność naszego społeczeństwa mieści się w "sypialniach" osiedlowych czy młodej emigracji ekonomicznej i zapewne zasobności rodziców i teściów.Z szacunkiem troszkę starszy i doświadczony ... Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga z całym szacunkiem 05.04.09, 08:46 ale nie jesteś ani pierwszym ani ostatnim trollem na tym forum - mniej więcej co kwartał pojawia się jakiś osobnik bolejący nad dziećmi,którym rodzice nadali imię w rodzaju Bronisława, Franciszek czy Marianna i usiłuje sprowadzić zblazowanych i niesłusznie zaliczających się do "elyty" uczestników forum na dobrą drogę "normalnych" imion. Gaudi,czy ww.osobnik pisze z jednego IP? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: z całym szacunkiem 05.04.09, 12:51 Nie - z co najmniej dwóch różnych domen, co powinno być nb. widoczne dla wszystkich, ponieważ jest niezalogowany. Do ja12 - twoje wypowiedzi nie są błyskiem normalności na forum, tylko chaotycznymi myślowo, powtarzalnymi i przewidywalnymi do bólu uwagami, niewyróżniającymi się pięknem języka czy choćby jego poprawnością. Radzę Ci to samo co olianka - poczytanie odpowiedzi pod swoimi dotychczasowymi wypowiedziami. Oczywiście możesz dalej trollować, ale nie nawrócisz nikogo na siłę, więc bądź tak dobry i albo dostosuj się do pewnych niepisanych zasad panujących na forum (nie do gustów, bo gusta są rózne; kiedyś do dobrego tonu należalo poczytanie listy/grupy dyskusyjnej przynajmniej ze 2 miesiące, zanim się zaczęło na niej wypowiadać - ach, gdzież te dobre czasy!), albo przynajmniej załóż stałego nicka, żeby osoby, które nie chcą cię czytać, mogły cię wyłączyć. Będę wdzięczna za współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 09:59 Osobniku z Płocka! Każdy domyśliłby się, że wątek założony jest przez MODERATORA na prośbę UŻYTKOWNIKÓW forum - stąd wpis w specjalnym wątku, oznaczonym czerwonym kolorem. Gdybyś raczył czytać odpowiedzi Forumowiczów w innych wątkach wiedziałbyś, że entuzjastów tutaj nie masz. Zaloguj się, żeby można było nareszcie cię wyszarzyć i traktować tak, jak trolla na forum traktować należy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 10:10 Ależ Twoje komentarze nie są obrazowe. Są nudne, jednakowe, złośliwe, nieprzystające do rzeczywistości, zakładające, że jedynym powodem nadania imienia jest chęć przypodobania się (komu? czemu?). Gusta na tym forum są różne. Ale jednak większość z nas zachowuje się kulturalnie, w przeciwieństwie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 10:15 Gość portalu: ja12 napisał(a): A, i jeszcze drobiazg, panie bardziej doświadczony: > wide vide > owe Forum owo forum lub owe fora na tym kończę zwracanie jakiejkolwiek uwagi na Twoje wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 15:46 owO forum?! Chyba musze do slownika zajrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 19:29 Zajrzyj. To forum, rodzaj nijaki, więc owo: forum, dziecko, jajko, drzewo... Co tu dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 05.04.09, 19:37 toże samo dotyczy vide,gdzie dopuszczalnym jest pisanie wide,jeśli tekst pisany jest w języku np.polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: prośba do gościa z Płocka 05.04.09, 21:13 ewa9717 napisała: > Zajrzyj. To forum, rodzaj nijaki, więc owo: forum, dziecko, jajko, > drzewo... Co tu dziwnego? Chyba "owe forum". Dokladnie jak: nowe forum nowe jajko nowe drzewo lub, jak niektorzy lubia: takowe forum takowe jajko NIE: "nowo forum", "takowo jajko". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja OT 05.04.09, 21:36 W liczbie pojedynczej bez wątpienia owo, w mnogiej - owe. Co zaś do vide, to piszemy albo po polsku "zobacz", "patrz", albo po łacinie "vide". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: OT IP: *.plock.mm.pl 06.04.09, 07:40 dyskusja cały czas na temat - jak to wśród młodej elity.Brakuje jeszcze sakramentalnego "czytaj ze zrozumieniem".Coś mi się widzi,że to ja mam rację,a nie młody narybek klasy średniej.Ale...Nie takie dziwolągi są nadawane dzieciom i nic z tego powodu się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: OT IP: *.plock.mm.pl 06.04.09, 10:02 jeszcze zapomniałem dodać topowe "dokładnie" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OT 06.04.09, 23:33 Wiem, że lamerstwo się panoszy, ale może jednak poczytałbyś, co znaczy "OT" zanim zaczniesz komentować, czy coś jest na temat, czy też nie? I załóż stałego nicka, proszę. Nie chciałabym z twojego powodu zablokować forum dla niezalogowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: OT 07.04.09, 03:18 gaudencja napisała: > I załóż stałego nicka, proszę. Nie chciałabym z twojego > powodu zablokować forum dla niezalogowanych. > Jezeli zablokujesz to forum, to swiat sie zrobi gorszy, smutniejszy... A kto bedzie straszyl forumowiczki i utrzymywal je w posluchu? Policja Internetowa jest niezbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: OT IP: *.plock.mm.pl 07.04.09, 10:08 być może jest to elitarne Forum-jeśli tak to winno być "zamknięte",ograniczone.Jeśli jest otwarte to z całą otwartością wyrażania opinii,łacznie z tymi negatywnymi,przeciwnymi,mało popularnymi.Chyba,że ma to polegać na potakiwaniu,gloryfikawaniu, zachwycie tandetą czy obłudzie i fałszu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: OT 07.04.09, 11:06 > Jeśli jest otwarte to z całą otwartością > wyrażania opinii,łacznie z tymi negatywnymi,przeciwnymi,mało > popularnymi. nudnymi, niegramatycznymi, hiperpoprawnymi stylistycznie, z błędami ortograficznymi, zaprzeczającymi sobie w dwóch kolejnych postach tej samej osoby, niemerytorycznymi... Misiek. Twoje prowokacje prowokują co najwyżej ziewanie. Spisane są nieporadnie i wyziera z nich głównie to, że do końca nie wiesz co chcesz nam powiedzieć, oprócz tego, że uważasz się za samozwańczego pogromcę "elit". Zaczynam rozumieć, dlaczego elity traktują z pogardą swoich pogromców. Po prostu poniżej pewnego poziomu się nie schodzi. Czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: OT 07.04.09, 11:17 Jeśli można się wtrącić - Gaudencjo, nie zamykaj forum, dopływ świeżej krwi jest zawsze pożądany, nie mówiąc o tym, że czasem dostarcza niezbędnej dawki humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: OT IP: *.plock.mm.pl 07.04.09, 13:31 minęła 3 doba bardzo twórczego tematu.Coś mało dyskutantów-co może oznaczać jego wątpliwą wartość lub przeciwnie nadmierną "elitarność".Spodziewałem się bardziej używionej dyskusji,a tu nic.Nawet argumenty jakieś takie bez wyrazu.Czyli mogę odebrać to jako próbę wprowadzenia "zamordyzmu" lub .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Zakończmy ten wątek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:59 Opamiętaj się, na bogów, szanowny/a ja12. Twoje posty są żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OT 07.04.09, 23:59 wimperga napisała: > Jeśli można się wtrącić - Gaudencjo, nie zamykaj forum, dopływ świeżej krwi jes > t > zawsze pożądany, nie mówiąc o tym, że czasem dostarcza niezbędnej dawki humoru: > ). Chodziło mi tylko o zablokowanie dostępu nickom "gości" - bardziej w geście rozpaczy, niż w głębokim przekonaniu. Trwały juz dyskusje na ten temat (nie jest to rzecz jasna moja jednoosobowa decyzja, jak mogłoby wynikać z mojego niezręcznego sformułowania we wcześniejszym poście, tylko adminek i całej społeczności forumowej) i byłam orędowniczką pozostawienia ustawień forum w ich obecnym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OT 07.04.09, 23:56 Gość portalu: ja12 napisał(a): z całą otwartością > wyrażania opinii,łacznie z tymi negatywnymi,przeciwnymi,mało > popularnymi.Chyba,że ma to polegać na potakiwaniu,gloryfikawaniu, > zachwycie tandetą czy obłudzie i fałszu. Nie strzelaj z armat do wróbla. Chodziło mi tylko i wyłącznie o to, zebyś założył sobie stałego nicka, a nie żebyś "potakiwał, gloryfikował, zachwycał się tandetą itd.". Założenie stałego nicka nie boli. Większość ze stałych forumowiczów takowy posiada (a niektórzy może i kilka ). Robi się to klikając na "załóż konto" - to taki niebieski napis z prawej strony nad okienkiem do logowania. Jeśli nadal nie umiesz, znajdź "pomoc" i przeczytaj, jak to zrobić. Zadziwia mnie, że oczekiwałes "twórczej dyskusji" nad prośbą o założenie przez siebie stałego nicka, i to jeszcze wielodniowej. Wybacz, ale są bardziej ważkie tematy na naszym forum. Liczę na to, że jednak zdecydujesz się na stały nick, a jeśli nie, to temat uległ wyczerpaniu. Żegnam ozięble. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 17.04.09, 21:33 Ponawiam prośbę o założenie i korzystanie ze stałego nicka. W przeciwnym wypadku mogą zostać podjęte odpowiednie kroki. W razie problemów technicznych z założeniem takowego moderatorki służą wszelkimi wyjaśnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: prośba do gościa z Płocka 17.04.09, 23:02 Przylaczam sie do prosby moderatorki. Przestan narzucac sie tym ktorzy nie chca czytac Twoich wypowiedzi. A nie chca przewaznie nie z powodu Twoich odmiennych opinii (a naprawde nie brak tu osob ktore odwazaja sie wyrazac swoje czesto malo popularne opinie pod stalym nickiem i powiem Ci ze w ten sposob jest bardziej honorowo takowych bronic!) tylko dlatego ze Twoim wypowiedziom brak jest formy, struktury oraz gramatyki. Nie watpie ze istnieje jakas dziedzina w ktorej wyrozniasz sie talentem, nie jest nia jednak pisanie. Osobiscie zaczynam po prostu omijac Twoje wypowiedzi wzrokiem bo sa one jak krowie placki na alpejskim szlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 08:09 temat zastępczy,żeby ukryć własne słabości,błędy.Jako,że jest to Forum ogólnodostępne nie widzę na dziś potrzeby zakładanie i korzystania ze stałego nicka.Nie mam większych uwag do swojego istnienia na Forum.Zapewne Koleżanki uwielbiają piać z zachwytu,ekscytować się,być podziwiane itd.-tylko problem w tym,że nie bardzo jest powodów do tego.Bo trudno nazwać powodem idiotycznie brzmiące imię i dyskusję nad nim.Ma to jedynie taki plus,że młode mamy choć na Forum mogą się w jakiś sposób zrealizować,wykazać swoją odwagę,bohaterstwo-bo w życiu normalne szare myszki,bez zbytniej oryginalności.Bużo Wam młode mamy brakuje choćby do Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia drogi ja12! 18.04.09, 10:52 Uważam, że połowa Twoich wypowiedzi, które zamieszczasz na tym forum, kwalifikuje się do usunięcia. Jak śmiesz kogoś oceniać? Moim zdaniem powinieneś głęboko zastanowić się na tym, co wypisujesz, bo narażasz się tylko na śmieszność... Miłego dedukowania! Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: drogi ja12! 18.04.09, 11:49 egidia napisała: > Moim zdaniem powinieneś głęboko zastanowić się na tym, co wypisujesz, bo > narażasz się tylko na śmieszność... A dlaczego Ci przeszkadza, że jakiś dziadek z Płocka robi z siebie pajaca? I pokazuje swój brak wychowania? Znudzi mu się po jakimś czasie. Każdemu trollowi się w końcu nudzi. Najlepsza rada - ignorować jego głupawe wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
egidia Re: drogi ja12! 18.04.09, 11:59 Po prostu nie cierpię, gdy ktoś ocenia innych, sam nie będąc w porządku. Gość ja12 mnie kompletnie wyprowadza z równowagi. Chyba w końcu zacznę go ignorować dla dobra własnego, stres mi niewskazany... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: drogi ja12! 18.04.09, 13:58 no i po co dajesz mu tę satysfakcję? ja ignoruję go konsekwentnie od pewnej wymiany zdań, kiedy zamiast nawiązać normalną dyskusję nawracał do swoich przebrzmiałych i namolnych stwierdzeń, nie reagując kompletnie na jakiekolwiek pytania kierowane do niego. i mam spokój Odpowiedz Link Zgłoś
ann_a30 Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 10:54 Jak cię denerwują czyjeś pomysły na imię, to po prostu nie czytaj... Po co się irytować? "Bo Wam młode mamy brakuje choćby do Wschodu" ????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 11:55 Gość portalu: ja12 napisał(a): > temat zastępczy,żeby ukryć własne słabości,błędy.Jako,że jest to > Forum ogólnodostępne nie widzę na dziś potrzeby zakładanie i > korzystania ze stałego nicka. Może sie zdarzyć, że sytuacja ta się wkrótce zmieni, i potrzebę dostrzeżesz. Wolałabym jednak, żebyś założył stały nick i korzystał z niego bez potrzeby dokonywania zmiany ustawień forum, po dobroci. Nie jest to temat zastępczy, lecz temat w normalnych warunkach zbyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 13:10 widzę tu bardzo ciekawe "pomysły na imię"- Zośka,Staśka,Józia,Franek,Zenek,Antek itd.Zapewne są to pomysły na śmieszność.Dobrze,że tylko na Forum,a w realu minimum.Szanowne młode mamy niech się tak bardzo nie stresują,szkodzi to na zdrowie,życie rodzinne,nie musicie mieć monopolu na nieomylność już w samym założeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 15:10 Gaudencjo, zrób z nim coś szybko! On już dawno przestał być śmieszny a stał się wkurzający. Obraża nas na każdym kroku, w dodatku w perfidny sposób, bo nie dosłownie, tylko pomiędzy wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 15:31 Koleżanko - bądź poważna,nikogo tu nie obraziłem,nie miałem nawet takiego zamiaru,a mało mnie to interesuje czy Ty się czujesz inaczej.Widocznie tak chcesz lub tak już masz Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 17:07 Trzymaj się jednego "loginu" (o ile o loginie można mówić w przypadku niezalogowanego trolla). Twoje IP jest widoczne i ośmieszasz się pisząc raz jako ja12, raz jako ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 17:13 to pewnie 1 komp do jednego człowieka.Już nawet rodzina i znajomi nie mogą pisać.Dla waszej ciekawości-u mnie nazywa to się Atkowe Forum albo potocznie wchodzę w Antki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 17:18 Widzę, ze nie dość, iż piszecie z tego samego komputera, to jeszcze z tą samą interpunkcją. To się nazywa rodzinne podobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 18:33 What is tolerance? It is the consequence of humanity. We are all formed of frailty and error; let us pardon reciprocally each other's folly. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 18:42 Lana, ale o co kaman, przepraszam Cię bardzo. Definicja tolerancji jest btw nieco bardziej skomplikowana, ale tolerancja bez wątpienia nie równa się ślepocie. Pozdrawiam Ps. nie wszyscy na tym forum muszą rozumieć po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 13:06 Mam na mysli, ze powinno sie wlaczyc forumowiczow o przeroznych pogladach, w tym rowniez ekscentrykow. Scieranie sie pogladow dobrze robi na dynamike grupy.(Oczywiscie bez klotni, czy napadow na osoby, jak to sie zdarza obu stronom w dyskusji). Pozdrawiam. PS Co to jest kaman? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 13:11 Treść tego wątku jest jasna - prośba o założenie stałego nicka. Nikt stąd nikogo nie wyrzuca, więc nie ma co szermować wielkimi słowami o tolerancji. Ty też masz stałego nicka i nie czujesz się z tego powodu uciskana, mam nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 15:40 Problem z gościem jest taki, że on unika prezentowania jakichkolwiek poglądów. Przynajmniej na temat imion, bo znamy już jego poglądy o obecnych tu forumowiczkach. Co jakiś czas sypnie garścią imion, którymi pogardza, nie podając zresztą żadnej tego przyczyny. Oprócz tego, że to są takie imiona "żeby jak nikt". No i poza wszystkim, to powtarza się do znudzenia. Nie przeszkadzało mi to, dopóki nie zaczął się wyżywać na forumowiczach. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 19:02 quasi.modo napisała: Co jakiś czas sypnie garścią imion, którymi pogardza, nie > podając zresztą żadnej tego przyczyny. Oprócz tego, że to są takie imiona "żeby > jak nikt". I bez pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 15:33 Stosowne kroki - skoro Ja12 nie widzi potrzeby pisania pod stałym nickiem, który użytkownicy mogliby sobie zablokować - zostaną podjęte. Jeszcze raz wyjaśniam sytuację, żeby nie było nieporozumień: forum jest ogólnodostępne i wolno głosić na nim jakie się chce, nie łamiące prawa i netykiety, poglądy (byle w temacie, od którego ten gość niestety często odbiega), natomiast Ja12 jesteś proszony o umożliwienie innym użytkownikom zignorowania Twoich wypowiedzi - tak, aby automatycznie były "odcedzane" przez ich ustawienia forum. Mogą to zrobić jedynie gdy będziesz zalogowany. Jeśli nie zalogujesz się na stałe i będziesz pisać jako gość, będziemy zmuszone zablokować możliwość pisania na forum wszystkim niezalogowanym użytkownikom, nie tylko Tobie, ale i innym. Jeśli Cię to zachęci do zalogowania się, dodam, że my - moderatorki - będziemy nadal widziały Twoje wypowiedzi, podobnie jak każdy, kto nie zechce lub nie może dać Ci ignora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 16:59 czego wy chcecie od człowieka,przecież pisze prawdę.Chociaż na forum czujecie się ważne bo pewnie w realu małe gąski i do tego balbinki.Nikt nie musi czytać,potem się denerwować,że nie po tej jedynie słusznej linii.Przecież to od was na odległość bije obłudą,fałszem i czym tam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 17:05 Widzisz - gdybyś pisał pod stałym nickiem, nikt poza adminkami nie widziałby, że jesteś dalej tym samym gościem z Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 17:45 myślę,że na dziś został wyczerpany limit emocji,Panie czują się znacznie dowartościowane.Szanowne Koleżanki nie mają racji,racjonalnych argumentów,a "obrażanie nie wprost,a między zdaniami"brzmi komicznie,a dla tej Koleżanki kompromitująco.To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 19:49 Gość portalu: ja12 napisał(a): Szanowne Koleżanki nie mają > racji,racjonalnych argumentów,a "obrażanie nie wprost,a między > zdaniami"brzmi komicznie,a dla tej Koleżanki kompromitująco.To tyle. Jasne. Tłumaczenie barana, że jest owieczką. Rozum zdrożał, odwaga potaniała? W rzeczy samej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: prośba do gościa z Płocka 18.04.09, 20:50 hihi, ale widzisz jak z tonu spuścił? Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 02:43 Czy naprawde tak bardzo sie nudzisz ze musisz kilka razy dziennie dowartosciowac sie piszac nonsensy na forum z ktorym tak naprawde nic Cie nie laczy? Dlaczego upierasz sie pisac tam gdzie jestes nie chciany? Skoro uwazasz to forum za smieszne to po prostu tu nie zagladaj, Twoje pouczenia nic tu nie zmienia wiec przestan sobie schlebiac ze jestes taki wplywowy bo tak naprawde wnosisz mniej niz przyslowowy kij mieszajacy Wisle. Zaczyna mi to opiewac na tzw. small dick syndrome, trzeba sie dowartosciowac w kazdy mozliwy sposob bo kompleksy sie ma, oj ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 19.04.09, 08:09 jeśli chodzi o kompleksy to zapewne mają te młode mamy.Każdy czytający,nie będący w tym wieku,a przez to neutralny to stwierdzi.Leczenie kompleksów,ambicje pseudoelitarne i długo by wymieniać co-to powszechność.Odwaga szanownych mam jest duża na Forum,w realu tego nie widać.Coś mało nadań tych wymarzonych imion.Wiadomym jest,że kobiety cechuje zazdrość,zaborczość i wiele śmiesznych cech.I to doskonale widać na Forum.Wiele wpisów to kompromitacja z komizmem,dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 19.04.09, 10:35 jakby Szanowna Ariana1 podała przykłady "obrażania nas na każdym kroku,w dodatku w perfidny sposób,bo nie dosłownie,tylko pomiędzy wierszami" i do tego wyjaśniła powód "wkurzania" Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 09:13 Starszy Pan wymaga lecytyny w dużej dawce. Znów wdaje się w polemiki, zapominając, że adminki prosiły tylko o założenie loginu. Żenada lub...geriatyk. "Młoda mama" Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 09:19 ależ on się nie wdaje w polemiki on tylko się chwali, że opanował funkcję "kopiuj -> wklej" - przecież jego wpisy niczym się od siebie nie różnią i nie dociera do niego, że na forum są nie tylko młode mamy, ale też i starsze mamy, i nastolatki, i szacowne babcie, i ojcowie, i dziadkowie... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 09:35 Przede wszystkim starszy pan nie rozumie znaczenia słowa "oryginalny", bo oczekuje, że oryginalne będzie powszechne. A to się wyklucza, o czym pan z Płocka raczy nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 12:48 Aha, sam się dowartościowuje szukając znajomych w wirtualnym świecie, bo "koleżankuje" nam wszystkim zawzięcie i niezmordowanie. Widocznie w realu tak zalazł niektórym za skórę, że stracił przyjaciół( Biedny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 19.04.09, 12:59 "między wierszami" i "wprost" Ci napiszę,że nie muszę szukać znajomości i rad młodych,zakompleksionych mam,które wymyślają sobie problemy z nudów lub bo zwyczajnie tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 13:02 Gość portalu: ja12 napisał(a): > "między wierszami" i "wprost" Ci napiszę,że nie muszę szukać > znajomości i rad młodych,zakompleksionych mam,które wymyślają sobie > problemy z nudów lub bo zwyczajnie tak mają. A mogę zapytać, co w takim razie robisz na naszym forum? Jesli nie odpowiada ci towarzystwo, które się tu zebrało, to przenieś się gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 14:07 I przeszedł na "ty" Straszne! A ten "geriatyk" mi się podoba ) Między wierszami i wprost biedny znudzony, zakompleksiały geriatyk, szuka towarzystwa tam, gdzie wzbudza powszechny ubaw i politowanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
clever.dragon Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 14:39 Czyli jak się weszło między wrony trzeba krakać jak i one? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 15:53 Nie, ale nie należy liczyć na to, że dziobanie wron spotka się z ich zachwytem. Poza tym nikt tu nikogo między wronami nie trzyma, udział w forum nie jest obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
clever.dragon Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 19:38 Nie jest też zakazany. Nie powinno być tak, że można krytykować jedną grupę imion ,a innej już nie. Nikt nie powiedział że będzie łatwo i że wszyscy ludzie będą się zachwycać imionami dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 19:51 clever.dragon, przecież nie chodzi o jednomyślność na forum! on nie atakuje imion - atakuje forumowiczów, a to jest zupełnie inna sprawa. nie znalazłam jeszcze, odkąd jestem na forum, dwóch osób, które ZAWSZE by się ze sobą zgadzały. a jednak da się egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 21:45 a, i naprawdę długo czekaliśmy na jakąkolwiek konstruktywną uwagę od tego, hm, człowieka. doczekaliśmy się tylko deprecjonowania różnych propozycji, a żadnej propozycji imienia "akceptowalnego" z jego strony. nie jest to w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: I przestał "koleżankować":(((( IP: *.plock.mm.pl 19.04.09, 20:02 nie można krytykować,a to z tego m.in.powodu,że te młode mamy uważają,że są kimś,że mają monopol na nieomylność,że są elitą już w samym założeniu wraz z potomstwem i potomstwem potomstwa.A prawda jest żałosna-statystyki sądów rodzinnych są znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 21:36 A właśnie, a propos, podziel się tymi statystykami sądów rodzinnych, które przestudiowałeś. Cokolwiek by miały udowodnić, z przyjemnością poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: I przestał "koleżankować":(((( 19.04.09, 21:43 clever.dragon napisała: > Nie jest też zakazany. Nie powinno być tak, że można krytykować jedną grupę > imion ,a innej już nie. Można robić, co się chce, pytanie tylko w jakim stylu. Jeśli robi się to w stylu, jaki prezentuje ja12, nie powinno się dziwić, że część uzytkowników reaguje irytacją i marzy o tym, by inkryminowany osobnik założył sobie stały nick, żeby mozna go było wrzucić do KF- a. Nota bene, ci poirytowani użytkownicy są osobami, które w większości mają stałe nicki i też je można splonkować wedle życzenia. Nie oczekują zatem od ja12 niczego, do czego by się same nie stosowały. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 17:28 ja12 to moj idol zaluje, ze nie jestes zarejestrowany bo bym do ulubionych forumowiczow Cie dodala...w zadnym razie do zablokowanych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.intelink.pl 19.04.09, 19:59 Prawda jest taka, że to forum od dawna jest nieformalnie zamkniete. Wypowiadają sie w kółko te same osoby zachwycając sie tymi samymi imionami. A imię im bardziej dziadkowe lub na 50 miejscu nadania tym lepsze. Nie czytam wszystkich wątków więc nie znam wypowiedzi pana ja12 z Płocka, ale prawda jest taka, że nie którzy mogą tu ostro komentować ( członkowie Towarzystwa Wzajemnej Adoracji) a inni sa zaraz posądzani o trolowanie bądx inne takie. Tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 20:13 to poczytaj, to się dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: prośba do gościa z Płocka IP: *.plock.mm.pl 19.04.09, 20:16 może to nadwrażliwość lub zwyczajny brak gościnności Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prośba do gościa z Płocka 19.04.09, 21:51 Gość portalu: hm napisał(a): > Prawda jest taka, że to forum od dawna jest nieformalnie zamkniete. Nie mogę tego nazwać inaczej, jak dalekim rozminięciem się z prawdą. Wypowiadać się może każdy, a posty kasowane są niezwykle rzadko. Chcesz pisać - nikt Ci nie zabrania. Zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi do gościa z Płocka IP: 62.121.135.* 19.04.09, 22:30 To prawda; mnie usunięto tylko kilka razy na- pewnie kilkaset postów... I nie mogę powiedzieć, że zupełnie bez powodu. Co do gustów- są pewnie dość różne, ale mają tę wspólną cechę, że ich (znaczy gustów) posiadaczami są z reguły osoby mają w miarę refleksyjne podejście do sprawy imion. I to chyba irytuje osoby, które fascynującą materię imion traktują b. powierzchownie...... Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: do gościa z Płocka 19.04.09, 22:52 Mysle ze czas przestac prosic goscia z Plocka bo to typ niereagujacy na racjonalne i grzeczne prosby, niestety sa tacy ludzie. Wiekszosc forow na gazecie wymaga stalych nickow wiec najlepiej bedzie jesli i tu tak bedzie. Nie widze niedogodnosci, zalozenie nicka trwa chwile. Pasjonatki imiennictwa loguja sie tu aby poczytac, wymienic opinie i delektowac sie swoim hobby, co staje sie niemozliwe przy popisach ja12. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Ja12 20.04.09, 08:38 clever.dragon napisała: > Załóż ten nick i będzie spokój. O nic też innego nie jest Ja12 proszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: Ja12 IP: *.077.c92.petrotel.pl 20.04.09, 15:03 jeszcze o obowiązkowe pianie z zachwytu,podziwianie pomysłów,a raczej wymysłów młodych mam,podziwianie staroci,wieczne potakiwanie i temu podobne zwyczaje.Zero krytyki i odmiennego/nawet w miarę mądrego lub głupiego/własnego zdania.Jeśli młoda mama daje hasło Zenek,Antek czy inna Fela jest pięknym imieniem,to wszyscy uznają to za oczywistość,bez dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Ja12 20.04.09, 16:14 Proste pytanie: czy dostosujesz się do naszej prośby (jak widać powyżej, popieranej przez licznych użytkowników) i założysz stałego nicka, czy nie masz zamiaru? Głosić poglądy i nie zachwycać się mozesz do woli, różnież jako zalogowany użytkownik forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Ja12 IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 12:28 Hi, dajcie na luz, facet nie chce sie zalogowac, to nie da sie go do tego zmusic.Jemu sie to forum nie podoba, za bardzo na wschod od wschodu dla niego, czerpie jakas masochistyczna przyjemnosc z czytania postow, z ktorych trescia sdie nie zgadza, z bycia wspolforumowiczem osob, ktorych pogladow nie ceni, ani nie chce poznac, jedyny jego argument w dyskusji to - zakompleksione i znudzone. Nie bardzo wiem, co on chce zrobic? Przekonac nas, ze to on ma racje? Alez wolno mu, jesli mi pisze, ze jestem zakompleksiona, to tez mu wolno. I zem glupia i znudzona i za bogata czy co kolwiek jesczze. Jesli mu to psrawia przyjemnosc. Po co wy sie tak goraczkujecie? Czy wam naprawde to uderza w poczucie godnosci, ze ktos calkowicie niemerytoryczny cos o was pisze? I do was? Odpisujcie mu na kazdy post - Oczywiscie masz racje - i szybciej sie znudzi, niz wojna, bo mam wrazenie ze ona go nakreca i bawi sie waszymi reakcjami. A do Ja12 - moze zaloz sobie wlasne forum, na ktorym stworzysz sobie wlasne towrazystwo wzajemnej adoracji?? I proponuje watki - zreszta wymysl sam, wtedy moze sie dowiemy jakie imiona sa ok wg ciebie Anyway, ja bede go czytac, bo to bardzo smieszne jest, jak ktos o tych kompleksach tak ciagle... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: Ja12 IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.09, 12:26 Ja12, ale co ty w sumie masz do tych Stasiów, czy Antków, to są imiona zawsze nadawane, także z mojego rocznika (lata osiemdziesiąte - szczyt popularności imion, w których ty się lubujesz) znam kilku Staszków. Ja rozumiem jeszcze, że Ździsiek w kimś budzi niechęc, ale Staś? Przecież to jest całkiem sympatyczne i na dodatek zawsze w miarę popularne imię. To samo Zosia... Co jest nie tak z tym imieniem, bo nie potrafię pojąc. Może rzeczywiście Fela brzmi archaicznie, ale Zosia? Wdzięczne, ładne, kobiece, spotykane w każdym pokoleniu (też znam kilka Zoś w swoim wieku). Co ty za jakąś taką dziwną misję sobie ubzdurałeś, walczysz nie wiadomo z czym i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Ja12 IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 12:36 ja go rozumiem o tyle, ze to musi byc bardzo wkurzajace czytac o imieniu wlasnego dziecka, ze nadaje sie na szyld agencji towrazyskiej, albo salonu tipsow. To musi bardzo bolec mamy tych Vanes i Nicoli itp. Jescze poparte wywodami o niskich dochodach i wysokich aspiracjach. A atak jest na forum zmasowany (samej mnie nie wylaczajac.... Dlatego ludzi to wkurza i sie bronia. Wlasnie oni sie BRONIA w ten sposob, najezdzajac na forum umacniaja sie w przekonaniu o wlasnej wartosci, podpierajac sie czasem dyplomem magistra . Ja sama mampiekne imie , ale dwa razy na forum przeczytala na forum, ze jest fe i wiocha i itd. I mimo, ze to byly tylko DWA wpisy, to mnie to ukulo. Naturalnie, mi to zwislo, co kto mysli o moim imieniu. Ale tym, co dali dzieciom (wnukom) najpiekniejsze w swoim mniemaniu imie, i tym, co kiepsko sobie radza z emocjami - nie zwisa. podzr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: Ja12 IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.09, 12:41 Masz rację, dlatego ja się zawsze staram pisac, że po prostu mi się nie podoba, a nie że się nadaje do agencji, czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
clever.dragon Dziewczyno! 21.04.09, 18:06 Wywody o niskich dochodach i wysokich aspiracjach są na miejscu zarówno przy imionach Vanessa i Nikola jak i Marysia i Zosia. Czy Ty nie rozumiesz że zarówno jedne jak i drugie imiona nadają ludzie mieszkający w jednym bloku? Sąsiedzi, którzy parkują auta na tym samym parkingu, do jednego kubła wyrzucają śmieci, ich dzieci chodzą do jednej szkoły i bawią się na jednym podwórku. Świętej inkwizycji już nie ma, imię Maria można nadawać( najwyżej jakiś konserwatywny ksiądz krzywo popatrzy ), ale nie oznacza to, że wszyscy jednogłośnie mają uznać je za ładne. Jasne, że można wyśmiewać imiona dzieci sąsiadów,używając nawet argumentów ciężkiego kalibru, że nadają się do agencji towarzyskiej, ale świadczy to tylko o niskich lotach wyśmiewającego. Zmasowany atak powiadasz? Ale co Was tak boli? Zawsze możecie powiedzieć,że jakieś imię nie jest zbyt ładne, ale inteligentnie brzmi. Tak na pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
clever.dragon Re: Ja12 21.04.09, 18:16 ariella - zaloguj się, nie wypisuj tych smutów niezalogowana. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ja12 21.04.09, 13:36 lejlo, zmartwię Cię, ten egzemplarz na pytania nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Dragonie IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.09, 11:10 Wywody o niskich dochodach i wysokich aspiracjach są na miejscu zarówno przy imionach Vanessa i Nikola jak i Marysia i Zosia. Czy Ty nie rozumiesz że zarówno jedne jak i drugie imiona nadają ludzie mieszkający w jednym bloku? Oczywiscie, tyle ze ja widze OGROMNA mentalna roznice pomiedzy tymi ludzmi. Nie zawsze na plus czy minus, po porstu roznice. Jasne, że można wyśmiewać imiona dzieci sąsiadów,używając nawet argumentów ciężkiego kalibru, że nadają się do agencji towarzyskiej, ale świadczy to tylko o niskich lotach wyśmiewającego. Dlatego nie wysmiewam imion sasiadow (BTW moi sasiedzi maja dzieci o podobajacych mi sie imionach , tylko odpisuje na posty typu Sabrina - co myslicie o tym imieniu. Jesli ktos na otwartym forum pyta o opinie to mu ja daje. Gratis Co do moich lotow - skad pomysl, ze moglaby interesowac mnie twoja opinia??? Zmasowany atak powiadasz? Ale co Was tak boli? Zawsze możecie powiedzieć,że jakieś imię nie jest zbyt ładne, ale inteligentnie brzmi. Tak na pocieszenie. Calkowicie nie rozumiem tych zdan. Nie wiem a propos czego one sa. Ze chodzi o to, ze jak ktos dal dziecku Kevin, to mam mu napisac, ze inteligentnie brzmi? Nie kjapuje. PS. Dlaczego smuty? Tego tez nie rozumiem, postaraj sie pisac bardziej klarownie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: ariella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 14:23 Calkowicie nie rozumiem tych zdan. Nie wiem a propos czego one sa. Ze chodzi o to, ze jak ktos dal dziecku Kevin, to mam mu napisac, ze inteligentnie brzmi? Nie kjapuje. To przykre jak Ktoś nie rozumie tego co czyta Ciekawe jak nazywaja się dzieci tak wielkiej inteligentki?! Odpowiedz Link Zgłoś
clever.dragon Ariello 23.04.09, 11:03 Zdania których nie rozumiesz powinny brzmieć: Ludzie, którzy nadają dzieciom pospolite i oklepane imiona żyjących dziadków i babć, zawsze mogą się pocieszyć tym, że choć imiona ich dzieci nie są zbyt wyszukane i ładne, to inteligentnie brzmią (w ich mniemaniu oczywiście).Ludzie, którzy nadawali te pospolite imiona 10 -15 lat temu, mieli odwagę,aby iść pod prąd. Uważani są za ludzi, którzy nie boją się zmian i mają odwagę chodzić własnymi ścieżkami. Ale co widzisz szczególnego w ludziach, którzy nadają te imiona teraz, bo taka jest moda? Ja niestety nic. Powielając cudze pomysły próbują podczepić się pod ludzi których uznali za inteligentnych. Nie ma w tym nic złego, jest to zachowanie jak najbardziej ludzkie, tak działa psychologia tłumu. Ale co w tym jest inteligentnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja11 Re: Ariello IP: 80.48.4.* 23.04.09, 11:24 my o poważnych sprawach debatujemy,a tu wchodzą jakiej drobiazgi,bzdety.Takie mam czucie,że clever.dragon i w ogromnej większości mlode mamy nie są specjalistami od "psychologii tłumu".Zamiast zachwycać się,delektować pięknem imion to tak płytko to jest traktowane.Trochę zadumy i refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ono Re: Ariello IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 13:41 Dziekuje za slowa uznania, faktycznie jestem bardzo inteligentna. pozdr PS. Imiona moich dzieci nie stanowia tematu dyskusji, zapewniam, ze sa wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragonie Re: Ariello IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 13:51 Otoz i zgadzam sie z toba, i nie. Zgadzam sie, ze nazywanie dziecka Franciszek, Zosia, Julia, Klara etc jest jak najbardziej efektem psychologii tlumu oraz, powiedzmy, jak to ujales , podszywania sie pod tych uznanych za bardziej inteligentnych - np za arystokracje i nazywanie dzieciaka Jan Kanty, albo Jan Nepomucen. Ok. Mam do tego stosunek obojetny, ale raczej na plus, bowiem sa to, jak by nie bylo, dobre (tradycyjne, powazne etc) wzorce. Natomiast nazywanie dziecka Nikola, Kevin, bla bla bla, jest takim samym mechanizmem, tyle ze mi nie podobaja sie wzorce - czy bedzie chodzilo o Salete, czy o telenowele, czy wiekszosc podworkowa. Nie potrafie tego bardziej wytlumaczyc, ale intuicyjnie czuje przepasc miedzy Bernardem a Brianem. Choc, jak byc moze czytales w moich poprzednich watkach, jestem za nadawaniem imion niestandarowych, jak np Jasna, czy Dab, wymyslonych przez rodzicow. I istnieje trezcia grupa imion czesto dyskutowanych na forum, typu Kunegunda czy Jaromir, ktore sa tematem czysto dywagacyjnym. I wiele osob sie nimi zachwyca, jednakowoz nasze dzieci raczej sie tak nie nazywaja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja11 Re: Ariello IP: *.138.c86.petrotel.pl 23.04.09, 14:00 wychodzi na to,że te zachwyty są fałszywe,o czym piszę od samego początku,a szanowne mlode mamy się o to dąsają.Warstwa arystokracji owszem była - arystokracja ciemnego narodu.idzę,że te młode mamy tęsknią do czasów ciemnoty,aby w tej ciemnocie błyszczały choćby imieniem dziecka.Obłuda i zwyczajny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja11 Re: Ariello IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 15:33 wychodzi na to,że te zachwyty są fałszywe,o czym piszę od samego początku, - skad ten wniosek? a szanowne mlode mamy się o to dąsają. - nieuprawniona generalizacja Warstwa arystokracji owszem była - arystokracja ciemnego narodu. - to, ze jestes komunista, czy raczej stalinista nie uprawnia cie do takich publicznych zniewazen. Widzę,że te młode mamy tęsknią do czasów ciemnoty,aby w tej ciemnocie błyszczały choćby imieniem dziecka.Obłuda i zwyczajny obciach. - obciachem, z calym szacunkiem sa twoje wpisy. A tamta ciemnota, jak ja nazywasz byla lepsza niz obecna pauperyzacja intelektualna. PS. Nie masz klopotow z rozdwojeniem (roztrojeniem)jazni? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Ariello 23.04.09, 17:23 Szanownych dyskutantów uprasza się o wpisywanie w polu "autor" jednego, stałego nicka, bo już nic z tej dyskusji nie można zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejla81 Re: Ariello IP: *.85-237-164.tkchopin.pl 23.04.09, 22:10 A ja dalej nie rozumiem, co jest nie tak ze Stasiem i Zosią. Znam osoby w moim wieku (dwudziestoparolatkowie), które noszą takie imiona, Zoś to kilka, Stefana znam nawet (A Nikol żadnej). No ale najwyraźniej obracam się w innym niż Wy środowisku :p Odpowiedz Link Zgłoś