akcept3 04.12.03, 13:10 Nie wiem jak dać córce na imię. Na pewno nie chcę, żeby było to ,,oklepane" imię i żeby co druga dziewczynka nazywała się tak samo. Proszę was o imiona najczęściej spotykane u małych dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 04.12.03, 13:29 Wedlug rejestru Pesel 1996-2000 imiona nadane co najmniej 5000 razy Same dziewczyny wypisze od najwiecej nadawanych do najmniej. Ja wypisze tylko te pierwsze i ostatnie Natalia (50 729 dziewczynek, czwarte co do popularnosci) Karolina Klaudia Paulina Katarzyna Patrycja Anna Weronika Magdalena Wiktoria Dominika Julia Marta Monika Martyna Kinga Agnieszka Joanna Juztyna Agata Kamila Angelika Daria Zuzanna Sylwia Oliwia Sandra Ewelina Malgorzata Izabela Alicja Gabriela Maria Ewa Emilia Adrianna (6602 dziewczynek 77 co do popularnosci) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Zgubilam Aleksandre:) 04.12.03, 13:54 Aleksandra jest na drugim miejscu pod wzgledem nadawania imion w tych latach. Tym imieniem nazwano 54 868 dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 04.12.03, 13:57 Mysle ,ze najbardziej oklepane imiona ostatnio to Aleksandra Julia Amelia Wiktoria Zuzanna pozdrawiam asia Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 04.12.03, 14:44 astomi25 napisała: > Mysle ,ze najbardziej oklepane imiona ostatnio to > Aleksandra > Julia > Amelia > Wiktoria > Zuzanna dodam jeszcze Natalie. To tez moja lista oklepanych imion obecnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 05.12.03, 08:40 Wg mnie "oklepane", co nie znaczy, ze brzydkie: Natalia Katarzyna Amelia Julia Klaudia Aleksandra Anna Jak mi sie cos przypomni jeszcze to dopiszę. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
emereska Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek?Nataniel 26.12.03, 04:16 Mamo Nataniela!!!))Nie mam jeszcze dzieci(jestem swieza mezatka) ale to jedno z moich wymarzonych imion dla synka.Tylko powiedz,prosze ,jak Ci sie to udalo.Nie widze,zeby to imie bylo spotykane w Polsce.Czy nie bylo problemow z zarejestrowaniem dziecka i czy Nataniel byl chrzczony?Moje drugie(pierwsze?) imie dla synka to Miłosz.A dla dziewczynek: Nastazja, Konstancja... Pozdrawiam wszystkie niebanalne Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek?Nataniel 29.12.03, 23:35 wydaje mi się że w którymś kalendarzu widzialam NATANIELA...najlepiej skontaktuj się z miejscowym urzędem stanu cywilnego i zapytaj czy mają na wykazie Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Mama Nataniela - Do Emereski 30.12.03, 09:52 Witaj. Nie było problemu z zarejestrowaniem imienia Nataniel w urzędzie. Synek był chrzczony. Otrzymał imona Nataniel Patryk. Co do imienin, to nie wiem, kiedy je obchodzi, przeczytałam gdzieś, ze 25 grudnia są imieniny Natana. Może w ten dzień? Uważam, że imię to jest piękne, oryginalne, dla mnie najcudniejsze na świecie! Ksiądz tylko zapytał mnie, czemu nie dałam Natanael (imię biblijne) - czyli tak jak powinno sie pisac i wymawiac to imie. Ale Natanael wydawało mi sie za trudne do wymówienia, po za tym Nataniel brzmi ładniej. Pozdrówka Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 07.12.03, 23:16 Najczęściej obijają mi się o uszy ostatnio takie imiona: Julia, Wiktoria, Zuzia, Oliwia, Nikola. Brrrr...... Odpowiedz Link Zgłoś
ggoska Re: ,,Oklepane" imiona dla dziewczynek 26.12.03, 01:14 Odpowiem trochę przewrotnie. mało spotykane imię Edyta. W każdym razie nie spotkałam jeszcze dziecka w wieku mojej córki o takim imieniu. Moja Edyta ma 6 lat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: ,,Oklepane" imiona -do emereski 26.12.03, 23:13 Nataniel jak najbardziej jest w spisie imion, sama jestem w ciąży i będzie Natan albo Nataniel pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: ,,Oklepane" imiona -do emereski 28.12.03, 11:01 Czesc ! Z tego jak sie orientuje to teraz w Polsce najpopularniejsze sa:WIKTORIA,OLIWIA,AMELIA,ALEKSANDRA,´LAURA,ZUZANNA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: ,,Oklepane" imiona -do emereski 01.01.04, 22:45 jestem mamą Laury i nie spotkałam się z innym dzieckiem w jej wieku noszącym to imie... wiele osób dziwiło sie że nie miałam problemów w usc z zarejestrowaniem małej... Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: ,,Oklepane" imiona -do emereski 02.01.04, 13:19 Być może popularność tego imienia zależy od regionu. W moich okolicach Laura jest teraz bardzo popularnym imieniem. Pozdrawiam, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś